Vandaag heeft het ministerie van buitenlandse zaken de rubriek ‘Actualiteiten’ van het reisadvies voor Thailand gewijzigd.

Het ministerie waarschuwt reizigers voor de ‘Bangkok shutdown. Op de website van BuZa staat het volgende te lezen:

“In de aanloop naar de aangekondigde verkiezingen op 2 februari 2014 heeft de oppositiebeweging vanaf maandag 13 januari 2014 wegblokkades aangekondigd in en rond het centrum van Bangkok. Alhoewel niet tegen buitenlanders gericht, zullen ze naar verwachting voor alle reizigers naar het centrum van Bangkok aanzienlijke overlast opleveren. Het betreft in veel gevallen menselijke blokkades die zich makkelijk kunnen verplaatsen. Een actueel overzicht van de verkeerssituatie in Bangkok, kunt u vinden op de website BMA Live Traffic, die ook als App te downloaden is.

De autoriteiten en de oppositiebeweging hebben aangegeven dat het internationale vliegveld Suvarnabhumi en Don Muang niet geblokkeerd zal worden. Niet uit te sluiten is dat de blokkades na enige dagen tot gewelddadigheden kunnen leiden.

Reizigers wordt geadviseerd in Bangkok waakzaamheid te betrachten, samenscholingen en demonstraties te mijden en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties zullen plaatsvinden. Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok.

De ambassade zal normaal geopend zijn maar ligt wel in het gebied dat ernstige overlast zal hebben van de blokkades.

In de toeristencentra buiten Bangkok is de situatie normaal. Indien u de komende week via Bangkok naar een bestemming in Thailand reist wordt u geadviseerd zo mogelijk niet via maar om het centrum van Bangkok heen te reizen.”

Bron: Reisadvies Thailand van de Rijksoverheid


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Reisadvies Thailand: Buitenlandse zaken waarschuwt voor actuele situatie Bangkok”

 1. Toon zegt op

  10.01.2014.
  Bron:Thaivisa.com: “US Embassy in Bangkok advises citizens to stock a two week supply of cash, food and medicine”.
  Tijdens vorige crises (politiek, natuur) waren als gevolg van logistieke problemen niet alleen in Bangkok, maar ook op het platteland sommige eerste levensbehoeften niet meer verkrijgbaar.

 2. Willem van Doorn zegt op

  Ik heb de mensen die volgende maad mij vanuit Nederland willen bezoeken aangeboden dat ik ze (per eigen vervoer) kom afhalen aan het vliegveld, danwel aangeraden per huurauto -op Bankok BKK (te voren) te huren- naar mij toe te komen. Ik woon ten zuidoosten van Bangkok, dus vanaf het vliegveld de andere kant heen dan Bangkok in. Nu maar hopen dat inderdaad, zoals de (loze?) verwachting is, het vliegveld niet bezet gaat worden…
  PS Ik weet in Alkmaar een rijschoolhouder, die ervaring heeft met het rijden inThailand.

 3. janbeute zegt op

  Tot op heden heb ik nog geen enkele reaktie gezien of gehoord , al was het maar in de vorm van een waarschuwing oid , via e – mail van de Nederlandse ambassade .
  Over de situatie in Bangkok voor de Expats die hier wonen .
  Ze mailden mij enkele maanden nog voor hunner nieuwe registratie systeem , als er iets mis kan gaan .
  Ben bang dat dat ook weer niet werkt .
  Ik las vandaag in het nieuws dat de US embassy wel hun Amerikaanse onderdanen zeg maar landgenoten waarschuwt en adviseert om voor twee weken te zorgen voor je eeste levensbehoefte .
  Net zo als de Kuwaities uit het midden oosten , ook bezorgt zijn over hun land genoten die verblijven in de omgeving van Bangkok .
  Nu maak ik mij geen zorgen hoor als Hollander , we redden ons zelf wel .
  Lees en volg het nieuws dagelijks en woongelukkig heel ver van Bangkok , in het noorden van Thailand .
  We zien wel hoe het afloopt aanstaande Maandag .
  De ver van mijn bed show , al hoewel ???

  Jan Beute .

  • Soi zegt op

   Janbeute, als MinBuza op haar website al een waarschuwing plaatst, de NL Ambassade het nodige bericht, en Thailandblog idem volop het laatste nieuws brengt, waarom moeten we dan nog een email op ons thuisadres? Daarbij zit jij comfortabel ver weg. Vooralsnog wordt eenieder gevraagd demonstraties en indien mogelijk BKK te mijden, omdat er grote verkeershinder kan ontstaan. Kortom gewoon voorzichtig wezen. Verder is er niets ernstigs gaande, er is geen pleuris uitgebroken, en buiten BKK ondervinden mn expats geen last . Svp niet gekker maken dan het is .

 4. marianne groenen zegt op

  Wij landen 26 januari op Suvarnabhumi en moeten dan naar Don Muang Airport om de volgende dag vandaar naar Siem Reap te vliegen. Op Thailand Blog wordt geadviseerd om per Airport Rail Link of BTS Skytrain te reizen. Is dat ook mogelijk van het ene naar het andere vliegveld?

  Marianne Groenen

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ marianne groenen Nee, dat is niet mogelijk. Er rijdt een shuttlebus tussen beide vliegvelden. U schrijft niet waar u logeert, dus is het lastig een advies voor uw trip naar Don Mueang te geven. Don Mueang is per taxi en trein bereikbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website