De Tourism Authority of Thailand (TAT) hoopt dat een kortere quarantaine voor buitenlandse toeristen in het vierde kwartaal, het toerisme een boost kan geven.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zei dat de huidige uitbraak ernstiger is en langer duurt dan verwacht. Het heeft geleid tot strenge maatregelen om het aantal nieuwe besmettingen terug te dringen.

Thailand heeft getracht weer internationale toeristen te ontvangen middels het Phuket-sandbox project. Dat heeft tussen 1 juli en 12 augustus een kleine 20.000 toeristen opgeleverd. Slechts 55 bezoekers of 0,28% werden positief getest op Covid-19.

Er zullen in oktober, naast Phuket, meer bestemming opengaan voor volledig gevaccineerde toeristen, maar dat zal niet veel zoden aan de dijk zetten. De meest effectieve methode om buitenlandse toeristen te lokken is de quarantaineperiode over de hele linie te verkorten.

“Als de huidige uitbraak enigszins onder controle is, zullen we een plan voorstellen om de quarantaineregels te versoepelen, niet alleen in Phuket maar in het hele land, om zo meer reizen te genereren. Steeds meer landen zijn begonnen de verplichte quarantaineperiode te verkorten tot zeven dagen”, zegt de heer Yuthasak.

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “TAT wil kortere quarantaineperiode van 7 dagen in het vierde kwartaal”

 1. chris zegt op

  Misscien moet iemand die echt verstand heeft van toerisme de TAT vertellen dat
  1. de vakantiegangers niet zitten te wachten op een quarantaine periode; kan me niet geheel aan de indruk onttrekken dat het merendeel van de huidige sandbox klanten niet echt onder de noemer ‘vakantiegangers ‘ valt;
  2. de echte vakantiegangers ook een VAKANTIE-omgeving willen waar wat te doen is, waar je uit eten kunt en uit kunt gaan. Eten op je kamer en ’s avonds Tv of film kijken kan thuis ook.

 2. Kop zegt op

  Nou Chris, het verbaast mij dat er een aanzienlijk aantal Amerikanen naar Phuket gingen.
  Als dat geen vakantiegangers zijn!

  1. Het door Thailand als enig land verplichte COE lijkt mij het grootste struikelblok.
  Ik zie dit nog niet zo snel afgeschaft worden.
  2. Ondanks dat je volledig gevaccineerd bent met een MRNA vaccin toch nog meerdere tests en verplicht in quarantaine, al is het een week. Dat is geen vakantie.
  3.Indien positief getest verplichte opname op eigen kosten ook al ben je niet ziek.
  Geen ander land dat dit eist.

 3. Hans Bos zegt op

  Uit de tijd van de Vietnam-oorlog hebben veel Amerikanen familiebanden in Thailand. Van de 20.000 gasten die zich sinds 1 juli naar Phuket hebben gespoed, bevonden zich slechts 4000 toeristen. De rest trok na de verplichte verblijfsperiode Thailand in.

 4. Sjefke zegt op

  Sterker, zelfs een dag quarantaine zou ik nog teveel vinden. Dat snappen ze toch zelf ook wel? Begrijpelijk dat ze iets van regelgeving willen handhaven, maar welke toerist gaat er nu voor zijn of haar lol ergens in quarantaine zitten. Plus alle beperkingen die er al zijn. Met 35 graden met een mondkapje lopen bv..Nee Thailand, en ieder ander land dat toerisme probeert te trekken…zo kom je er niet..

 5. Ginette Vande zegt op

  Sorry ga ieder winter naar Thailand, maar met de maatregel nu in Thailand mij niet gezien, zal wel iets anders zoeken om op reis te gaan

 6. fred zegt op

  ik wil s avond op restaurant en een bietje drinken in één of andere bar…
  kan dit nu in Phuket ? ik dacht het niet
  is er nog steeds een avondklok in Phuket ? ik dacht het wel
  zo kan je toch niet op vakantie gaan…

  • Rik zegt op

   Nee, er is geen avondklok maar alle bars zijn dicht en restaurants mogen open tot 21 uur sommige tot 23 uur maar er mag geen alcohol bij de maaltijd of apart geserveerd worden. Dus idd niet zo toeristisch.

