(chanon83 / Shutterstock.com)

Het aantal toeristen dat in Thailand aankomt, zal naar verwachting sterk toenemen nu de regering de Test & Go-toegangsregeling op 1 mei heeft geschrapt en meer luchtvaartmaatschappijen binnenkort hun vluchten naar het land hervatten.

Er vertrekken nu 44.500 vluchten per maand vanaf buitenlandse luchthavens naar Thailand, waarvan 11.000 internationale lijnvluchten, aldus cijfers van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). De CAAT verwacht dat dit aantal tegen het einde van het jaar zal stijgen tot 83.500 vluchten per maand, waarvan 30.000 internationale vluchten.

Regeringswoordvoerder Traisuree Taisaranakul zegt dat alles op Suvarnabhumi verloopt zoals gepland, hoewel soms erg druk was zoals bij het Thailand Pass-controlepunt. Airports of Thailand (AoT) zal dit bespreken met immigratieambtenaren om zo de drukte in de aankomsthal te beperken.

Traisuree benadrukt dat toeristen die niet volledig zijn gevaccineerd (2x een prik, booster is niet verplicht) een geldig PCR-testresultaat moeten uploaden en meenemen, anders moeten ze in eerst in quarantaine.

Minister Saksayam Chidchob van Transport, laat weten dat maandag 16.355 internationale bezoekers in Thailand aankwamen via door AoT gerunde luchthavens (12.660 bezoekers kwamen aan op de luchthaven Suvarnabhumi, 747 op Don Mueang International Airport, 2.318 op Phuket International Airport, 234 op Chiangmai International Airport en 576 op Hat Yai Internationaal vliegveld). Vandaag arriveren 16.681 toeristen op de vijf luchthavens, morgen 17.770.

Minister Anutin Charnvirakul van Volksgezondheid, heeft zijn oproep herhaald om Covid-19 te bestempelen als een endemische ziekte in Thailand. Dat is volgens hem noodzakelijk is om de economie weer aan te zwengelen.

Het ministerie van Toerisme en Sport schat dat er dit jaar ongeveer 7 miljoen toeristen in Thailand zullen aankomen, dat is wel minder dan de doelstelling van 8-10 miljoen. Volgens schattingen zal Thailand dit jaar ongeveer 30 procent van de inkomsten uit toerisme behalen, vergeleken met 2019 toe de pandemie nog niet speelde.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 1 vote.
Please wait...

4 reacties op “Schrappen Test & Go regeling zorgt voor sterke stijging inkomende toeristen”

 1. PeterV zegt op

  “Er vertrekken nu 44.500 vluchten per maand vanaf buitenlandse luchthavens naar Thailand, waarvan 11.000 internationale lijnvluchten”

  Heeft iemand een idee wat die 33.500 andere vluchten zijn?
  Het lijkt me sterk dat dat alleen charters zijn.

 2. Henk zegt op

  Nou ik snap het hele verhaal niet er staan getallen die volgens mij niet kloppen.
  Als er op maandag 16.355 passagiers op 1 dag aankomen dan zijn er dat ongeveer 500.000 per maand.
  Maar er staat in dit verhaal 44.500?
  Of ik lees het verkeerd.

  • Jacobus zegt op

   Beste Henk, 44.500 vluchten is wat anders dan 44.500 passagiers.
   Overigens kwam ik afgelopen maandag aan op Suvarnabhumi (van Doha – Qatar) met een super vol vliegtuig. De betreffende dame die mijn Thailand pass moest controleren zag dat ik de pass in mijn hand had, plakte een groene sticker op mijn jasje en zei: ready. Dat was dus de contole op de airport.

 3. Henk zegt op

  Bedankt Jacobus,
  Het is me nu duidelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website