Internetgebruikers die tijdens Songkran foto’s of video’s van schaars geklede vrouwen en transgenders online verspreiden, zullen daarvoor streng worden gestraft, zo waarschuwt de politie. Ook de personen op de foto kunnen rekenen op vervolging wegens obsceen gedrag in het openbaar.

De publicatie van het beeldmateriaal is strafbaar op grond van de zwaar bekritiseerde Computer Crime Act met gevangenisstraffen tot 5 jaar en/of boetes tot 100.000 baht. Smoezen dat de daden toevallig plaatsvonden of dat de makers niet wisten dat ze strafbaar waren, worden niet geaccepteerd, zo laat een politiewoordvoerder weten. In het verleden was er veel opspraak over topless dames op straat tijdens Songkran, veelal ladyboys.

Minister Anupong van Transport laat weten dat er tevens hoge straffen worden opgelegd aan verkeersdeelnemers die onder invloed zijn of de verkeersregels overtreden. Op diverse wegen worden controleposten ingericht.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken worden 29 districten in het land als gevaarlijk beschouwd, wat wil zeggen dat het risico op incidenten er hoog is. De zogeheten ‘seven dangerous days’ campagne duurt van 11 tot en met 17 april.

Bron: Bangkok Post

23 reacties op “Songkran: Hoge straffen op verspreiding foto’s of video’s van schaars geklede vrouwen”

 1. Rob V. zegt op

  Schaars gekleden mannen zijn dus geen probleem. Denk aan jongens in Borat string… maar pas op, nodig niemand uit voor een drankje op social media, dat is verboden.

  “Social media posts inviting others to drink alcohol was also subject to a maximum one-year jail term and a maximum Bt500,000 fine, as per the Alcoholic Beverage Control Act, he noted.”

  https://m.bangkokpost.com/news/general/1659776/cops-to-crack-down-on-lurid-videos-pics
  http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30367498

 2. Tino Kuis zegt op

  Muurschilderingen in Thaise tempels laten dikwijls vrouwen zien met ontblote borsten, in de Isaan een aantal keren geheel naakte vrouwen op de buitenmuren van de gewijde ubosoth uit de 20e eeuw. En tot zeg 1920 liepen veel Thaise vrouwen gewoon met blote borsten rond. Ah, we moeten die prachtige oude Thaise cultuur respecteren, bewaren en misschien wel terug brengen!

  • Rob V. zegt op

   De politie is het met je eens Tino, de Thaise tradities in stand houden. Politie colonel Siriwat “urged youth to continue good Thai traditions instead.”. Dus hup uit die bovenkleding. Die moderne invloeden vanuit het westen zoals het dragen van bovenkleding is in strijd met die mooie goede Thaise traditietjes!

   http://www.khaosodenglish.com/news/2019/04/11/cop-warn-of-jail-time-for-online-nudity-booze-posts-during-songkran/

  • Hans Pronk zegt op

   Oei, oei Tino. Als Baudet iets dergelijks over de Nederlandse cultuur zegt, dan is het huis te klein. Maar ik ben het natuurlijk met je eens. Zoals meestal.

   • Tino Kuis zegt op

    Nee hoor, ik bedoel niet dat Thailand de oude tradities moet terugbrengen, dat was ironie. Iedereen moet zich gewoon gepast kleden, dat per land, plaats en tijd verschillend. De onzin zit hem in het verwijzen naar oude Thaise tradities en in het strafbaar stellen.

  • Hans Pronk zegt op

   In 1977 ging ik op bezoek bij een tante van mijn vrouw. Ze ontving ons met ontblote borsten en dat bleef zo gedurende ons hele bezoek. Het was een stadsmens en ze had geld genoeg om kleding te kopen; het was gewoon traditie. Ze was wel al dik in de zeventig.

 3. Kees zegt op

  Er ontgaat je toch totaal de logica dat het wel toegestaan is om zo over straat te lopen, maar niet om van die werkelijkheid een foto te publiceren. Van vrouwen dan, mannen is blijkbaar geen probleem. Hoe krom en hypocriet kun je redeneren?

 4. rene23 zegt op

  Ja dat is belangrijker dan die 1000 doden in het verkeer !

 5. wibar zegt op

  Nog even en dan kan song kran alleen nog in Boerka worden gevierd wat betreft fotomateriaal althans. Enfin leuke uitdaging voor foto enthousiastelingen om fotos te genereren met de dames achter fake kleding zodat de morele betweters weer tevreden zijn. Soort censor die met de juiste code natuurlijk weer verwijderd kan worden lol.

