pio3 / Shutterstock.com

Straatverkopers op Khao San Road moeten hun boeltje pakken en opkrassen. De populairste toeristische bestemming van Bangkok wordt vanaf 1 augustus schoongeveegd en dat geldt ook voor de Lao-markt, of Talat Laos, in het Klong Toey-gebied en een bloemenmarkt voor Wat Hua Lamphong in het Bang Rak-district.

De verkopers die nu actief zijn op Khao San Road worden overgeplaatst naar een tijdelijk gebied dat is aangewezen voor straatventers. Ze moeten daar op een ordentelijke manier worden opgesteld zonder gebruik van de trottoirs en het wegdek.

Bangkok’s gouverneur Aswin Kwanmuang besloot tot de maatregel na van Bangkok na klachten van omwonenden dat verkopers de wegen blokkeren. Dit kan levensgevaarlijk zijn in geval van brand.

Nadat de verkopers zijn verhuisd, komt er een parkeerplaats voor ambulances en veiligheidsmedewerkers om zo meer veiligheid voor toeristen te bieden.

Khao San Road is de derde locatie waar de verkopers moeten verdwijnen nadat eerder Central Lat Phrao in de wijk Chatuchak en de Bang Kapi markt werden ontruimd.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Straatverkopers worden van Khao San Road verbannen”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  Amazing Thailand – Waar ze meesters zijn in het maken van problemen ipv ze op te lossen.
  Zouden ze een hekel aan toeristen hebben ?

  • Pieter zegt op

   Nou niet alleen aan toeristen hoor, maar alles wat uit het buitenland komt, tenzij men de hulp goed kan gebruiken, bijvoorbeeld bij het bouwen van grote projecten, een tsunami, of recent bij de grot, dan wordt je met open armen ontvangen.

 2. Harrie Jansen zegt op

  Dan zal Khao san road erg kaal worden, zonder kramen niet voor te stellen

 3. De Inquisiteur zegt op

  Voor de veiligheid van de toeristen.
  Nog even en geen toeristen meer.
  Bangkok wordt een doorsnee stad met enkel multinationaal aanbod in de shoppingmalls. Triest.

 4. Pat zegt op

  Spijtige beslissing en zo wordt Thailand stilaan een toeristisch land zoals een ander.

  De eigenheid (de gezellige chaos, het ongeremde, het improviserend karakter) verdwijnt door wetgeving en regelgeving volgens westers model.

 5. jose zegt op

  Naar welk gebied worden deze straatverkopers overgeplaatst??
  Dan kunnen we daar naar toe.

 6. Jasper zegt op

  Ik denk dat ze die ambulances en veiligheidsmedewerkers wel achterwege kunnen laten. Zonder al die gezellige straatstalletjes is er eigenlijk weinig reden over om nog op Kao San Rd te verblijven, het wordt dan net zo’n straat als alle andere.

 7. staf de clerck zegt op

  Daar gaat dan de specifieke gezelligheid van de Khao San Road.

 8. Walter de Jong zegt op

  Jammer want dat was toch wel de gezelligheid op de straat en om nog maar te zwijgen van het lekkere eten en de snack’s nadat je fijn op een terras een biertje had gedronken . Dan hou je dus een kale straat over met links en rechts wat winkels en horeca…Net als de Kalverstraat dus..Dit is juist hetgeen waar de toerist voor komt. Ik ben heel benieuwd hoe dit er straks in november uit ziet als ik er weer ben

 9. Johnny BG zegt op

  In het geval van Khao San heeft het er misschien gewoon mee te maken dat ze die maffia praktijken daar helemaal zat zijn.

 10. Leen zegt op

  Alles wat leuk en gezellig is op deze wereld zal verdwijnen,
  Jammer hoor.

 11. Boss zegt op

  Erg jammer dat dit zal verdwijnen , vind het wel een gezellige boel met al de straat verkopers , waarom gelijk weer zo radicaal ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website