De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft haar doelstelling voor het aantal Indiase bezoekers dit jaar verhoogd van 1,4 miljoen naar 2 miljoen vanwege recente veranderingen in de COVID-19 regelgeving door de Indiase overheid.

Het Department of Health and Family Welfare of India heeft op 9 februari herziene maatregelen uitgegeven, waarbij de vereisten voor pre-departure RT-PCR COVID-tests voor passagiers uit Thailand en andere landen zijn afgeschaft.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zei dat dit betekent dat Indiase toeristenaantallen mogelijk sneller zullen herstellen dan verwacht, en tegen het einde van het jaar mogelijk overeenkomen met het aantal van 2 miljoen aankomsten in 2019.

Thailand heeft dit jaar tot nu toe 2,58 miljoen buitenlandse bezoekers ontvangen, waarvan ongeveer 122.300 uit India. Landen met een hoger aantal toeristen die momenteel naar Thailand komen dan uit India zijn onder meer Maleisië, Rusland en Zuid-Korea.

De gouverneur van TAT legde uit dat het aantal Chinese toeristen geleidelijk toeneemt na de hervatting van buitenlandse reizen voor groepen op 6 februari. Hij merkte op dat beperkte zitplaatscapaciteit een probleem is bij de uitbreiding van de luchtvaartmaatschappijen en voegde eraan toe dat het aantal Chinese aankomsten al aan het stijgen is en de komende weken zal blijven toenemen.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website