Bij een schietpartij op het strand van Chaweng Beach, onder de ogen van honderden toeristen, is een dode (26) en gewonde gevallen. Het geweld komt voort uit een ruzie tussen twee families die jetski’s verhuren. 

Gisteren aan het einde van de middag ontstond er een vuurgevecht op het strand waarbij de leden van de twee families elkaar onder vuur namen. De aanwezige toeristen vluchtten in paniek alle kanten op om bescherming te zoeken voor de rondvliegende kogels.

Thailandbloglezer Ton was getuige van het voorval en maakte ook de bovenstaande foto: “Schietpartij op Chaweng Beach strand – tussen 2 rivaliserende bazen van 2 jet ski verhuurbedrijven, een dode en een gewonde! Niet echt leuk om mee te maken.”

Ook op Koh Samui waren er de afgelopen jaren steeds weer problemen met jetski-verhuurbedrijven op het strand. Toeristen werden het slachtoffer van scam doordat ze zogenaamde beschadigingen aan het vaartuig moesten betalen. Sinds enige tijd zijn er minder problemen door verscherpt toezicht van militairen. Desondanks is de concurrentie moordend.

De ruzie tussen de twee families op Koh Samui zou al jaren sluimeren, maar dat men elkaar met zware vuurwapens te lijf gaat schokt ook de gemeenschap op Koh Samui.

4 reacties op “Schietpartij jet ski maffia familie op Chaweng Beach: dode en gewonden”

 1. DJ zegt op

  Laat ik nou toch vrezen dat dit voorval en alle problemen rond de jet ski verhuur meer schade aan het toerisme kunnen toebrengen dan de opmerkingen van een meneer uit Ghana, die ik overigens ook ten zeerste afkeur, daarover geen misverstand.

 2. Hans Struijlaart zegt op

  Dat zat er aan te komen. Maffia kills Maffia. Er zijn meerdere verhalen bekend over deze zwendel over zogenaamde beschadigingen van jet ski’s. En ja er waren meerdere maffia betrokken bij deze zwendel. Er zijn zelfs toeristen bedreigt met een vuurwapen als ze de schade niet wilden betalen. Betreur ik de dood van van een van deze maffialeden? Absoluut niet. Wel ben ik blij dat er geen onschuldige slachtoffers zijn gevallen tijdens de schietpartij.

 3. tonymarony zegt op

  Vergunningen in trekken en op ruimen die handel gebeuren er ook geen ongelukken en worden er geen argeloze toeristen een poot uitgedraaid in ver band met eventuele schade aan de jet ski mooi werkje voor de militairen zou ik zeggen, dit soort praktijken was al lang een doorn in het oog aldaar.

 4. Joop zegt op

  Op Samui maken de oude Samui-families de dienst uit. Met of zonder geweld.
  Zij bezitten de gronden en zij bezitten het geld.
  Militairen heb ik hier nog nooit gezien, behalve dan als er iemand van de koninklijke familie op het eiland is.

  Noem het gerust maffia.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website