(Shan_shan / Shutterstock.com)

Voorzitter Boon Vanasin, hoofd van de Thonburi Healthcare Group, laat in een tv-interview weten dat ‘de kwaliteit’ van het Chinese Sinovac vaccin niet zo goed is als die van mRNA-vaccins’.

Er zijn inmiddels twee werknemers in de gezondheidssector overleden, waaronder een verpleegster in een particulier ziekenhuis die volledig was gevaccineerd met Sinovac. Het Department of Disease Control heeft daarom besloten het deel van personeel in de strijd tegen het coronavirus voor een derde maal te vaccineren.

DDC adjunct-hoofd Sophon Iamsirithavorn zegt: “Ondanks twee volledige doses Sinovac-vaccin, daalt het niveau van immuniteit tegen de ziekte na een tijdje. Dat is de reden dat we een derde injectie nodig hebben om de immuniteit van het medisch personeel te vergroten. In het geval van de verpleegster was er sprake van een hoog risico op infectie en ze had overgewicht, wat de belangrijkste factoren waren waardoor haar toestand werd verergerd.”

De zogeheten booster injectie wordt gegeven met het AstraZeneca vaccin. Wie het mRNA-vaccin wil, zal nog moeten wachten.

Volgens het departement lopen verpleegkundigen en verpleegkundig assistenten met 54 procent het grootste risico op Covid-infecties onder medisch personeel, gevolgd door 7 procent voor artsen en tandartsen. Er zijn ongeveer 880 besmettingen onder medisch personeel vastgesteld.

Bron:  Bangkok Post

15 reacties op “Sinovac vaccin geen succes: Medisch personeel krijgt 3e vaccinatie met AstraZenica”

 1. Kees 2 zegt op

  https://thethaiger.com/coronavirus/618-sinovac-vaccinated-medical-workers-get-covid-19

  Ruim 600 infecties op 677.000 medisch personeel.

  • B,Elg zegt op

   In Nederland en België zouden we dat niet acceptabel vinden. Het was al van in het begin duidelijk dat het Chinese Sinovac-vaccin weinig werkzaam was. Thailand is niet zo rijk als de Europese landen, misschien konden ze simpelweg de dure vaccins die in de westerse wereld toegediend worden niet betalen, In dat geval was Sinovac beter dan helemaal niks…

   • Berry zegt op

    In Belgie, voor Pfizer noemen ze het gewoon een booster tussen de 6 en 12 maanden.

    Israel heeft al aangegeven dat ook voor Pfizer de werking na 6 maanden sterk begint af te nemen en dat de werking tegen de Delta variant ook niet overtuigend is. Het beste is dat, de zwakste eerste, iedereen terug gaat voor een booster.

    Voor Sinovac gebruikt men dan de term: werkt niet meer na 6 maanden.

    Terug Israel, bijna iedereen gevaccineerd met Pfizer, en de infecties beginnen terug te stijgen.

    Neem 9 000 000 inwoners waarvan 5.17 millioen inwoners 2 maal gevaccineerd zijn.

   • janbeute zegt op

    Thailand is niet zo rijk, maar sommige Thais behoren tot de rijksten op aarde.
    Eentje zelfs in zijn categorie.

    Jan Beute.

   • Ger-Korat zegt op

    Als je als land 20% van je economie kwijtgeraak bent (toerisme) en dat kost miljarden Euro per maand en dat duurt nu al 15 maanden lang, dan kan de regering toch wel 1 tot 2 miljard Euro op tafel leggen zodat iedereen 2 x een vaccin kan krijgen. Maar nee niet belangrijk genoeg om in te kopen want het gaat om de gewone man en als die nou overlijdt door de vele verkeersongelukken de vele verdrinken, de vele voorkoombare ziekten en meer, dan geeft men niet thuis. Er is geld genoeg in Thailand en de regering kan een kleine staatslening uitschrijven zodat men direct kan aankopen; geld is geen probleem in Thailand.

