Russische topcrimineel opgepakt in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
9 februari 2018

In Bangkok is de Russische topcrimineel Medvediev gearresteerd. Hij is de leider van een internationale bende die op het Dark Web opereert. Hij vluchtte zes jaar geleden naar Thailand en werd vrijdag in een appartement van het City Gate Building in Bangkok, op verzoek van de Amerikaanse FBI, door een politie-eenheid aangehouden.

Medvediev reisde de afgelopen zes jaar meerdere keren naar Thailand. Het laatste jaar woonde hij samen met een Thaise vrouw. Volgens de politie handelde hij online in illegale producten, die betaald werden in bitcoins. Op verzoek van de FBI zijn er ook in Italië en 15 andere landen invallen gedaan waarbij servers en andere computerapparatuur in beslag zijn genomen. Daarbij zijn achttien verdachten aangehouden. De FBI breidt haar onderzoek naar andere landen uit.

Naar verluidt zou de bende van de Rus op het Dark Web, drugs, illegale wapens, gestolen creditkaarten, beschermde dieren en illegaal verkregen regeringsdocumenten verkopen. De FBI jaagt al sinds 2014 op de bende. Eerder zijn 32 verdachten aangehouden.

Bron: Bangkok Post 

5 reacties op “Russische topcrimineel opgepakt in Bangkok”

 1. Jacques zegt op

  Dat is nog eens een mooi bericht. Jammer dat de Thaise politie op eigen initiatief noch te weinig onderneemt op dit gebied en er dus tips voor nodig zijn. Dit soort types zou toch boven aan de lijst moeten staan of heb ik het nou zo is.

 2. Chris van het dorpje zegt op

  De Thaise politie is te druk om te kijken naar farangs zonder helm
  op straat voor hun tea money , dat ze voor echte criminele keen tijd hebben .

 3. Eric zegt op

  Goed zo. Doorgaan met die ongure figuren op te pakken. Geef Thailand de kans om de slechte naam die het soms heeft, te zuiveren.

 4. Eric zegt op

  Die zien we nooit meer te-rug.

  Laat dat maar aan de Amerikanen over: rest van z’n leven zit ie vast.

 5. Ruud zegt op

  Als ze alle criminelen hier oppakken, dan zal de Thaise regering toch een ,, nog ,, groter Bangkok hotel moeten bouwen . Misschien wel twee. Wat zal dit prachtige land daar mee gediend zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website