Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Thailand aangepast in verband met de laatste ontwikkelingen. In het reisadvies zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

Het huidige reisadvies luidt:

“Actualiteiten

Op 21 januari 2014 is door de Thaise autoriteiten de noodtoestand afgekondigd voor een periode van 60 dagen voor Bangkok en nabijgelegen provincies. De noodtoestand is ingegaan op 22 januari 2014 en geeft de autoriteiten verdergaande bevoegdheden om in te grijpen als de veiligheidssituatie daar aanleiding toe geeft. Zo kan de overheid onder andere samenscholingen verbieden, kan er een uitgaansverbod worden opgelegd, kunnen verdachten worden gearresteerd en kunnen zij de informatievoorziening beperken.

In de aanloop naar de aangekondigde verkiezingen op 2 februari 2014 heeft de oppositiebeweging wegblokkades geplaatst in en rond het centrum van Bangkok. Alhoewel niet tegen buitenlanders gericht, kan het gevaarlijk zijn om in de buurt te komen. Rond de blokkades en demonstraties hebben zich gewelddadige incidenten voorgedaan waaronder bomaanslagen en schietpartijen waarbij gewonden en doden zijn gevallen.

U wordt daarom geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden en weg te blijven bij blokkades en demonstraties, waakzaamheid te betrachten en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden.

De autoriteiten en de oppositiebeweging hebben aangegeven dat het internationale vliegveld Suvarnabhumi en Don Mueang niet geblokkeerd zullen worden.

Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok en via twitter (www.twitter.com/NLBangkok). U wordt geadviseerd u te registreren, zodat u in geval van een noodsituatie door de ambassade kunt worden bereikt.

De ambassade is geopend, maar ligt in het gebied dat ernstige overlast heeft van de blokkades.

In de toeristencentra buiten Bangkok is de situatie normaal. Indien u de komende week via Bangkok naar een bestemming in Thailand reist, wordt u geadviseerd zo mogelijk niet via maar om het centrum van Bangkok heen te reizen.

Onveilige gebieden

In verband met de huidige demonstraties en blokkades wordt reizigers geadviseerd om het centrum van Bangkok zoveel mogelijk te mijden, weg te blijven bij blokkades en demonstraties, waakzaamheid te betrachten, en de berichtgeving in de lokale media dagelijks te volgen over de plaatsen waar demonstraties plaatsvinden (zie rubriek ‘Actualiteiten’).”

Bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/thailand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Reisadvies Thailand aangepast: waakzaamheid betrachten in Bangkok”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  ‘De ambassade is geopend, maar ligt in het gebied dat ernstige overlast heeft van de blokkades’, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken over de ambassade in Bangkok. Dat is juist, maar vanaf BRT-station Chid Lom is de ambassade ongehinderd door demonstraties te bereiken, hetgeen ik maandag heb mogen constateren. Een wandeling van zo’n 10 minuten.

 2. Hyls zegt op

  Inderdaad, op dinsdag ook geen enkel problem met de Skytrain, ofwel BTS. Ik kwam via station Ploenchit. Bussen gingen niet allemaal vanaf Moh Chit (noorderlijke busterminal), maar ik heb bus 24 genomen naar BTS-station Ari en ben vanaf daar verder gereisd naar Ploen Chit. Ging perfect. Niet eens zo druk (rond 6:00 ‘s ochtends)

 3. Peter zegt op

  De grote winkelcentra zoals Siam Paragon, Central World sluiten al om 18:00 uur. Vandaag naar de bioscoop geweest (SF Cinema)Central World, het is alsof je in een spookstad loopt, alles donker, geen mensen om je heen, rustig, buiten mensen op straat die verkopen van alles wat…politie agenten, toespraken op verschillende plekken…Het verkeer ontregeld. Niemand weet wat er gaat verder gebeuren.

 4. henk zegt op

  mijn vraag is, is er ook iets aan de hand in en om pattaya????

  • Khun Peter zegt op

   Nee, niets aan het handje.

 5. loeng johnny zegt op

  Voor de Belgen: reisadvies FOD Buitenlandse Zaken:

  http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/azie/thailand/ra_thailand.jsp

 6. Hemelsoet Roger zegt op

  Gisteren is mijn vrouw vanuit richting Korat, heen en teruggereden naar Chinatown met de eigen wagen en geen noemenswaardige moeilijkheden gehad. Alleen aan de Belgian Bridge even moeten omrijden.Veel meer volk dan gewoonlijk in Chinatown, vanwege het komend Chinees Nieuwjaar wellicht.

 7. janbeute zegt op

  En uiteindelijk daar was hij dan .
  Toen ik vandaag mijn Yahoo mail opende zag ik eindelijk de mail van de Nederlandse ambassade .
  Ik was kompleet verrast , misschien met dank aan onze Holland Belgie webblog dacht ik .
  Jullie zullen wel meer klachten gehad hebben van geregistreerde Hollanders bij de ambassade , omtrent het op een simpele wijze via e – mail de mensen op de hoogte te houden van de gang van zaken op dit moment in Thailand .
  Met informatie en waarschuwingen om waar wel en zeker niet te gaan .
  Bij enkele andere Europesche landen was het al eerder geregeld naar hunner onderdanen in Thailand in roerige tijden .
  Maar geen haat gevoelens hoor , beter laat dan nooit , ze zijn mij bij de Hollandse ambassade toch nog niet vergeten .
  Ok , ik volg het nieuws ook dagelijks via allerlei media , ben geen domoor wat dat aan gaat .
  Maar als je een systeem ontwikkelt heren , Bij de Buitenlandse zaken , doe er dan ook iets mee .
  En niet alleen praten over volg ons op Twitter en Facebook ed .

  Jan Beute .

 8. peter zegt op

  Welke Email???
  kreeg een sms dat ze er een gestuurd hadden maar ik weet niet naar wie in ieder geval niet naar mij.
  Jammer!!!!!!!!!

  • rebell zegt op

   Geen E-Mail ? Misschien het verkeerde adres opgegeven ?. Een E-Mail is eigellijk ook niet nodig als je regelmatig effe op hun site kijkt. Daar staat dat, wat ze ook in hun E-Mail zeggen.

   En als TL-Blog lezer lees je hier uitgebreid en in detail elke dag wat er aan de hand is


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website