(otan / Shutterstock.com)

Drie Russische vrouwen van 34, 32 en 26 jaar zijn gearresteerd omdat ze zonder werkvergunning in een schoonheidssalon werkten. De politie van Phuket onderzocht klachten over buitenlanders die werkten als kapper in het district Patong, Kathu, in Phuket, wat één van de 27 beroepen is die expliciet verboden zijn voor buitenlanders.

Het bedrijf is gelegen aan Pee Road 200, Rat Uthit en wordt gerund door een Thaise vrouw. Daar werkt ook een mannelijke kapper genaamd Osamh. Toen de politie het bedrijf op 19 juli bezocht, was hij toeristen aan het knippen.

De politie verzocht daarop om Osamh’s toelatingsdocumenten voor het Koninkrijk Thailand en zijn werkvergunning in te zien. Het bleek dat Osamh geen werkvergunning had. Hij heeft de Jordaanse nationaliteit en gaf toe dat hij als kapper in de salon heeft gewerkt.

Osamh, die geen werkvergunning heeft, werd gearresteerd en naar het politiebureau van Patong gebracht voor documentatie van de arrestatie en om hem te informeren over de aanklacht en zijn rechten.

De politie onderzocht ook een schoonheidssalon in het district Choeng Thale, Thalang, in Phuket, waar drie Russische vrouwen werkten of hadden gewerkt als schoonheidsspecialisten zonder werkvergunning.

Onlangs heeft het ministerie van Arbeid werkgevers en buitenlandse werknemers opgeroepen de wet strikt na te leven. Werkgevers die buitenlandse werknemers in dienst nemen zonder werkvergunning of hen ongeoorloofd werk laten verrichten, riskeren boetes van 10.000 tot 100.000 baht per illegaal tewerkgestelde buitenlandse werknemer.

Herhaalde overtredingen kunnen leiden tot een gevangenisstraf van maximaal één jaar en/of boetes van 50.000 tot 200.000 baht, evenals een verbod op het inhuren van buitenlandse werknemers voor een periode van drie jaar. Buitenlandse werknemers die zonder werkvergunning werken of ongeoorloofde activiteiten ontplooien, riskeren boetes van 5.000 tot 50.000 baht en kunnen worden uitgezet.

Bron: Khaosod

10 reacties op “Russische vrouwen in Phuket gearresteerd om werken zonder werkvergunning”

 1. Chris zegt op

  Dit is ongetwijfeld de opmaat voor meer controles op die typen visa (en de visa-kantoortjes) die gemakkelijk kunnen worden gbruikt om een oneigenlijke manier zoals student-visa, elite-visamaar ook retirement visa.(zie de motorbendeleden in Phuket)

 2. Rob zegt op

  Het gaat hier helemaal niet over Visa maar over werkvergunningen, totaal verschillende zaken. Je leest ook nergens dat ze illegaal in Thailand verblijven….

 3. andrew van schaik zegt op

  Zo lang je onder de tafel betaalt heb je bescherming en laten ze je met rust.
  Dat is hier altijd en overal.
  Het huis van de buren is zojuist opgeschilderd door illegale birmezen, onder leiding van een legale voorman.
  De birmezen krijgen 90Bht per dag.
  De farang heeft 150000Bht betaald en zijn vrouw heeft 50000 illegaal in haar zak gestoken.
  De ton gaat naar de voorman die daarvan 50000 aan de H Hermandat afdraagt, de illegalen en de materialen betaalt en de rest in z’n zak steekt.
  Voor dezelfde klus betaal ik aan een Thai 60000Bht all in.
  De kapper heeft op Phuket verzuimd te stieken.

 4. Johan zegt op

  Chris het gaat niet over visa,ik weet al heel lang dat er in thailand veel iligalen werken,veel van omringende landen van thailand,zij doen het werk wat geen enkele Thai wilt doen,daar wordt oogluikend door de plaatselijke authorities geaccepteerd ,dat zal misschien. Ook wel tegen geldelijke vergoedingen plaats vinden.
  Wil je alleen duidelijk maken dat in dit land veel te regelen valt als je maar je portemonnee mee brengt,en voor jou informatie visa kun je op de meeste immigratie gewoon kopen,zonder gebruik te maken van tussen personen,leven en laten leven.