 7. Philippe zegt op

  Ik lees “Als de huidige uitbraak enigszins onder controle is, zullen we een plan voorstellen om de quarantaineregels te versoepelen”, ik interpreteer dit als volgt:
  “We gaan een plan voorstellen” en dan, wie zegt dat deze geaccepteerd wordt ? Trouwens van plannen gesproken aub/svp stopt daarmee, hoeveel plannen zijn er de afgelopen weken / maanden de revue niet gepasseerd, klinkt en is ongeloofwaardig en gaat van kwaad naar erg.
  “de uitbraak onder controle is” maar wat is onder controle ? da’s heel elastisch.
  Denken ze nu echt in Thailand dat iedereen braafjes met ingepakte koffers zit te wachten tot het groen licht is, om dan massaal af te reizen? Ik denk het niet, vakantie wordt weken / maanden op voorhand gepland.
  Zeg toch gewoonweg, “vanaf 01 december 2021 mag iedereen die volledig gevaccineerd is naar Thailand en er doorreizen zonder quarantaine” en dan zullen de bookingen en hun inkomsten sowieso een gegarandeerd zijn en niet zoals die Sandbox prognoses (weliswaar op voorwaarde dat de kleurtjes zowel in Thailand als deze van de afreizende landen niet donker kleuren).

  • Cor zegt op

   Philippe,
   De kleurtjes zijn in Thailand nu al enkele maanden donker tot zeer donker, en die worden voorlopig alleen maar donkerder. Hetzelfde geldt overigens sinds kort voor de kleurtjes in Europa, en met de herfst en dus te verwachten hogere virus circulatie in Europa gaan de kleurtjes daar ook eerder donkerder worden dan bleker.
   En last but not least: de toeristen mogen dan al gevaccineerd zijn, dat levert geen enkele bescherming op voor de lokale bevolking die ten vroegste medio volgend jaar een significante vaccinatiegraad (70% en liefst meer) zal kunnen bereiken.
   Thailand zonder restricties binnen reizen zal allicht de eerstvolgende jaren niet mogelijk zijn, maar diegene die nog maar hoopt dat het in 2021 nog zou lukken is volgens mij toch wel zeer naïef (of wanhopig).
   Dat is inderdaad enorm spijtig en frustrerend. Maar het is nu eenmaal zo, en voorlopig is er niet het minste perspectief op verbetering, zelfs zwaa integendeel.
   Cor

   • Philippe zegt op

    Je hebt 100% gelijk Cor, maar, de kleur van herkomst / bestemming terzijde, wat maakt het verschil tussen een quarantaine periode van 7 of 14 dagen en geen quarantaine ?
    Ik (versta hiermee wij als toeristen) kan evengoed, where ever, op dag 1 als op dag 9 of 21 besmet geraken en anderen besmetten, dus wat zin heeft die quarantaine periode ? Dit vraag ik me steeds af, een jaar geleden zou ik ze gelijk hebben gegeven maar de situatie is ondertussen andersom.
    In het geval ik besmet geraak zal ik hoogstwaarschijnlijk niet gehospitaliseerd moeten worden terwijl diegene dit ik besmet en die niet gevaccineerd is gevaar loopt, zoveel is zeker en dat aantal ligt, zoals je terecht zegt, nog steeds te hoog, dit moet idd zakken naar 20 à max. 30%.
    Daarom moet de regering consequent zijn, ofwel de deuren volledig sluiten tot 70 à 80% gevaccineerd is ofwel, om economische redenen, de deuren openen, bvb vanaf 01 dec 2021, zonder quarantaine, want zoals eerder gezegd die 7 of 14 dagen gaan de bestaande risico’s niet minimaliseren laat staan uitsluiten.
    Laat ons hopen dat ze nu alles op alles zetten om de bevolking zoveel mogelijk te vaccineren (geen spelletjes meer) om dan tegen het einde van dit jaar het risico en de moed te nemen om de locale toeristische sector de kans te bieden stilaan aan een heropbouw te werken door toeristen aan te trekken “zonder” quarantaine verplichtingen (als ik Martin Luther King mag citeren )
    Het is hoe dan ook kiezen tussen de pest en de cholera, maar verder gaan met de twee is mijn inziens geen optie.

