gagarych / Shutterstock.com

THAI Airways International schrapt twee vluchten op de route van en naar Chiang Mai en van vier vluchten het vertrektijdstip vervroegd i.v.m. Loy Krathong. Tijdens dit feest worden er hetelucht lampionnen opgelaten en die vormen een gevaar voor de luchtvaart.

De brandende lampionnen komen ook wel eens op huizen terecht en kunnen zo brand veroorzaken. Om dat te voorkomen luidt het advies ze niet in de bebouwde kom op te laten maar op een open terrein.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “THAI Airways schrapt vluchten naar Chiang Mai om wensbalonnen”

 1. Laksi zegt op

  Tja,

  Zoals ieder jaar sluit de luchthaven van Chiang Mai om 18.00 uur en komt Thai LionAir als laatste vliegtuig om 17.35 uur aan, vanuit Don Muang (Bangkok).

  Air Asia neemt geen risico en laat twee vliegtuigen tegelijk vanuit Don Muang vertrekken en komen om 17.00 aan in Chaing Mai, maar zoals altijd, zijn de vluchten op woensdag en donderdag allang volledig uitverkocht. De laatste tickets worden voor meer dan 5.000 Bhat verkocht.

  En zoals altijd, zijn er mensen die s’middags naar Don Muang komen om nog naar Chiang Mai te willen vliegen en zoals altijd moeten de airliners er alles aan doen, om deze mensen te vertellen dat dat onmogelijk is en zoals altijd worden sommige mensen boos……

  Het leven is “soms” niet makkelijk.

 2. zwier zegt op

  Hier in Pattaya en Jomtien
  Is het een saaie bedoeling
  Het is al het 3e jaar dat men ze niet mag oplaten
  De activiteiten aan het strand zijn dus ook nihil.
  De verkopers die er toch mee lopen worden ze afgepakt
  of komen met 1 tegelijk om ze te verkopen

  Waarom daar wel mag en hier niet
  Niemand die het je kan zeggen

  • Ernie zegt op

   Waarom? Omdat die lampionen ook weer naar beneden komen en dan voor het grootste gedeelte in zee terechtkomen. Maar dat kan de meeste Thai niets schelen (en sommige Hollanders dus ook niet).

 3. brabantman zegt op

  Die ballonnen komen op een gegeven moment naar beneden. En meestal in de Golf van Siam.
  Over milieu vervuiling gesproken. Of er al niet genoeg ‘plastic soep’ is. Pattaya heeft groot gelijk. Nog beter, een stevige boete opleggen. Thailand behoort toch al tot een van de grootste vervuilers in de wereld. Je moet er maar trots op zijn!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website