 5. William-Korat zegt op

  Of de verhouding in jouw verhaal reëel is andrew weet ik niet.
  De buitenlander moet wel heel erg ‘blind’ zijn of naïef.
  Maar het afkopen op zich is normaal in Thailand wat het ook is, illegalen arbeid, openingstijden et cetera.
  De heren politie zien dat gewoon als hun inkomsten, of jij het er mee eens bent is de vraag niet.
  Is mij wel eens verteld dat men een flink gedeelte gebruikt als [vroegtijdige] pensioen pot of nog erger familie ondersteuning bij overlijden agent.
  Heb het hier van dichtbij mee gemaakt in het winkelstraatje, winkeltje betaalde iedere maand 500 Baht [sigaretten/bier verkoop zonder vergunning en buiten verkooptijden] stopte met betalen na twee maanden had de winkel een proces-verbaal met een dikke bekeuring.

  TIT
  Go with the flow or else……………..

  • Erik Kuijpers zegt op

   Corruptie aan de top druppelt naar beneden. Wat generaals in het groot doen doen de commiezen na met kleinere bedragen. Neem het ze eens kwalijk? Politiemensen verdienen, zeker in het begin van hun loopbaan, slechts een grijpstuiver en moeten uniform en dienstwapen zelf kopen.

   Een Duits gezegde luidt: Der Fisch beginnt am Kopf zu stinken.

   • Arno zegt op

    Politie probeerde onlangs nog “trinkgeld” te verdienen.
    Ik passeerde een controle punt, welke ik al vele keren gepasseerd ben en nooit aan de kant ben gezet.
    Tot onlangs, ik was me van geen kwaad bewust, reed keurig 75 km/h op de linker rijstrook.
    En aan de kant werd gezet.
    Ik meldde me met mijn Thaise vrouw bij de agent welke de boetes uitschreef.
    De aanklacht was dat ik zou met de telefoon in mijn handen gereden hebben en aan het telefoneren geweest zijn tijdens het rijden.
    De agent schrok toen mijn vrouw die 100% Thaise is , maar er niet direct Thais uitziet hem vertelde dat er zeker niet gebruik van de telefoon gemaakt was tijdens het rijden.
    O,O stamelde hij, dan zal de controleur langs de kant van de snelweg het wel verkeerd gezien hebben, gaat u maar zei hij met een zuur gezicht.
    Als ik mijn vrouw niet bij me gehad had dan had ik mooi kunnen dokken!

    Gr. Arno

    • Chris zegt op

     Ik rijd heel vaak, soms wekelijks,op de weg naar UdonThani langs een politiepost.
     Heb nooit een probleem omdat de nummerplaat van de auto aangeeft dat we uit Bangkok komen (hetgeen niet meer het geval is) en dat boezemt blijkbaar ontzag in.
     Zo 1 keer per maand koopt men vrouw een setje van 6 flesjes M150 voor 90 baht bij de 7Eleven. Wij stoppen dan bij de politiecontrole hoewel dat niet hoeft en geven de politie-agenten het setje.
     Ze zijn er blij mee, herkennen de auto nu en nooit een centje pijn.
     Kreng Jai heet dat in goed Thais.

     • Arno zegt op

      Chris.

      Grappig het controle punt welke ik beschrijf is aan highway 22, 7 km voor Udon Thani thv Phra That Phon Thong, ook mijn auto heeft een Bangkok kenteken, mogelijk hebben we het over hetzelfde controle punt, wekelijks kom ik er langs en nooit aan de kant gezet tot onlangs.
      Valt wel op dat voor het over grote deel Pickup’s aan de kant gezet worden.

      gr. Arno

  • Andrew van Schaik zegt op

   Buitenlander is inderdaad zeer naief, doch zo zijn er zo veel.
   Twee vrouwen en trots op z’n banksaldo. Tweede vrouw is pas door de andere afgekocht. Op kosten van de buitenlander.
   Politieambtenaren hebben dat inderdaad nodig. Mager pensioentje. heb ik wel eens zwart op wit gezien.
   Ben het er wel mee eens hoor. Is hun leven in hun land.
   Bij het afschuiven gaan ze soms hard te keer, laten het niet bij een bekeuring.
   Bloed aan de paal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website