    • Cor zegt op

     Beste Philippe
     Uit je reactie spreekt veel billijkheid en begrip, en ik kan heel veel van je redenering en argumentatie volgen.
     Maar er bestaat voor mij 1 enorm heikel punt. Het sandbox project bewees zeer recent dat ondanks alle procedures toch nog 0,28% van de inkomende reizigers besmet bleken.
     Dat bewijst dat een test bij vertrek en bij volledig gevaccineerden geen uitsluitsel biedt.
     Dat lijkt mij logisch: een latente besmetting kan tijdens de reisdag zelf overgaan in de effectieve (al dan niet symptomatische) besmettingsfase.
     Als die infectie-evolutie effectief tijdens de reisdag zelf gebeurt is de sneeuwbal natuurlijk weer aan het rollen.
     Om die redenen acht ik het zeer waarschijnlijk dat de maatregelen gaan evolueren naar een wereldwijd standaard monitoringprocedure waarbij, onafgezien van individuele vaccinatiesituaties, ad hoc tests in combinatie met (wellicht veel kortere en eenvoudiger) isolaties de eerstvolgende jaren de norm zal worden.
     En dat blijft wellicht zo tot er ook werkzame curatieve middelen wereldwijd voorradig zullen zijn.
     Vertrouwen (lees hier: geloof in het vaccin) is goed, maar controle (hierb mogelijkheid om effectief de ziekte bestrijden) is altijd beter.
     Ik denk dat zelfs de grootste ontkenners van het probleem intussen erkennen dat het probleem er nu eenmaal is, en dat we er maar beter leren mee leven.
     Ik denk dat het aanvaarden van die minimale monitoringprocedure daartoe een belangrijke stap kan zijn.
     Een ding lijkt mij alvast zeker: volledig vrij reizen zoals voor maart 2020 zal misschien nooit meer, maar in ieder geval de eerstvolgende jaren niet meer kunnen.
     Cot

 8. Tom zegt op

  Zoals velen van ons weten zijn Thaise mensen magisch ingesteld. Zelfs moderne jonge mensen. Iedereen van ons heeft wel eens een jong stel bij een future-teller (het liefst ook nog fortune-teller) zien zitten op een markt of in een park, aan wie de vraag is gesteld hoe gunstig de relatie en toekomst eruit gaat zien. Uiteraard met altijd een fortuinlijk antwoord. Formules als: de quarantaine zal 7 dagen duren is in die zin eveneens als zodanig bedoeld. Een magische formule waarna vervolgens strategie en beleid niet nodig zijn. Enkel afwachten is het devies. Het 4e kwartaal is nog ver weg en als niet gebeurt wat men vindt dat moet gebeuren zijn altijd wel gebeurtenissen aan te wijzen die de gewenste situatie in de weg stonden.

 9. Dennis zegt op

  De TAT wil zoveel. Deze club roept telkens weer de meest onrealistische dingen, waarschijnlijk om enerzijds tegemoet te komen aan de wensen van de toeristenbranche, anderzijds om zichzelf reden tot bestaan te geven en om toeristen een beetje hoop te geven voordat ze definitief Thailand de rug toekeren.

  7, 10 of 14 dagen quarantaine, het gaat niet werken beste mensen van TAT! Dat gaat geen toerist doen, alleen pensionado’s, expats en buitenlandse familie van Thaise onderdanen. Die groep is beperkt en deels al in Thailand. Nieuwe “aanwas” is er dus niet of nauwelijks.

  De nieuwe realiteit is dat Covid-19 een blijvertje is. Thailand zal dus eerst moeten vaccineren en daarna gevaccineerden moeten toelaten zonder beperkingen. Elk ander scenario is zinloos (voor zowel de Thaise toeristenbranche als ook voor toeristen).