 6. Sjaak S zegt op

  Het is wel een verschil of je muurschilderingen hebt en ook een tijd waarin de vrouwen GEWOON met blote borsten rondliepen.
  Het verschil zit er hier in dat nu iedereen meent sexy te moeten zijn. Nee, gewoon is er niet meer bij. De hele Songkran wordt door die mensen als een soort Carnaval gezien, een uitlaatklep waarin ze zich kunnen laten gaan.
  De hele wereld weet niet eens waar het bij Songkran om draait. Ergens anders op dit blog vraag een jonge backpacker waar je in de buurt van de Khao San Songkran kunt vieren. Hij wil gewoon weten waar je waterfeesten en water slachten kunt houden.
  Hoef er verder niet op in te gaan wat Songkran wel of niet is, maar dat wat in Pattaya gebeurt en overal waar te veel westerlingen rondhangen niets met Songkran te maken heeft.

  • Tino Kuis zegt op

   Sjaak S, je vergist je. al een paar honderd jaar is Songkraan een feest met twee gezichten, een deftige, officiële, nette kant en een wilde, woeste kant. Songkraan is gewoon een Nieuwjaarsviering, verder niks. Vroeger gingen we naar de mis en daarna lekker eten, dringen en vuurwerk afsteken. Idem in Thailand.

   • Sjaak S zegt op

    Dat kan best zo zijn, maar zoals het in de laatste jaren toe ging begon echt de spui(t)gaten uit te lopen. Ik kom al sinds 1982 regelmatig naar Thailand en ben diverse keren tijdens Songkran hier geweest. Kan me niet herinneren dat het er toen zo “sexy” aan toe ging.. Dit exhibitionisme is volgens mij wel iets van de laatste jaren.

 7. Smakkie zegt op

  Niet zo best voor songkran denk ik. Voor veel mensen gaat het plezier er zo wel vanaf.

 8. ALBERT zegt op

  Dat deze vrouwen een gans jaar slapen met toeristen wordt niet bestraft.
  Dit is natuurlijk normaal voor de regering.
  Zo niet hebben zij geen inkomsten meer = hotels-restaurants-taxi-vluchten en ga zomaar door…
  Maar met Sonkrang mag niets!
  Begrijpen wie het nog kan…

 9. Petervz zegt op

  Ik vind dat hele Songkran gebeuren nix en een mooie tijd om thuis een boek te lezen. Foto’s van Songkran zijn al helemaal nix, bijna net zo erg als al die gratis reclame foto’s van bierflesjes die velen op FB blijven plaatsen en foto’s van eten. Zou allemaal verboden moeten worden.
  En Tino, een paar duizend jaar geleden bestond dit land niet eens en was kled en ook vuurwerkij nog niet uitgevonden. Hoe ver terug moet je gaan voor de tradities van Thainess?

  • Tino Kuis zegt op

   Ah, hoe lang terug? Dat hangt er van af. Wil je een vaderlijke koning promotendan 700 jaar terug naar het tijdperk Sukhotai. Wil je een sterk leger dan verwijs je naar de aanvallen van de Birmezen tussen de 16e en 18e eeuw etc.
   Waarom moet een Thai bij het formuleren van een moreel principe steeds verwijzen naar de Thaise cultuur. ‘Dat doen wij Thais niet en dat hebben we nooit gedaan’. Dat is dus niet waar.

   Ik bleef ook altijd thuis met Songkran. Maar de buitenlanders zijn het meest vervelend

 10. KhunKarel zegt op

  Goedendag lieve mensen.

  Niet te geloven dat men in Thailand zulke krankzinnige boetes en gevangenisstraffen hanteert voor relatief onschuldige zaken.

  Deze globale vertrutting woekert voort als een kankergezwel, Bedacht door mensen die denken het morele vaandel hoog houden. ( houd juist die maar in de gaten) Mijn vader zaliger zei al: Hoe netter de heer, hoe groter het beest.

  Alle vrijheid opgebouwd in de zestiger jaren is afgebroken.Je zal op de TV al vele jaren dan ook geen ontblote billen of borsten meer tegen komen, een reportage over een naturisten word digitaal ‘afgeblokt’, Lachten we vroeger om Amerikaanse preutsheid, wel we zijn in een (globaal) gelijkend stadium aanbeland maar dan anti-bloot 3.0, en het word alleen maar erger.

  Dit alles is niets meer en minder als aangeleerd gedrag. Een baby of kleuter zal er niet warm of koud van worden als schaars geklede lieden zich tijdens songkran bij 35 graden nat spuiten.

  De geest is helaas uit de fles met de vertrutting, en hysterische bewegingen als ”Me too” zijn het klapstuk, heeft u toevallig 40 jaar geleden iemand in de billen geknepen, of met een borrel op iemand in de nek gezoend dan moet u niet raar opkijken dat de polite alsnog langs komt, of dat men uw carrière of naam door het slijk probeert te halen.

