De geheime dienst van Rusland, de Russische Federal Security Service, heeft Thailand gewaarschuwd voor tien Syriërs die in oktober naar Thailand zijn gereisd. Mogelijk hebben zij banden met IS en zijn ze voornemens om aanslagen te plegen op de aanwezige Russische toeristen in Thailand.

Dit blijkt uit een uitgelekt bericht van de politie. De politie zou zijn geïnstrueerd om veiligheidsmaatregelen te intensiveren rond mogelijke doelen van terroristen. Dat geldt ook voor locaties van bondgenoten die hebben deelgenomen aan aanvallen tegen Islamitische Staat in Syrië, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België, Zweden en Australië.

De 10 Syriërs zouden na hun binnenkomst in Thailand naar Pattaya, Phuket en Bangkok zijn gegaan. Vice-premier Prawit heeft de politie opdracht gegeven de tien mannen op te sporen.

De Thaise politie zegt dat ze de Syrische toeristen die Thailand bezoeken in de gaten houdt, daarnaast is de beveiliging van toeristische hotspots geïntensiveerd na de bomaanslag in Bangkok die in augustus plaatsvond.

Politiecommissaris Chakthip laat weten dat er niets bijzonders aan de hand is: ‘Het uitwisselen van informatie is gebruikelijk. Andere landen hebben een soortgelijke waarschuwing gekregen.’ Hij wijst erop dat IS niet actief is in Thailand en dat het land op geen enkele wijze betrokken is bij het Syrische conflict. Volgens hem is er geen reden om je zorgen te maken.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/lIz9N0

3 reacties op “Russen waarschuwen Thailand voor mogelijke terroristische aanslagen IS”

 1. Jacques zegt op

  Ongelooflijk zo’n uitspraak van die Thaise politiecommissaris. Klinkt erg naïef. Overal op de wereld moet je beducht zijn voor het kwaad. De groep van doorgeslagen moslimfundamentalisten zal overal proberen medestanders te vinden en het kwaad uit te dragen. Het is goed dat de Russen informatie verstrekken, valt er van die kant toch nog iets goeds te melden. In Thailand zie je een toename van moslim mensen en er is kennelijk een behoefte aan dit geloof. Op zich niets mis mee als ze maar niet anderen lastig vallen met het geschal uit de Moskeeën en zeker hun gedachten goed voor zich houden en anderen in hun waarde laten.
  We hebben al genoeg van het geloofsuitwas over de hele wereld te voorduren gehad. Zeker in het zuiden van Thailand zullen er wel zieltjes geworven kunnen worden en het gevaar zit hem in de desbetreffende landen. Dat zie je in Frankrijk, België etc. We zullen nog veel mee gaan maken met die gekken en hopelijk tref ik ze niet op mijn pad. Het leven is mij nog veel te lief. Tevens wens ik een ieder die er toe doet een veilig leven toe.

 2. Peter zegt op

  Ik hoop dat ze worden gepakt en opgesloten in Bangkok Hilton voor een jaar of 20.

 3. eddy zegt op

  Nou is de uitspraak toch een beetje te naief van die commissaris…..In Bangkok is er toch ook wat gebeurt.
  Dus toch prima van die Russen om te verwittigen Kyk maar hoeveel moeite het kost om die Gekke zo genaamde moslims in het Zuiden onder controle te houden daar zyn ook regelmatig bom aanslagen.
  Hoe dan ook?….gelukkig gaat men ze wel opsporen , want stel je voor dat zo een waanzinege een aanslag zou plegen in Walking Street in Pattaya de gevolgen zouden voor het toerisme een ramp betekenen…Dus opsluiten die gekken in naam van ons en de Russen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website