De nationale commissie infectieziektes heeft het ontwerp-voorstel voor het nationaal quarantainebeleid goedgekeurd. De commissie gaat akkoord met het voorstel de verplichte quarantaineperiode voor teruggekeerde Thai en buitenlanders te verkorten van 14 naar 10 dagen.

Na afloop van de vergadering van gisteren zei minister Anutin van Volksgezondheid dat het plan een ondersteuning is om het land te heropenen voor toeristen en de door de pandemie aangetaste economie nieuw leven in te blazen.

In de vier dagen die er af gaan, houdt het Department of Disease Control de terugkeerders of toeristen in de gaten. Ze worden gevolgd en moeten zich houden aan de social distancing regels, drukke plaatsen vermijden en in het openbaar een mondkapje dragen.

Het voorstel wordt voor een besluit voorgelegd aan de CCSA.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

23 reacties op “Principe-akkoord in Thailand over verkorting quarantaine van 14 naar 10 dagen”

 1. jose zegt op

  Weer een stapje dichterbij!

  • winlouis zegt op

   Ik ben benieuwd of de verplicht te boeken hotels in Bangkok voor het verplichte quarantaine verblijf, hun prijzen ook zullen aangepast worden, ik heb een paar dagen geleden nog eens gekeken en het minst dure te verkrijgen hotel voor 2 weken was +- 51.000,- Thb.!?

   • Het minst dure hotel kost 29.000 baht.

    • winlouis zegt op

     Beste Peter, hoe kom ik dan aan de link of website van dit hotel, is het mogelijk mij deze door te sturen, aub. via mijn email adres. win.louis@hotmail.com. Alvast bedankt.

     • Zie hier: https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/List_details_of_ASQ_Hotels_15102020.pdf

     • Niek zegt op

      Dit is hun email : reservation@princetonbangkok.com en dan is de bijbehorende website ook makkelijk te vinden mocht je die nodig hebben.

    • Niek zegt op

     Het goedkoopste hotel Princeton heeft zijn prijs laten dalen tot 27.000 baht.
     Ik probeer daar nu te boeken. Heb op hun verzoek inmiddels mijn paspoort en vluchtschema gemaild, waarna ik een uitgebreide vragelijst moest invullen.
     Ik heb me geërgerd aan de eis dat een stel een kopie van de huwelijksacte moet tonen.

     • winlouis zegt op

      Beste Niek, is het mogelijk voor mij de website van het hotel door te sturen, aub. win.louis@hotmail.com. Met dank.!

      • Niek zegt op

       reservation@princetonbangkok.com

   • Krok kinuh zegt op

    Lijkt me syerk, het ASQ waar ik momenteel zit kostte me 32000 thb, en er zijn nog goedkopere. Het is hier trouwens prima, magnetron, genoeg tv zenders, heb wel een android box bij me, en het eten is prima.

  • Krok kinuh zegt op

   https://thaiest.com/blog/list-of-alternative-state-quarantine-asq-hotels-thailand

 2. Bert Minburi zegt op

  Opmerkelijk genoeg dit maal geen mededelingen over onderscheid in afkomst uit hoge en lage risico-landen. Ik stap binnenkort de procedure in voor een Certificate of Entry obv huwelijk. Zou leuk zijn als de detentieperiode daadwerkelijk 4 dagen wordt verkort.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja het maakt toch niet uit of je uit een hoog of laagrisicoland komt want je ondergaat 3 PCR-testen.

  • Marcel zegt op

   beste Bert Min Buri

   Ik neem aan dat je in Min Buri woont
   Ikzelf dus ook,momenteel in Nederland

   Wellicht een leuk/goed idee om in contavt te komen
   Ben ook getrouwd en ga ook COE procedure in…echter over 3 maandjes

   Mail me
   samsonhard@yahoo.com
   Groetjes

 3. Bart zegt op

  Bert Minburi. Ik verneem dat de procedure voor het aanvragen van de COE vanaf 02 november zal veranderen. Blijkt nu online te moeten gebeuren https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5201545239870939&id=561189703906539

 4. KhunKarel zegt op

  ”In de vier dagen die er af gaan, houdt het Department of Disease Control de terugkeerders of toeristen in de gaten. Ze worden gevolgd en moeten zich houden aan de social distancing regels, drukke plaatsen vermijden en in het openbaar een mondkapje dragen.”

  Oh dank u wel Thaise overheid voor dit 1984 scenario, u bent veel te goed voor ons, waar hebben wij dit aan te danken?

