Bezoekers van de Full Moon Party worden vandaag extra gecontroleerd op drugs. Het Office of the Narcotics Control Board heeft samen met andere diensten op Koh Phangan (Provincie Surat Thani) daarvoor tweehonderd agenten, militairen en ambtenaren ingezet.

Politie in burger houden vanavond op het Haad Rin strand de bezoekers scherp in de gaten waar zich de wereldberoemde Full Moon Party afspeelt. Het maandelijks feest trekt tussen de 15.000 en 30.000 bezoekers, meest jonge buitenlanders. Bij de aankomst- en vertrekplaatsen zal de politie de feestgangers controleren op illegale drugs of wapens. Daarvoor worden onder andere drugshonden ingezet.

Volgens secretaris-generaal Sirinya wordt op het eiland veel methamphetamine gebruikt en rond toeristische hotspots ook marihuana en crystal meth.

Behalve op Koh Phangan wordt ook Koh Tao bezocht door teams die op zoek zijn naar drugs.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Strenge drugcontroles bij Full Moon Party”

 1. Siam zegt op

  Fijn dat ze het groots aankondigen, en het zal wel voor 1 keer zijn voor de bühne vandaar dat ze het ook in het laagseizoen doen.

 2. fred zegt op

  En de gevaarlijkste drug Alcohol is dan weer geen probleem ?

  • Siam zegt op

   Nee natuurlijk niet want daar verdient de overheid geld aan

 3. MikeH zegt op

  Methamphetamine en Crystal Meth is hetzelfde spul.
  Wordt in Thai Ya Ba,ofwel “Crazy Medicine” genoemd.
  Stond vroeger bekend als Ya Ma, (horse medicine) omdat je er zo sterk als een paard van zou worden.
  De overheid vond die naam ietsje te positief overkomen en is indertijd een succesvolle campagne voor naamsverandering gestart


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website