De rottende afvalberg van 45.000 ton op het vakantie-eiland Koh Tao wordt opgeruimd. Er is een bedrijf aangesteld die de troep gaat opruimen. Gouverneur Witchawut van de provincie Surat Thani maakte dit gisteren bekend.

De afvalberg is natuurlijk geen fraai gezicht, om het over de geur nog maar niet te hebben, en schadelijk voor het toerisme, zegt hij. Het afval begon zich op te stapelen nadat de gemeente een contract met een vuilverwerker niet verlengde. Volgens de gouverneur omdat het bedrijf zich niet aan de contractbepalingen hield. Daardoor werd er geen vuil meer verbrand in de oven op het eiland.

Koh Tao is bekend als duik- en snorkelbestemming. Het eiland trekt jaarlijks 3 miljoen bezoekers, die 10 miljard baht opbrengen. De lokale autoriteiten hebben van de gouverneur de opdracht hebben gekregen de verwerking van afval te verbeteren, door afvalscheiding en recycling.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Stinkende afvalberg op Koh Tao wordt opgeruimd”

 1. johank zegt op

  Kunnen ze ook even meteen Ko Lan voor de kust van Pattaya meenemen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. rentenier zegt op

  Bij mij komt meteen de vraag naar boven, wie heeft toezicht op wat er mee gebeurt? en het zal wel weer ‘n corruptie-geval worden. Ik ben m’n gehele vertrouwen kwijt in de integriteit van Thai (‘n enkele uitzondering daar gelaten)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. Anja zegt op

  Ligt die afvalberg in het toeristen gebied?
  Of merk je daar wat van?
  Dan gaan we Koh Tao skippen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Huub Bouwens zegt op

  Wij vonden ook andere eilanden vervuild, in het bijzonder het sympathieke Ko Payyam. Daar heeft elk huis zijn eigen vuilnisplek en zijn er de hele dag vuilnisfikjes te genieten. Eilanders zitten en kijken ernaar. Zou ik (zeker in de zomer) niet met jonge kinderen naartoe gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website