Russische toerist op Phuket

De Tourism Authority of Thailand (TAT) hoopt dit jaar 500.000 Russische bezoekers naar Thailand komen, nu het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) toeristen die met Spoetnik V zijn ingeënt, toestaat om de diverse Sandbox bestemmingen te bezoeken.

“Russen zijn belangrijke toeristen voor Thailand. Voor de pandemie kwamen er 1,4 miljoen bezoekers uit Rusland. Dec recente toestroom van Russische toeristen naar landen zoals Griekenland en Turkije bewijst dat er vraag is naar reisbestemmingen”, zegt TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn.

De TAT voorspelde eerder dit jaar 1,2 miljoen internationale toeristen Thailand zouden bezoeken, maar door de uitbraak van de Deltavariant, kan het totale aantal dalen tot 1 miljoen.

Naast 20 miljoen mensen in Rusland die zijn ingeënt met Spoetnik V, hebben ook meer dan 3,7 miljard mensen in 69 landen wereldwijd hetzelfde vaccin gekregen, inclusief potentiële markten zoals Vietnam.

Siripakorn Cheawsamoot, plaatsvervangend gouverneur van de TAT voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika, zegt dat de Russen naar verwachting op zijn vroegst in oktober de zandbak bestemmingen zullen bezoeken, aangezien chartervluchten een maand nodig hebben om zich voor te bereiden. De TAT zal ook contact opnemen met andere luchtvaartmaatschappijen om lijnvluchten naar Phuket te regelen, aangezien 50% van de Russen, voornamelijk individuele reizigers, hun eigen tickets boekt.

Nu de CCSA het groene licht heeft gegeven voor de 7+7-verlenging vanuit Phuket naar andere bestemmingen, zal de TAT met Bangkok Airways de mogelijkheid bespreken om de vluchten van Phuket naar Samui te hervatten.

De TAT wil ook nog reisbubbels met Vietnam, Hong Kong, Singapore en Zuid-Korea, en tegelijkertijd zoeken naar meer potentiële gebieden in de oostelijke regio om deel te nemen aan de uitbreidingsregeling, zoals Koh Lan in Chonburi  (Pattaya) en Koh Chang en Koh Kut in Trat, die via de luchthaven U-tapao bereikt kunnen worden.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “TAT hoopt dat goedkeuring voor Sputnik V vaccinatie Russische bezoekers zal lokken”

 1. Stan zegt op

  Meer dan 3,7 miljard mensen in 69 landen hebben het spoetnikvaccin gehad? Dat is de helft van de wereldbevolking? Lijkt mij een foutje van Bangkok Post.
  In totaal zijn er met alle vaccins samen nu bijna 1,9 miljard mensen volledig gevaccineerd.

  • Als het om getallen gaat is Bangkok Post hoogst onbetrouwbaar. Rekenen is sowieso vaak lastig voor veel Thai.

  • Rob V. zegt op

   De TAT is ook een meester in “goed nieuws” (lees: opgeklopt, onrealistisch) brengen.
   Ze wensen 500.000 Russen te ontvangen voor het einde van dit jaar. Het aantal toeristen tot nu toe zal niet veel voorstellen dus dan moeten die half miljoen Russen tussen tussen vandaag en het einde van het jaar komen (134 dagen). 500.000/134 = 3731,34 Russen per dag!!

   In een doorsnee vliegtuig gaan pakweg 300 passagiers. Dus moeten er vanaf vandaag elke dag zo’n 12-13 volle vliegtuigen uit Rusland komen om dat te halen. Veel succes! Zal druk worden op Phuket… 55555

   Je zou haast gaan denken dat ze bij de TAT alle cijfers maal 10 tot maal 100 doen voordat een nieuwsbericht de deur uit gaat. Of de cijfers worden misschien spiritueel vastgesteld…

 2. Jm zegt op

  Waar gaan ze die halen? 16% van de Russen zijn nog maar gevaccineerd omdat ze hun eigen vaccin Sputnik niet willen.
  Zelfs voor Europa is dit vaccin niet goedgekeurd.
  .

 3. leppak zegt op

  Rob V. geeft een pakkende analyse van het TAT-bericht. Verder kan ik me niet voorstellen dat veel Russen staan te popelen om Thailand te bezoeken en daarbij de “visit-handicaps” waaronder de verplichte verzekering maar voor lief te nemen. Wat beweegt TAT om steeds deze onzorgvuldige berichten te publiceren?

 4. Ron zegt op

  De “terugkeer” van de … “quality tourists” 🙂 🙂 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website