  • ron zegt op

   Waarom zouden de grenzen niet open kunnen voor die mensen die dubbel gevaccineerd zijn ? Dus niet wachten op op vaccinatie vd hele bevolking ….Er komen sowieso nieuwe varianten dus risico zal er altijd zijn zijn net als nu met griep sars mers etc

  • fred zegt op

   Is het ook niet de TAT die nog alleen superrijke toeristen wou in Thailand ? Was het niet de TAT die van Thailand een geliefkoosde bestemming wou maken voor mensen die wat CBD olie wilden gebruiken ? Wat zijn het toch wereldvreemde mensen die kampioen zijn in het zichzelf belachelijk maken. Maar misschien is dat net het leuke aan Thailand..Amazing Thailand.

 10. willem zegt op

  Zoals hierboven vermeld zijn 0,23% van de Sandbox bezoekers positief getest gedurende 12 dagen van hun verblijf. Omdat iedereen na een initiële negatieve test op dag 1 de rest van de tijd vrij mag bewegen over het eiland, kan het daarom goed zijn dat een aantal besmettingen van lokale contacten zijn en niet geïmporteerd. Alleen al in de laatste week waren er 475 lokale infecties. Dus wie is er nu een gevaar voor Thailand? Ze moeten ophouden met het streven naar 0 infecties en accepteren dat er soms een infectie kan plaatsvinden en dat volledig gevaccineerde toeristen een laag risico vormen.

 11. Sjaak S zegt op

  Als ik niet in Thailand zou wonen, was het voor mij als vakantieland voorlopig niet meer attractief.

 12. Witsmaa zegt op

  Verblijven momenteel al enige tijd in Thailand en zien de situatie helaas verslechteren.
  Voorbeeld is dat voor het prachtige “SandBox” initiatief nu in Phuket voormalige gevangenis
  complexen worden gereed gemaakt om (a)symptomatisch geteste ‘vakantiegangers’ als ook bevolking op te vangen.
  Dus dat is een toeristisch uitstapje welke zijn weerga niet kent maar helaas wel verplicht bij een (meermaals) verplichte test welke positief uitpakt. Zie het als een rad van fortuin welke je zelf mag draaien tijdens uw quarantaine periode. Het moet wel een zeer noodzakelijke reis zijn eer u dit risico wilt gaan lopen.
  Men spreekt hier ter plaatse van een verlenging van maatregelen tot begin van December om dan het hoog seizoen te kunnen starten. Alleen zeer sneu voor de lokale bevolking welke in de tussentijd geen (overheids) salaris geregeld ontvangen dat dit dan al over en sluiten is. Daar Corona ook daarna actief zal zijn en deze overheid geen risico wil lopen (op protesten?) Zal een normale situatie nog wel een zeer geruime tijd op zich laten wachten. Jammer dat Thailand van alles kan kopiëren behalve een deugdelijk en tijdig (vaccinatie) beleid.

 13. peter zegt op

  Slechts 55 bezoekers of 0,28% werden positief getest op Covid-19.
  Is nu wel eens onderzocht hoe dit kan?
  Is dat bij de eerste test? Of de 2e c.q.. 3e test?

  Alleen bij test 1 kan worden gezegd dat het virus is mee gekomen via de persoon.
  Dan hebben Thaise ambassades hun werk niet goed gedaan. Een COE afgegeven waarbij niet is voldaan aan de verplichte PCR-test. Antigeentest genomen en geaccepteerd? Mag dus niet voorkomen.
  De antigeentest en certificaat, worden wereldwijd niet geaccepteerd als travel test.
  In principe zou je vervolgens alle mensen uit het vliegtuig moeten afzonderen, QSA.

  Bij een 2e of 3e test in sandbox kan het dus zijn dat de tourist in contact is gekomen met een lokale bron en derhalve wordt gestraft en door gezet naar ASQ.

  Ik heb mogen vernemen dat een Thaise vrouwen zijn gereisd naar Thailand en bij binnenkomst positief waren. Een uit Pakistan en een ander uit Afrika. Zelfs een op een binnenlandse vlucht, opgestapt in BK en positief bevonden in Khonkaen. Asjemenou, mijn klomp breekt.

  Ja, dit virus levert veel leuke kip zonder kop momenten op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website