De Royal Thai Police heeft een Dassault Falcon 2000S van 1,1 miljard baht gekocht. Het Franse toestel is erg populair bij de superrijken op deze aarde vanwege de betrouwbaarheid en de luxe uitvoering.

Woordvoerder Piya ontkent de geruchten dat het toestel is aangeschaft om vice-premier en minister van Defensie Prawit te plezieren. Volgens hem is een klein toestel nodig om te landen op korte landingsbanen wanneer er dringend politiewerk nodig is. Volgens Piya is er niets speciaals aan het toestel en is het is uitgerust met de noodzakelijke faciliteiten.

Naar verluidt vlogen Prawit en een entourage met het toestel op 27 juni naar Lop Buri waar hij eigendomsbewijzen van grond teruggaf aan dorpelingen die ze waren kwijtgeraakt door leningen aan te gaan bij loan sharks.

Bron: Bangkok Post

Hieronder een voorbeeld van de Falcon 2000 (niet het aangeschafte toestel):

8 reacties op “Royal Thai Police koopt een luxe prive vliegtuig”

 1. Dennis zegt op

  Als het nodig is voor noodzakelijk politiewerk, dan zit er ook een blauw zwaailicht op neem ik aan? Zal ook wel hard nodig zijn om het politiewerk in goede banen te leiden.

  Hoe groter het land, des te groter de jet natuurlijk. Equatoriaal Guinea heeft een Boeing 777-200LR. Zal ook hoog nodig zijn…. (hoeveel miljoen ontwikkelingshulp is daaraan besteed?)

 2. loe zegt op

  Kinderachtige kritiek hoor.
  Hij mag zijn mooie horloges ook al niet meer dragen en nu
  weer gezeur over een vliegtuigje.
  Hij kan moeilijk op de fiets gaan 🙂

 3. jan scheys zegt op

  ’t is overal hetzelfde!
  als ze aan de top geraken dan zitten ze met hun vingers in de kas en kopen ze zich luxedingen op de kap van de onderdrukte arbeiders….
  ook Nederland en België ontsnappen daar niet aan en overal ter wereld hoor je niks anders. ook Netanjaou in Israël wordt verdacht van corruptie.
  aan de top likken ze allemaal en zijn al rijk maar hebben nooit genoeg!

 4. Rob V. zegt op

  De politie heeft al een vloot van 71 helikopters en vliegtuigjes om van A naar B te vliegen. Dus dat het om makkelijk landen ging is kolder. Mogelijk was de bekleding van de bestaande vloot niet aantrekkelijk genoeg voor de generaal vice-premier? Ja dan is zo’n duur speeltje het geld dubbel en dwars waard.

  http://www.khaosodenglish.com/politics/2019/07/09/police-defend-buying-1-billion-baht-private-jet-for-prawit/

  • Tino Kuis zegt op

   En dan heeft de heer Srisuwan Janya ook nog eens vastgesteld dat de 1.1 miljard bath 310 miljoen bath duurder is de officieel aangegeven prijs.

   http://www.khaosodenglish.com/politics/2019/07/09/police-defend-buying-1-billion-baht-private-jet-for-prawit/

   • loe zegt op

    Ja hallo, hij moest ook worden vol getankt,
    want werd met lege tank geleverd. 🙂

  • chris zegt op

   Ik vind mezelf een kritisch democraat. Ik vind het wel erg goedkoop en heel gemakkelijk om denigrerend te doen over de aankoop van dit vliegtuig. Dat neemt niet weg dat de aankoop vragen oproept maar om nu meteen maar met oordelen aan te komen vanuit linkse hoek, dat maakt deze politieke richting niet populairder bij mij.
   Het leger heeft overigens alleen al bijna 300 helicopters (https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Thai_Army_Aviation_Center) waarbij gezegd moet worden dat een groot aantal meer dan 50 jaar oud is. Er zijn er de afgelopen jaren al ook enkele uit de lucht gevallen. Dus vervanging kan geen kwaad, lijkt me, als je het eens bent met het defensiebeleid, net zoals bij de bussen in Bangkok die nog houten vloeren hebben.
   O ja, zaken boven de prijs kopen…….Kunnen we ons nog herinneren dat de rode regering Yingluck de rijst opkocht ver boven de marktprijs en de rijst vervolgens alleen aan de straatstenen kwijt kon voor zeer lage prijzen? De kosten van dit wanbeleid waren vele malen groter dan de kosten van dit vliegtuig.

 5. janbeute zegt op

  Wederom weer een boel geld weggooien aan zinloze luxe speeltjes.
  Had het geld niet beter besteed kunnen worden om de agent op de straat of het lokale korps te voorzien van snelheids detectors apparatuur voor te hard rijden of mobiele apparatuur om roet metingen van uitlaatgassen te kunnen doen langs de weg.
  Politie korps voorzien van goede communicatie apparatuur incl cameraas
  Een betere training van het hele Thaise politiekorps zodat ze verkeers overtredes kunnen aanhouden op de plek van de overtreding in plaats van die saaie standaard en domme zoals ik eergisteren weer mee maakte, may I see your driving license vraag.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website