In geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust is het van levensbelang dat de Nederlandse Ambassade in Bangkok jou kan bereiken en/of informeren. Hiervoor bieden zij het Kompas online crisis contactsysteem aan. Aanmelden is kosteloos, eenmalig en vrijblijvend en neemt minder dan vijf minuten in beslag.

Je hoeft daarna alleen nog uw gegevens te wijzigen als je op reis gaat of verhuist. Kompas bewaart en beveiligt jouw contactgegevens. De door jou opgegeven gegevens worden uitsluitend gebruikt om contact met je op te nemen en je te helpen in geval van nood.

Ga naar het Kompas online crisis contactsysteem (www.kompas.buzaservices.nl/registration/ ) om je eenvoudig te registreren.

Registratie op vrijwillige basis

Voor Nederlanders in het buitenland geldt geen registratieplicht. Registratie geschiedt uitsluitend op vrijwillige basis.

De ambassade zal dan ook niet uw gegevens registreren als je bijvoorbeeld een paspoort komt vernieuwen. Als je bent uitgeschreven uit het Nederlandse bevolkingsregister, wordt je geacht om je in te schrijven bij de buitenlandse gemeente waar je woont.

De ambassade houdt soms ook gegevens bij met het oog op handelsbevordering of bijvoorbeeld de viering van Koninginnedag. De vertegenwoordiging zal aangeven om welke reden zij je wil registreren. Mocht je niet geregistreerd willen worden, dan mag registratie niet plaatsvinden.

Bron: Nederlandse Ambassade Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Registreren bij verblijf in Thailand”

 1. gunther van den driessche zegt op

  beste vrienden
  bestaat er dan ook zoiets voor Belgen ? en is dat enkel voor blijvers en of ook voor mensen die voor 1 maand op vakantie zijn??????
  dank u gunthervdd

 2. l.lagemaat zegt op

  Het bovengenoemde e-mail adres verwijst naar het ministerie van buitenlandse zaken.

  De ambassade heeft een “kompas van levensbelang”toegezonden als mededeling zonder verder een invulmogelijkheid om veranderingen door te geven.
  Dat kon via “organisation”gebeuren.
  Toen ik dat aanklikte kreeg ik meldingen van virussen.
  Vervolgens 023095200 ambassadenr. gebeld,maar na enige muziek aangehoord te hebben,
  heb ik het kontakt verbroken.

  groet,

  Lodewijk

 3. janbeute zegt op

  Bij het aanmelden heb ik ook problemen gehad .
  Ze verwezen mij naar hun website , maar daar was niks te vinden om voor deze vragen en registratie van Kompas aan te melden .
  Heb direkt een e – mail terug gestuurt naar de ambasade hoe ik hier overdacht .
  Ik ben 60 jaar misschien doe ik iets verkeerd of jullie doen iets verkeerd .
  Kan zijn .
  Volgende dag antwoordt terug , met een verwijzing ergens na een registratie site. En heb mij opnieuw kunnen registreren voor de zoveelste keer overigens .
  Ik woon al weer 8 jaar hier in Thailand , maar heb mij zeker 3 keer geregistreerd .
  Elke keer weer de zelfde vragen beantwoorden.
  Zal zeker niet de laatste keer zijn , daar ben ik bang voor .
  Maar ik doe mijn best om geregistreerd te blijven bij onze Nederlandse ambassade te Bangkok .

  Wederom de groetjes van Jantje uit Pasang .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website