  Nou die 4 dagen zullen er wel forever zijn want ook ver voor de Covid 19 crisis wou men al iedere buitenlander constant in de gaten houden, Het hek is van de dam en Covid 19 is een geschenk uit de hemel voor de Megalomane Elite.

  We worden als marrionetten ((wereldwijd) gedirigeerd op straffe van sancties, boetes en zelfs gevangenis straf.
  Nu is mij duidelijk waar het spreekwoord aan de touwtjes trekken vandaan komt. Maar ik weet het er zijn mensen die dat heerlijk vinden, en die boffen dan maar weer.

  Het is werkelijk niet meer te bevatten in wat voor twilightzone we beland zijn. het lijkt wel een horrorfilm (Doomsday 2008 – Outbreak 1995 etc.)

  Prettige vakantie iedereen.

  • Johnny BG zegt op

   @KhunKarel,
   Een complotvisie hebben mag natuurlijk altijd maar waarom zou Europa in hetzelfde spelletje zitten als Thailand?
   En dan nog ff wat anders, in Thailand kan je toch gewoon naar de horeca? Iets waar ze op het andere continenten van mogen dromen. Dan doet de elite het toch wel goed toch…normaal leven vs lock down tot de kerst?

  • Eric zegt op

   Ik ben het helemaal met je eens. Leuk dat er 4 dagen afgaan maar mensen die denken dat dit een enorm verschil maakt moet ik teleurstellen: dit is letterlijk een druppel op een gloeiende plaat. De wijze waarop overheden, “de heersende elite”, omgaan met dit virus is beschamend, lachwekkend en diep triest tegelijk.

   Ik ga discussies niet meer aan, aan wie de maatregelen wil verdedigen: mijn zege heb je. Kun je Thailand binnenkomen door jezelf te vernederen: doe het gerust. Maar realiseer jezelf wel dat Thailand in weinig opzichten het Thailand is van voor Februari dit jaar. En degenen die zeggen dat ‘t wel zo is: liegen is niet netjes. Of ze hebben het over hun dorpje ergens achteraf in de Isaan, dat kan ook.

   Bangkok, Phuket, Koh Samui, Pattaya, Chiang Mai.. de tourist hotspots zijn (nu) kapot.

   https://www.youtube.com/watch?v=Qep0ttNGbMY&t&ab_channel=SawasDee

   • ruud zegt op

    Het leven in een dorpje in Isan is het echte leven in Thailand en daar is niet veel veranderd, behalve dat de armoede is toegenomen.
    Maar eigenlijk is dat niets nieuws.
    De toeristencentra zijn niet meer dan een groot toneel, waar de toerist zelf aan de voorstelling deelneemt.

    Verder ben ik, na alle kritiek die voortdurend over de Thaise overheid wordt uitgestrooid, eigenlijk erg benieuwd hoe het toerisme dan wel op gang gebracht zou moeten worden.
    Stel dat Thailand de grenzen opengooit en de toeristen massaal naar de bars in Pattaya trekken.
    Hoeveel dagen/ uur zou het duren, voor er een massale Corona epidemie is uitgebroken onder de vakantiegangers?
    Hoe groot is de overlevingskans van die besmette toeristen, gezien de kwaliteit van de Thaise gezondheidszorg?

   • Niek zegt op

    Overigens is dit nog niet bevestigd door de regering.

  • Bart zegt op

   Inderdaad. Als je vier dagen geen drukke plaatsen mag bezoeken dan schiet er niet veel meer over dan in een kamer te blijven. Ik verwacht zeker niet dat je zou kunnen naar de luchthaven of bus terminal gaan om door te reizen naar je eindbestemming.

 5. TonyM zegt op

  Moderator: Off-topic

 6. TH.NL zegt op

  Ook al is de quarantaine van 14 naar 10 dagen gegaan voorspel ik dat de “gewone” toerist Thailand links zal laten liggen. Voordat je kan vertrekken ben je al een paar honderd Euro verder aan allerlei eisen waar je aan moet voldoen. De doorsnee toerist die hooguit 30 dagen vakantie heeft gaat echt niet een derde van die tijd alleen in een hotel zitten tegen ook nog een forse betaling om daarna ook nog eens digitaal vervolg te worden.
  Ik ben bang dat eer alles weer “normaal” we minstens een jaar verder zijn tenzij de Thaise overheid ons liever ziet gaan dan komen waar het tot nu toe op lijkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website