Thai kopen goud als gekken

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags:
27 september 2013

Goud gaat in Thailand als warme broodjes over de toonbank. YLG Bullion International Co., de grootste goud importeur van Thailand, publiceerde een zeer optimistisch rapport betreffende de verwachte verkopen. Voor dit jaar wordt er niet meer of niet minder dan een verdubbeling van de verkopen van fysiek goud verwacht.

De daling van de goudprijs heeft de honger van de Thaise consument naar goud alleen maar aangewakkerd, ze kopen momenteel als gekken. Chief Executive Officer Pawan Nawawattanasub van YLG Bullion International verwacht dit jaar 200 ton goud te zullen importeren.

Liever goud dan een Hermes tas

Vorig jaar was dat maar 92 ton. In de eerste zes maanden bedroeg de geïmporteerde hoeveelheid goud 112 ton. Nawawattanasub signaleert dat zijn landgenoten momenteel liever goud kopen dan bijvoorbeeld een handtas van Hermès. We nemen aan dat hij het dan over de vrouwelijke inwoners van zijn land heeft.

Nawawattanasub ziet de goudaankopen dit jaar verder aantrekken. Het kopen van goud maakt nu eenmaal een wezenlijk onderdeel uit van de Thaise cultuur.

Bron: Beurs.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thai kopen goud als gekken”

  1. Hemelsoet Roger zegt op

    Op een financieele website heb ik verleden maand het volgende gezien: “Don’t buy gold, invest in it”. Dat kan ‘n hint zijn voor kapitaalkrachtigen in dit land. 🙂

  2. pascal zegt op

    Dacht dat ze (de Thai) maar -omgerekend- om en bij de 300 euro per maand verdienden ?! … veeeeeeel goud ga je daarmee niet moeten kopen na aftrek kosten huur en eten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website