Strand van Pattaya na heropening – Foto: Thailandblog

De stranden van Pattaya mogen dan weer heropend zijn, de toeristische industrie in de badplaats staat zeker nog niet te juichen. 

Ekkasit Ngamphichet, president van de Pattaya Business and Tourism Association, vraagt zich af of er wel (binnenlandse) toeristen naar Pattaya zullen reizen. De uitgaansgelegenheden, zoals bars, discotheken en clubs zijn nog gesloten en dat zal voor velen een belemmering zijn om Pattaya te bezoeken.

Ongeveer 45 procent van de bezoekers aan de badplaats brengt een of twee nachten in de stad door. Wanneer het niet lukt Thaise toeristen aan te trekken, kunnen hoteliers zware tijden tegemoet zien, daarnaast kan het nog enkele maanden duren voordat de buitenlandse toeristen terugkeren.

Ekkasit vindt dat de regering flink moet investeren om het binnenlands toerisme te stimuleren. Die is jaarlijks goed voor 100 miljard baht.

De 8 miljard die de Tourism Authority of Thailand (TAT) nu heeft toegezegd, is veel te weinig volgens Ekkasit.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “‘Stranden van Pattaya open maar toeristen zullen wegblijven’”

 1. Gulu zegt op

  Hoe moeten stranden vol zijn als je niet vanuit europa
  Naar pattaya kan vliegen

 2. JM zegt op

  Het zal voor dit jaar niet meer zijn.
  En wat gaan ze nog allemaal uitvinden als het zover is.
  Ik denk dat er velen naar andere oorden zullen gaan.

 3. marcello zegt op

  Als ze weigeren buitenlandse toeristen toe te laten in Pattaya helpen de Thai toch echt zelf!! hun economie finaal om zeep. Hoe lang willen ze nog doorgaan met dit beleid?

 4. eduard zegt op

  Het is nu wel duidelijk dat ze geen westerlingen meer willen hebben. Alles is de laatste jaren moeilijker geworden,betreft visa e.d. Ze gaan der ganbg maar, willen oosterlingen die niks verteren, komen ze na een tijdje wel achter. Ik ga een ander oord zoeken, ben helemaal klaar met die ,,regering,,

  • Mike A zegt op

   Velen hebben het over de “elk jaar lastiger” visa regels, wat totale onzin is. Het zijn al jaren dezelfde regels, alleen wordt er nu gelet op naleving. Als je 800k op de bank hebt, of indien getrouwd 400k, dan is de jaarlijkse verlenging van je visa een kwestie van 5 minuten.

   • Eddie zegt op

    of als je gehuwd bent met een thaise is 40000 baht ook genoeg om uw jaar visa of verlenging
    te bekomen zonder problemen

    • Eddie zegt op

     was vergeten bij te zetten, 40000 baht maandelijks op uw thaise bankrekening


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website