Luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok installeert meer automatische poortjes en verwijst passagiers na aankomst naar de twee andere, minder drukke, Immigration zones om de lange wachttijden bij de paspoortcontrole te vermijden.

De installatie van meer automatische poorten en het omleiden van reizigers naar minder drukke immigratiezones is het nieuwste idee om passagierscongestie op de luchthaven van Suvarnabhumi te bestrijden.

Minister van Transport Saksayam Chidchob zei donderdag dat de passagiersstroom op de belangrijkste luchthaven van het land last veel last heeft van knelpunten: “Er zijn drie zones voor immigratie- en paspoortcontroles, maar de meeste reizigers verzamelen zich alleen in de zone die het meest dichtbij is als ze aan komen lopen na hun vlucht.”

De luchthavens in Thailand willen ook de luchtvaartmaatschappijen instrueren om hun passagiers te informeren over de andere zones en er worden borden geplaatst die passagiers de weg naar de verschillende zones wijzen.

Suvarnabhumi-luchthavendirecteur Sutheerawat Suwannawat wil daarnaast 200 miljoen baht investeren in acht extra automatische poorten voor aankomsten op de luchthaven. Het verwerken van passagiers middels de poortjes duurt slechts 20 seconden per reiziger. Nu zijn er 16 van deze poortjes, acht voor aankomst en acht voor vertrek. Twee van de poortjes  zijn speciaal voor reizigers uit Singapore en Hong Kong.

Pol Maj Gen Pritthipong Prayoonsiri, hoofd van Immigration Division 2, laat weten dat er 93 immigratiebalies zijn voor aankomsten en 62 voor vertrek. Tijdens piekmomenten passeren er ongeveer 5.000 reizigers per uur.

Een reiziger moet gemiddeld ongeveer 15 minuten wachten om door de paspoortcontrole te gaan, maar dat kan oplopen tot 45 minuten tijdens piekuren, aldus Pritthipong.

Bron: Bangkok Post

18 reacties op “Suvarnabhumi airport gaat meer automatische poortjes installeren”

 1. janbeute zegt op

  Helaas zo las ik net zijn deze poortjes voorlopig alleen te gebruiken voor Aussies en Kiwis.
  Dus Hollanders en Vlamingen nog maar een poosje langer in de rij staan wachten tot je een ons weegt.

  Jan Beute.

 2. Kees zegt op

  Dan heb ik zeker net de pech dat ik aankom of vertrek tijdens piekuren of superpiekuren. 45 minuten is wel zo’n beetje de minimumtijd dat je moet wachten. Bij mijn laatste vertrek zelfs langer. Die vingerafdrukken helpen ook niet echt mee. Die Chinezen lezen geen Thai of Engels en snappen niet goed wat de bedoeling is. Ik kan niet wachten tot ik 70 word of zo veel geld win dat ik business class kan reizen. Ik vind dit echt een grote irritatie. WIe heeft er zin om zo lang in een rij te wachten als je net 11 uur gevlogen hebt? Die lange wachttijden zijn voor Thailand een heel slecht visitekaartje.

 3. Mr BP zegt op

  Afgelopen 15 augustus was het meer dan een uur wachten en waren de automatische poortjes gesloten. Het maakt niet meer uit via welk vliegveld in Bangkok je Thailand inkomt of uit vertrekt. De grenscontrole capaciteit is bij benadering niet in staat om de toe of afstroom aan te kunnen. Ik heb in Singapore gezien, dat het niet de oplossing is.

 4. Rob zegt op

  L. S.
  Er mogen dan wel poortjes bij komen maar tegenwoordig moeten l je vingers gescant worden wat zeker niet soepel verliep.
  2 dagen geleden stond ik in de rij met een persoon voor me die miste waarschijnlijk een deel van zijn vingers waardoor het systeem vast liep.
  Ik ben maar naar een andere rij gestapt.
  Al met al duurde het niet langer dan 25 minuten.
  Er zit iet verbetering in
  Ook omdat er minder toeristen waren op dat moment.

 5. RonnyLatYa zegt op

  Wat gaat het voordeel zijn van meerdere automatische poortjes te installeren voor visumplichtigen ? De niet Thai paspoorthouders dus.

  Bij gebruik van die automatische poortjes begrijp ik eigenlijk niet hoe het werkt (of zal werken) voor zij die aan de visumplicht onderworpen zijn. (Ook een Visa Exemption is voldoen aan de visumplicht)

  Hoe wordt o.a. de verblijfsperiode in het paspoort gezet ? Of gaat dat afgeschaft worden en moeten ze dat zelf maar gaan uitrekenen. Dat gaat mooi worden…. sommige hebben nu al last met 30 of 31 dagen uit te rekenen…

  Voor zover ik het zie kan dat toch enkel maar gebruikt worden door Thaise paspoorthouders.
  Daar werkt het nu prima en zie ik nooit rijen. Mijn vrouw gebruikt dat steeds, maar die hebben dan ook geen stempel in hun paspoort nodig dat hun verblijfsperiode bepaald..
  Net zoals we België binnenkomen. Gebruiken we ook de automatische poorten. Werkt prima die keren dat we het al gebruikte.

