In een poging om de bevolking gerust te stellen laat de overheid weten dat zij genoeg vaccins in voorraad hebben om alle 10 miljoen honden en katten in het land te vaccineren tegen rabiës. Tot nu toe zijn al vier personen overleden na een rabiës infectie.

Volgens woordvoerder Apai van het Department of Livestock Development liggen er 12,2 miljoen doses vaccins klaar. Iedere hond of kat heeft één dosis nodig.

Al eerder riep Apai de eigenaren van honden en katten op om de dieren te laten vaccineren om verdere verspreiding van rabiës te voorkomen. Het Disease Control Department heeft 37 provincies uitgeroepen tot tijdelijke rabiës epidemie rode zone.

Bangkok

Gouverneur Aswin van Bangkok maakt zich zorgen over het aantal gevallen van rabiës in de hoofdstad. Dit jaar hebben in vier districten in Bangkok zes dieren de ziekte opgelopen. Bangkok telt 100.000 zwerfhonden.

De gemeente heeft de gezondheidscentra en de vijftig districtskantoren opgedragen teams samen te stellen om huis- en zwerfdieren te vaccineren tegen rabiës. Tot nu toe zijn 8.000 dieren in de hele gevaccineerd. De gemeente Bangkok is een campagne gestart om het publiek te informeren. In het distric Prawet is een opvangcentrum opgezet met ruimte voor 2.000 honden.

Bangkok is een van de provincies die door het Department of Livestock Development zijn uitgeroepen tot tijdelijke rabiës epidemie zone.

Mensen die gebeten of gekrabd zijn door een hond, kat, aap, vliermuis of andere verdachte zoogdieren, moeten zich direct melden bij een arts.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Rabies uitbraak: Thailand heeft voldoende vaccins beschikbaar”

 1. Bert zegt op

  Bij ons heeft de dierenkliniek ism andere dierenklinieken een actie gehouden ivm die rabies.
  Ze boden gedurende een weekend lang gratis injecties aan voor honden en katten.
  Gelukkig was het heel druk

 2. Khun Peter zegt op

  Nu ook problemen in Hua Hin: https://www.bangkokpost.com/news/general/1429466/rabies-red-alert-in-part-of-hua-hin

 3. Guus vdH zegt op

  In Vietnam pakken ze dit beter aan. Tijdens fietstochtennooit last van waakse bijtgrage honden. Die blijven aan de ketting of achter een hek. Dat zou in Thailand ook moeten.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ja, logisch. Een loslopende hond in Vietnam staat nog dezelfde avond op tafel. 🙂

 4. Kevin zegt op

  Ok en welke provincies zijn dit dan ? Lijkt míj dat iedere provincie wel straat honden/katten heeft.

 5. Yuundai zegt op

  Niet alleen zeggen dat je voor 10 miljoen vacinaties tegen rabbies op voorraad hebt, maar ga op grote schaal
  inenten. Ben zelf ooit flink en op verschillende plaatsen gebeten door een twijfelachtige hond, Daarna naar het Hua Hin Hospital die mij gedurende 3,5 uur voorzag van 125 zeer pijnlijke injectie rond mijn wonden, waarna ik gehecht werd van wonden die opliepen tot het formaat van 3 cm x 12 cm. De totale behandeling heeft mij gedurende de behandelingsperiode meer dan 100.000 bath gekost, MAAR ik leef nogsteeds!

 6. Diny zegt op

  Heel goed plan maar zou het niet goed zijn om
  door het hele land teams in te zetten om elke
  straathond te laten steriliseren/castreren.
  Desnoods vragen ze aan iedereen die
  Thailand binnenkomt een kleine bijdrage.
  Zo helpen we ook nog mensen aan een baan
  en pakken we het probleem op een
  goede manier aan.

 7. Jos M zegt op

  Volgens mij zijn er veel meer dan 10 miljoen honden en katten in Thailand

 8. Robert zegt op

  Laat het maar eens flink fout gaan, te vaak heb ik achter op brommer een groep bijt grage zwerf honden achter mij aan gehad. Of verkeerde afslag en een horde honden op mij af zien komen, niemand doet iets. En zie overal zwangere honden, dus hoop dat ze eindelijk eens wakker worden. Maar ben bang dat er niets veranderd.

  Robert

 9. Frans zegt op

  Ik hoorde vanmorgen telefonisch via mijn vrouw van mijn schoonzus dat er bij hen in de buurt (plm 30km buiten Surin stad) 15mensen overleden zijn na het eten van waterbuffelvlees. Het schijnt dat deze “zieke” waterbuffel gebeten is geweest door een hond met rabies. Dit alles voor zover ik heb gehoord dus.
  Moet dan ergens gebeurd zijn niet ver van Bahn Mueang Thi.

 10. Ron Blom zegt op

  Moderator: Vragen aan dokter Maarten moeten naar de redactie worden gezonden: https://www.thailandblog.nl/contact/

 11. Leo Th. zegt op

  Als die zwerfhonden toch gevangen worden dan niet alleen vaccineren maar ook castreren/steriliseren. Kost een aardige duit maar de kosten gaan voor de baat uit. Vraag mij af hoe gevaccineerde zwerfhonden gemarkeerd worden zodat zij niet opnieuw gevangen worden.

 12. Jasper zegt op

  Mischien is het tijd dat Thailand in de nieuwe tijd stapt en overgaat tot het afvangen, c.q. euthaniseren van loslopende zwerfhonden. Ik zie ze af en toe met vreselijke wonden lopen, ik neem aan van onderlinge gevechten.
  Ik weet dat het niet in overeenstemming is met de boeddhistische principes, maar als een boeddhist tegelijk wel gewoon dode dieren mag eten die in een slachthuis aan hun einde zijn gekomen, moet er toch een gaatje te vinden zijn in de boeddhistische leer waarom dit helemaal dikke prima zou zijn.

 13. Wim van Beveren zegt op

  Hondenbelasting invoeren

  • lung addie zegt op

   Hondenbelasting invoeren? Wie gaat die dan betalen? Een ‘zwerfhond’ heeft trouwens geen eigenaar. Als er een ongeval plaatsvindt met een hond is die ook meestal van NIEMAND.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website