  De hele wereld is gek geworden ook op politiek gebied is er nog nooit zoveel onrust en spanning geweest, en vluchtten naar Thailand heeft ook weinig zin meer 🙂

  ik wens iedereen nog een prettige dag. KhunKarel

  • Maryse zegt op

   Geachte Khun Karel,

   Ik ben er met u eens dat genoemde boetes buiten proporties zijn en dat een zekere vertrutting de overhand neemt, maar… om nou de beweging Me Too erbij te halen gaat mij te ver.
   Ik weet niet hoe oud u bent en dus hoe lang u uit het bedrijfsleven of uit kantoor bent en wat u meegemaakt hebt. De vrouwen die aan Me Too bijdroegen klagen niet over een zoentje in de nek tijdens kantoorfeestjes maar over vergaande seksuele intimidatie op de werkvloer waar u kennelijk geen kennis van heeft. Bovendien zomaar in de billen geknepen worden zijn wij ook niet van gediend!
   Neem het terug!

   Maryse

   • KhunKarel zegt op

    Geachte redaktie,
    Dit heeft niet veel meer met de topic te maken, maar ik hoop dat u mij toestaat nog even te reageren op Marysa die eist dat ik mijn woorden terug neem over ‘ME TOO’
    Mijn Dank KhunKarel

    Beste Maryse
    Vrouwen van ME TOO zijn geen heilige boontjes en er word met amerikaanse preutsheid gereageerd, men hoeft doorgaans weinig te doen om te worden beschuldigd
    De Me Too en hedendaagse vrouwen bewegingen zijn het produkt van de vertrutting, en is een schande aan de oorspronkelijke oprechte vrouwenbeweging die gelijke rechten wilden. Dit heeft helemaal niets meer met de oorspronkelijke doelstelling te maken, en iedereen is nu terecht of onterecht door tegenvallers in het leven op collectieve wraak uit, en de blanke heteroseksuele man is hier meestal doelwit.

    Overigens was een van de aanvoersters van Me too (Asia Argento) zelf niet aangeklaagd?Dit voor sexuele handelingen met een te jonge acteur Die ten tijde van de ontucht nog geen 18 was.
    Iedereen laat zich vandaag de dag heel gemakkelijk helemaal gek maken en voor een karretje spannen van bepaalde groepen mensen die menen dat hun mening en gedachtegoed goedschiks of kwaadschiks gehoord moet worden en op de agenda moet worden gezet.

    Er worden zelfs nu ook al herstelbetalingen geeist voor de slavernij, en dan? Herstelbetaling eisen van de Spanjaarden of de Fransen? voor wat eeuwen geleden is gebeurt?
    De oorzaak van alle oproer en opwinding op sociaal gebied (maar ook in in de politiek) is het feit dat er nu internet is en omdat zeer veel mensen aan de anti depressieve medicatie zitten, welke zeer negatieve gedragsverandering ten gevolg heeft, plus nog een grote groep meelopers die graag in de belangstelling willen staan en ervan houden om amok te maken. Het lijkt haast wel of iedereen gebrainwashed is.

    Begrijp mij niet verkeerd, iedereen dient respect voor elkaar te hebben, en grijpgrage billenknijpende mannen moeten hun handen thuis houden maar ga niet 40 jaar na dato iemand zijn leven kapot proberen te maken zoals in Amerika nu er populair is.
    Er is momenteel iets heel anders aan de gang, iedereen is vandaag de dag door iets of iemand zwaar beledigt, genoeg info hierover op het internet, en dit is geen nepnieuws.
    Ik zelf kan met een gerust hand op het hart verklaren dat ik mij nimmer heb misdragen tegen over vrouwen, maar ik heb wel het omgekeerde gezien en meegemaakt.
    Ik neem dan ook niets terug van wat ik heb gezegd omdat het mij vrij staat een mening te hebben,
    Nog een prettige dag KhunKarel

 11. eduard zegt op

  Pak liever die Thaise serie s op TV aan. Heb nog nooit zoveel geweld en bloed gezien als in Thailand op TV

 12. joris zegt op

  Hoe is het in NL tijdens de carnavalsoptochten.
  Bij ons in het dorp en meerdere dorpen en steden worden aanstootgevende wagens ook uit de optocht gehaald.

 13. Anthonie zegt op

  Khun karel
  Je hebt helaas op heel veel punten gelijk. Je gaat je toch afvragen of je soms ook wel iets verkeerd hebt gedaan 40 of 50 jaar geleden. Ze houden nu van oude koeien. Jong vlees is niet meer lekker zeker.

 14. Hans Pronk zegt op

  Vanmorgen zijn we naar de plaatselijke markt geweest (in de provincie Ubon). Nergens werd met water gegooid: niet op de markt, niet op de heenweg en niet op de terugweg. En schaars geklede vrouwen? Ook al niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website