   • S.+Ensor zegt op

    Sinovac is duurder dan Pfizer

 2. Adriaan zegt op

  Was al bekend. Astra Senica beschermt voor 66 % tegen de eerdere varianten en voor 60 % tegen de delta varianr. Pfizer voor 93 % tegen de eerdere en voor 88 % tegen de Delta variant. Als de Chinese vaccins maar nauwelijks 50 % bescherming geven tegen de eerdere varianten, mag je verwachten dat dit tegen de delta variant nog lager ligt. Maar zelfs Pfizer heeft nu goedkeuring gevraagd aan de Amerikaanse toezichthouder om een 3de prik te mogen zetten, omdat in Israel bleek dat ook daarvan de effectiviteit na een half jaar afneemt.

  • Pratana zegt op

   Sorry Adriaan maar zie hier de link er anders over spreekt komt van een studie in UK gedaan

   https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/uk-study-finds-vaccines-offer-high-protection-against-hospitalisation-delta-2021-06-14/

   bron reuters

  • B.Elg zegt op

   Toch even een correctie, Adriaan. Het klopt dat Astra Zeneca voor 63% bescherming biedt tegen de Delta (=India) variant. Astra Zeneca biedt echter voor 94% bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden. Iemand die met Astra Zeneca gevaccineerd werd kan dus wel flink verkouden worden door de Delta-variant, maar hij/zij zal er niet door overlijden.

 3. Tino Kuis zegt op

  Sinovac is zo slecht nog niet

  Er is nogal veel kritiek op het Chinese Sinovac vaccin ook wel CoronaVac genoemd. Tussen februari en mei 2021 werden de resultaten gemeten van ruim 10 miljoen vaccinaties met Sinovac in Chili. Dit grondige onderzoek laat zien dat de effectiviteit van het vookómen van besmetting 66% bedroeg, minder dan de rond 85% procent bescherming van andere met name mRNA vaccins. Het Sinovac vaccin beschermde voor 88% tegen ziekenhuisopname, voor 90% tegen IC opnames en voor 86% tegen sterfte. Deze laatste drie getallen zijn vrijwel gelijk aan andere vaccins, zoals Pfizer, AstraZeneca en Moderna.

  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2107715

  • Ja, maar toen was de Deltavariant nog niet dominant. Het gaat nu juist om de bescherming tegen die variant.

   • Tino Kuis zegt op

    Effectiviteit van Sinovac tegen de Delta variant is nog niet echt duidelijk. Het is zeker enigszins effectief maar hoeveel weet men nog niet. Echter ook de andere vaccins waren minder effectief om de Delta variant te weren, 60% in plaats van 90%. Drie prikken van Sinovac lijkt wel voldoende.

    Even over die rond 90% effectiviteit van de meeste vaccins met gefingeerde cijfers om het aanschouwelijk te maken.

    Als er 100 tachtigjarigen covid oplopen zullen er vóór de vaccinaties 50 overlijden en na de vaccinaties maar 5.

    Als 1000 verpleegkundigen covid oplopen zullen er vóór de vaccinaties 10 overlijden en na de vaccinaties 1.

    • chris zegt op

     Het percentage mensen dat ana Covid doodgaat verschilt erg per land. En de dood heeft dan ook veel meer oorzaken dan alleen Covid.
     Jouw redenering klopt dus niet voor de hele wereld.

  • chris zegt op

   Voortschrijdend inzicht:
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2147667/sinovac-produced-antibodies-halve-every-40-days

   • Tino Kuis zegt op

    Ja zeker, Chris, na elke infectie of vaccinatie ontstaan er antilichamen om de infectie te bestrijden en in de loop van de tijd vermindert de hoeveelheid antilichamen, in de literatuur voor alle soorten vaccins een halvering elke 40 en 100 dagen. Vaak verdwijnen de antilichamen geheel uit het bloed. Het is dus niets nieuws wat de Bangkok Post schrijft, het is een bevestiging wat we al weten.

    De herinnering aan de infectie of vaccinatie wordt opgeslagen in de B-en T-cellen van het immuunsysteem zodat bij een hernieuwde besmetting veel sneller en veel meer antilichamen kunnen worden aangemaakt. Dat is de echte werking van vaccinaties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website