Prayut wil verbetering van het onderwijs in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
12 november 2017

Op de APEC top in het Vietnamese Da Nang (Asia-Pacific Economic Cooperation) heeft premier Prayut laten weten dat hij een verbetering van het onderwijs op het gebied van de zogenaamde STEM vakken wil. Het onderwijs in Thailand moet beter aansluiten op de vaardigheden die nodig zijn voor het digitale tijdperk. STEM staat voor: Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Volgens Prayut is de ontwikkeling van menselijk kapitaal belangrijk in alle APEC landen. Thailand wil daar prioriteit aan geven. Wanneer Thai meer STEM vaardigheden hebben kunnen ze beter problemen oplossen en uitdagingen aangaan.

Bron: Bangkok Post 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Prayut wil verbetering van het onderwijs in Thailand”

 1. ruud zegt op

  Verbetering van onderwijs zal wel heel wat geld gaan kosten.
  Alleen heeft hij dat geld al voor – tot ver in de toekomst – uitgegeven aan allerlei miljarden projecten.
  Ik ben benieuwd, hoe hij dat gaat oplossen.

 2. Tino Kuis zegt op

  Hallo Duerte, hallo Putin, hallo Trump, hallo Prayut…….

  Het probleem zit hem vooral in het feit dat zo weinig studenten voor die vakken kiezen. Ze doen liever Business en Administration.

 3. chris zegt op

  Prachtige en ware woorden maar de praktijk is echter veel weerbarstiger. Goed onderwijs gedijt bij goede leraren en ervaren onderwijsdeskundigen die curricula vormgeven waarin de vrije, zelfstandige en mondige ontwikkeling van het kind cq student voorop staat. Kaders vanuit de overheid ok, maar geen gedetailleerde voorschriften hoe alles moet worden vormgegeven, gefinancierd, gecheckt en wederom gecheckt. Die zijn echter veel sneller gemaakt dan een ander onderwijssysteem waarvan de introductie zeker een periode van 5-10 jaar vergt. Geen enkele regering (rood, geel, militair) heeft dat tot nu toe gedaan, waarschijnlijk omdat men niet wil dat de Thaise kinderen echt mondig worden.
  Ik werk nu tien jaar in Thailand en ik heb de gedetailleerde en zinloze regels (allemaal ingevoerd ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs) alleen maar zien toenemen,ook onder deze regering. En de resultaten zijn echt bedroevend.
  Prachtige en ware woorden dus, maar ook loze woorden. Er is geen onderwijspolitiek en die zal er ook niet komen naar mijn verwachting. Het is gewoon pappen en nathouden.

  • Henk zegt op

   De twee kinderen van mijn vrouw, heb ik nu al op drie verschillende privéscholen meegemaakt.
   Onderwijzen gaat als volgt. De leraar schrijft iets op het bord en de kinderen schrijven dit aan de rechterkant van een pagina in een schrift. Thuis moeten ze huiswerk maken en schrijven ze hetzelfde op de linker pagina.
   Vaker is ons gebleken dat er veel is dat ze niet of niet goed begrijpen. Meerdere keren met hun er over gesproken om als ze iets niet begrijpen, de leraar om uitleg te vragen. Alleen al de suggestie doet de kinderen in de stress schieten. Ze zijn bang voor leraren. Misschien uitzonderingen daargelaten. Met deze houding van leraren en scholen kun je doen en laten wat je wil, maar veranderen zal er niets.

  • Tino Kuis zegt op

   Chris,

   ‘Kaders vanuit de overheid ok, maar geen gedetailleerde voorschriften hoe alles moet worden vormgegeven, gefinancierd, gecheckt en wederom gecheckt.’

   Ik vind dat je hier de spijker op de kop slaat. In plaats van ‘ Prayut wil verbeterring onderwijs……’ is het beter dat de regering, afgezien van een kader, zich geheel terugtrekt. Maar ik denk ook dat zoiets niet gaat gebeuren. De regering wil een stevige vinger in de pap om gehoorzame en gewillige burgers op te leiden. Daar zit het probleem.

 4. Jan zegt op

  Ik denk dat Thailand nog slechter scoort dan Afrikaanse landen. Ze komen allemaal met diploma’s naar huis maar spijtig genoeg zijn ze er niet slimmer (of dommer !!!) uitgekomen dan ze erin gestapt zijn. Om hier een diploma te halen volstaat het om juist aanwezig te zijn, en dan nog! Degene die het tegendeel beweert geloofd nog in sprookjes. Zelfs hun (voor Thais) ZOGENAAMDE gereputeerde Univ’s (Mahidol, Chulalongkorn, enz…) hebben geen enkele toegevoegde waarde. Zoals je ziet, zelfs in de betere hospitalen, hoe de dokters hier met tonnen antibiotica voorschrijven zegt al genoeg over hun opleiding. Er zal veel moeten veranderen!

 5. Harrybr zegt op

  Zolang is Thailand de oudere het altijd beter weet, opbouwende kritiek verboden is, eigen initiatief vanaf de luier eruit geramd wordt, uitleg vragen not done is… zal het nooit wat worden.

 6. Khun Yan zegt op

  Mooie voornemens…mijn nichtje…en ook mijn stiefdochter zijn afgestudeerd als “teacher” met bijzondere onderscheiding. Maar…om een job te krijgen wordt 500.000 tot zelfs 800.000 THB gevraagd door het corrupte regime…Dit lijkt nog steeds het feodale China van 1000 jaar geleden…”Thailand 4.0 of Thailand 0.4″?

  • chris zegt op

   Ik heb dit nog NOOIT gehoord en ik heb toch wat kennissen die in het (lager, middelbaar en hoger) onderwijs werken. Als er al geld gevraagd wordt is dit een meer lokale onderwijs-maffia zaak en zeker geen algemeen ‘beleid’ van dit regiem of van een vorige regering. Dat neemt niet weg dat netwerken en relaties belangrijk zijn om een baan te vinden in Thailand maar dat geldt voor nagenoeg alle sectoren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website