Thailand wordt het eerste land in Azië dat het geregistreerd partnerschap zal erkennen. Zover is het nog niet, het kabinet heeft dinsdag toestemming verleend, maar de NLA moet de wet nog bekrachtigen.

Mogelijk lukt dat niet voor de verkiezingen want de NLA moet nog 50 wetsvoorstellen behandelen. Nadat de wet is gepubliceerd in de Royal Gazette, wordt die 120 dagen later van kracht.

In de nieuwe wet mag een paar van hetzelfde geslacht ook kinderen adopteren, mits ze minimaal 20 jaar zijn en een van hen de Thaise nationaliteit heeft. In de vorige wet was dat niet geregeld.

Voor homostellen geldt straks ook de Civil en Commercial Code die nu voor hetero stellen van toepassing is. Het verschil met een hetero huwelijk blijft wel als het gaat om enkele vormen van welzijnsuitkeringen en aftrekposten voor de inkomstenbelasting.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website