  Misschien kan iemand mij eens uitleggen hoe die automatische poortjes werken (gaan werken) voor visumplichtigen.
  Zoals blijkbaar nu al voor die Aussies en Kiwis bijvoorbeeld.

 6. Jacques zegt op

  Ik heb al zo vaak gevlogen en met dit soort issues van doen gehad. Ik zit er niet mee. Relax en ook dit wordt opgelost. Ik mag hopen dat de mensen zijn uitgerust na 11 uren vliegen. Ik stap tegenwoordig over en verdeel de reis in 6 en 5 uur met wachttijd tussentijd, maar die probeer ik op max 3 of 4 uur te houden. Is nog relaxter dan dat haastige gedoe. Ik was toen ter tijd op vakantie en nu al jaren met pensioen. Er zijn genoeg zaken waar ik mij nog wel druk om maak, maar ik vind het van belang dat er goed gecontroleerd wordt aan de grens en dat het koren van het kaft wordt gescheiden alvorens er meer problemen komen in het land of in het vliegtuig.

 7. jacobus zegt op

  Voor visa houders is het volledig scannen niet meer nodig, alleen een controle, van 1 vinger of hand
  Daar kunnen ze een paar hokjes voor reserveren lijkt mij

  • RonnyLatYa zegt op

   En waar komt de verblijfsperiode dan te staan ?
   En waarom zou volledig scannen niet meer nodig zijn ? Maakt het niet uit dan wat je doet tussen het uitgeven van het visum en de binnenkomst(en) ? Kan wel een jaar tussen liggen bij Multiple entry ?
   En wat gaat die immigratie officier meer onderzoeken bij “Visum Exemption” ?

   • Winlouis zegt op

    Beste Ronny, Dat is nu ook juist wat ik mij afvroeg, als ik om de 3 maand binnenkom in Thailand heb ik elke keer de stempel nodig van de Immigratie officier met de toegestane periode.(90 dagen) Het zou misschien een optie zijn voor dit te laten doen bij het immigratiekantoor tijdens mijn TM30 melding, dan moet de immigratie officier van de luchthaven dit niet meer doen bij binnenkomst en kan ik gewoon met de automatische controle van het paspoort direct doorlopen, zoals bij binnenkomst in Belgie.

    • RonnyLatYa zegt op

     En wat met al diegene waarbij de eigenaar de melding moet doen, of diegene die op hotel verblijven ?

     • RonnyLatYa zegt op

      Moeten die allemaal daarna ook nog eens met hun paspoort naar immigratie om hun verblijfsstempel ? Wordt leuk daar bij immigratie 😉

      • Winlouis zegt op

       ja het zal op die manier ook niet goed komen, want dan zien ze ook niet op welke datum je juist binnen gekomen bent. Hoe oud moet je nu feitelijk zijn, voor de speciale doorgang te mogen gebruiken waar ook de gehandicapten door gaan. Is het nu 65 of 70 jr. oud dat je moet zijn.?

       • RonnyLatYa zegt op

        70 dacht ik.

        • Cornelis zegt op

         Klopt. Heb een foto van het bord aan de ingang van de Priority Lane op m’n telefoon: ‘Senio Citizens over 70’, luidt de relevante tekst.

 8. John Chiang rai zegt op

  Als je met een Thai gehuwd bent volg je gewoon je Thaise Partner waar zij haar Thaise paspoort door de Immigration controleren laat.
  Doe dit reeds vele jaren,en is hoewel ik een buitenlands paspoort heb,nog nooit geweigerd worden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja dat is inderdaad al jaren zo maar daar gaat het hier toch helemaal niet over.

   • John Chiang rai zegt op

    Sorry ik heb er vluchtig overheen gelezen,en dacht te lezen dat het ging over de vaak lange rijen voor de paspoort controle bij de binnenkomst op Suvarnabhumi.
    Vandaar dat ik schreef, dat men deze rijen en het meest lange wachten ook voorkomen kan, als je meteen met je Thaise echtgenoot doorloopt naar de controle voor Thaise paspoorten.
    Vaak zie ik buitenlanders die met een Thai gehuwd zijn nog tijden lang onwetend wachten,terwijl hun vrouw reeds lang klaar staat om de koffers in ontvangst te nemen.

 9. janbeute zegt op

  Hoe zal het je vergaan als je met je Nederlandse paspoort en Thaise roze ID kaart in de hand naar de voor de Thaise nationaliteit immigratie balie rij zou gaan.
  Want ook voor je Thaise ID kaart heb je een vingerafdruk toets moeten doen op het lokale Amphur.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website