Russische toerist op Phuket

In oktober reisden meer dan 44.000 Russen naar Thailand, veel meer dan de 10.000 aankomsten in de voorgaande maanden. De meeste Russen komen met gecharterde vluchten die ze betalen met buitenlandse creditcards om zo betalingsproblemen vanwege de sancties te omzeilen.

Vooral de populaire strandbestemmingen zoals Pattaya en Phuket profiteren van de toeristen uit Rusland. In Phuket zijn er zelfs aanzienlijk meer Russische bezoekers dan Indiase toeristen. Dit staat in sterk contrast met de bijna totale afwezigheid van Russen gedurende zes maanden, nadat luchtvaartmaatschappijen gedwongen waren vluchten te annuleren. Door de sancties was het voor Russen niet mogelijk om betalingen te doen vanwege het uitsluiten van een aantal Russische banken van het SWIFT-betalingssysteem en de devaluatie van de roebel.

In Thailand zijn ze blij met de komst van de Russen nu de Chinezen nog altijd niet op vakantie mogen. De Russische toeristen verblijven gemiddeld minimaal 12 dagen in Phuket. Betalingen gaan via creditcards die zin uitgegeven in Dubai en andere landen in het Midden-Oosten ook wordt er contant betaald voor reizen en winkelen.

Thailand verwacht volgend jaar meer dan 20 miljoen reizigers te verwelkomen, wat het dubbele van het aantal bezoekers voor dit jaar zou zijn, maar slechts de helft van de aankomsten van vóór de pandemie.

10 reacties op “Russen weten Thailand weer te vinden: Russische toeristenaantallen nummer 1 in Phuket”

 1. Jozef zegt op

  Begrijp niet dat die Russen niet verlegen zijn om hier in Thailand en grote sier te maken en te genieten terwijl hun landgenoten die het niet kunnen betalen onder de sancties lijden.
  Het gezegde :” geld doet de duivel dansen” is hier ook van toepassing. Hier zullen ze verkondigen dat er geen oorlog gaande is met hun buurland.
  Hoe hypocriet kun je zijn, en dan worden ze bij aankomst ontvangen als “special guests” en krijgen een welkomstgeschenk.
  Geld voor alles

  • Lieven Kattestaart zegt op

   Helemaal mee eens.
   Mijn ervaringen met de Russische toerist in bv Pattaya zijn niet echt positief te noemen.
   Dat ze in Thailand blij zijn met deze toevloed van Russen snap ik wel. Poen gaat tenslotte, zoals hierboven al gezegd, voor alles.
   En ik gun iedereen zijn welverdiende vakantie, laat dat gezegd zijn.

   Maar zolang er dagelijks nog honderden van hun landgenoten sneuvelen op modderige slagvelden in Ukraine, en anderen nauwelijks de Russiche touwtjes aan elkaar kunnen knopen, zouden ze er beter aan doen thuis te blijven.
   En eens het lef op te brengen de straat op te gaan en te demonstreren tegen de ‘speciale operatie’ en vóór de afzetting van hun moorddadige president.
   Maar dat zal wel niet gebeuren, want ik heb het sterke idee dat iedereen in Rusland alleen aan zichzelf denkt, van hoog tot laag.

  • T zegt op

   Laat ik het anders zeggen kun jij als gewone burger iets doen aan al de schandalen van deze en de afgelopen regeringen, en dan met name van Mark R… Datzelfde geld ook gewoon voor de doorsnee Rus

   • Lieven Kattestaart zegt op

    beste T,
    Zeker kun je daar iets aan doen.

    Hier word er tenminste nog een onderzoek ingesteld naar bv de Toeslagen-affaire of andere zeer foute zaken. En gaan mensen de straat op om te protesteren tegen Mark R en zijn streken.
    Dat het niet altijd het gewenste effect heeft is waar, maar nog geen reden dan maar niets te doen.

    In Rusland interesseert het niemand ene moer, zolang het henzelf of hun roebeltjes niet raakt. Dat ze als gewone burger bang zijn voor repercussies van onze vriend Poetin snap ik wel, maar laat ze dan een voorbeeld nemen aan de Ukrainers die wél de cohones hebben voor zichzelf en hun land op te komen.
    Het bewijs daarvoor zien we dagelijks op het nieuws.

    Het is te makkelijk om te zeggen dat je als gewone burger machteloos bent, en vrolijk verdergaan met vakantie vieren.

 2. Jan zegt op

  Net terug van 2 weken Kamala Beach. het viel op dat er erg veel Russen waren. Zijn nog niets veranderd, luidruchtig, zuipend, onbeschoft. Dagelijks 3 tot 4 rechtstreekse vluchten naar Rusland en dan nog de overstappers in het Midden-Oosten. Wij vlogen via Dubai, zeker de helft van de vlucht zal vol met Russen.
  Ze lijken nergens mee te zitten. De Thai reageren erg vriendelijk naar de Russische gasten Opvallend vond ik wel dat er relatief veel jonge mannen waren..

 3. fred zegt op

  Zoals te verwachten dienen die sancties tot niets. Altijd zijn er omwegen. Heb de indruk dat die sancties vooral de Europeanen treft die nu zitten te bibberen in hun koude huizen. Europa begrijpt nog altijd niet dat 80 % van de wereld geen Europa is en lak heeft aan onze zogezegde normen en waarden. Steeds de beste leerling van de klas willen zijn maar steeds krijgen we de slechtste punten.

 4. Stan zegt op

  Ik kan mij nog herinneren dat een paar geleden een hoge pief van het Thaise ministerie van toerisme, misschien was het wel de minister zelf, heeft gezegd dat ze de Russische toeristen liever kwijt dan rijk zijn…
  Maar ja, toen lag het toerisme niet gedeeltelijk op z’n gat en kwam er genoeg geld binnen van de overige 30+ miljoen toeristen…

  • Stan zegt op

   Correctie: een paar jaar geleden

 5. T zegt op

  Dat die hele sancties Rusland tot dusver amper raken is bekend, natuurlijk de aller rijkste Russen zijn iets armer geworden maar wel nog altijd steen en steenrijk.
  Het is met name de armste klasse in Rusland die getroffen is en wil je deze mensen nu net raken…
  Verder sterft het op tal van andere plaatsen ter wereld ook van de Russen en er nog altijd Russen en Wit Russen met dubbele paspoorten die ook nog gewoon vrolijk naar Europa komen.

 6. carlo zegt op

  Ik herinner mij nog dat ik net voor de corona in Thailand langs mijn neus weg een opmerking gaf over de politiek tegen een Rus.
  ‘Hoe het mogelijk was dat ze een leider verafgoden die zijn tegenstanders met gif uitschakelde’.
  Kreeg ik een antwoord dat Poetin geen softie is, en dat ze naar hem opkeken, en al lachend: ‘let maar op of we nemen Europa in’.
  Dit nog lang voor er sprake was van de machtsontplooing aan de Oekraïense grens.
  Moest ik nu een Rus tegenkomen op reis kan het zijn dat ik zware ruzie krijg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website