“Thailand moet aan zijn imago werken”. Premier Prayut reageerde gisteren op de opmerking van een minister uit Gambia, dat wanneer toeristen voor seks op vakantie gaan, ze beter voor Thailand dan voor Gambia kunnen kiezen.

De premier laat verder weten dat men ook in Thailand moet accepteren dat sommige Thai hun brood verdienen als sekswerker. Willen we dat voorkomen dan moeten we de problemen oplossen zodat ook deze groep een goede baan en inkomen kan verwerven. En we moeten nagaan of sekswerkers wel of niet gelukkig zijn met hun bezigheid. Volgens Prayut is het besluit om in de seksbusiness te gaan werken ook ingegeven doordat men geld wil verdienen voor luxe goederen.

Over de opmerking van de Gambiaanse minister zegt hij: “Als iemand iets zegt over Thailand en het klopt dan moeten ons erin schikken en wettelijke maatregelen nemen om het probleem op te lossen. De overheid moet helpen om Pattaya en andere toeristische plaatsen een kwaliteitsinjectie te geven het sekstoerisme zal afnemen.”

Ondanks de relativerende woorden van Prayut gaat het ministerie van Buitenlandse Zaken de Thaise ambassade in Dakar (Senegal), die ook werkzaam is voor Gambia, vragen een boze brief te schrijven over de opmerking van de Gambiaanse minister. Dergelijke opmerkingen kunnen het imago en toerisme schaden. De Thaise minister Don van buitenlandse zaken laat weten dat Thailand geen seksbestemming is omdat het land veel meer te bieden heeft dan dat. Hij denkt dat de opmerking uit Gambia niet serieus wordt genomen door de internationale gemeenschap.

Een zelfde brief wordt gestuurd naar de Gambiaanse ambassadeur in Kuala Lumpur en de Gambiaanse honorair consul-generaal is gisteren ontboden geweest op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zei dat Gambianen die in Thailand leven, ook niet blij zijn met wat de eigen minister heeft gezegd.

Bron: Bangkok Post

24 reacties op “Prayut wil einde aan imago van Thailand als seksbestemming”

 1. Toni zegt op

  Thailand moet aan z’n imago werken, bravo!
  De TAT zegt al jaren in te zetten op kwaliteitstoerisme. Gezinnen met kinderen moeten hier op vakantie komen, roepen ze. Dat zien we in Pattaya! Een en al vulgair vermaak, de hordes ordinaire platterikken lopen er de hele dag achter hun genitalien aan! Mag een minister uit Gambia daar niks van zeggen?
  Ik geloof de Thai niet meer. Je moet van de TAT naar het noorden om het echte Thaise leven van het platteland te ontdekken. Wij dus deze winter voor de verandering eens naar Nan, maar in deze noordelijke provincie werden we wekenlang elke nacht – werkelijk elke nacht – uit onze slaap gehouden door het monotone discogedreun van luidruchtige house parties, dorpsfeesten met giga ghetto blasters en oorverdovende tempelfeesten!
  Goed gezien van Prayut: Thailand moet inderdaad wat aan z’n imago doen. Voor het te laat is.

  • Guy zegt op

   In een land te gast zijn betekent onder andere zoveel als aanvaarden wat de gebruiken zijn in dat land en u daar naar schikken – dorpsfeesten,tempelfeesten en houseparty’s zijn een onderdeel van de thaise leefgewoontes (cultuur) en dit soort feesten is zeker redelijk luidruchtig
   Er zijn dus een paar mogelijkheden voor een buitenlander die van deze gastvrijheid gebruik wil maken (om er op vakantie te gaan of er langere tijd te verblijven)
   – je er volledig naar schikken en er vertoeven,wonen,leven en aan dat thaise leven deelnemen of minstens die gebruiken niet afbreken ect…
   – het niet aanvaarden en terug naar je eigen geboorteland trekken waar het wellicht, voor die mensen die de gastvrijheid van een ander land niet aanvaarden maar er hun eigen zin willen hebben , ook niet goed zal zijn om te leven
   – het er moeilijk mee hebben ,toch blijven , het aanvaarden en er niet over jammeren.

   Wat de prostitutie betreft – dit beroep is zo oud als de mensheid, komt overal voor en is in Thailand niet erger dan elders ter wereld – alleen sommige media menen het koud water her-uitgevonden te hebben…….
   Het kan overal beter, het is overal goed om leven…
   Medailles hebben 2 kanten — de altijd blinkende kant en de ommezijde die meestal wat minder fraai blijkt

   Besluit= verbeter de wereld, begin bij jezelf

   Mijn gezin, familie en ikzelf vinden leven in thailand nog niet zo slecht hoor

   • Rob V. zegt op

    Je kunt zaken natuurlijk tolereren zolang het iet te erg wordt én kritiek hebben. Daar mag natuurlijk ook weleens bij gemopperd worden. Een groot aantal van mijn vrienden klaagt dat Krungthep een vieze, te drukke, wegzakkende stinkstad is. Of dat de regeringen haast altijd k*t zij, dat er geen rechtvaardigheid is tussen rijk en arm, dat er nogal wat onbeleefde domme toeristen zijn die komen voor drank of prostituees etc. Kortom dat Thailand op nogal wat punten 1 bak ellende is. Diverse van hen zouden maar wat graag emigreren en hun geboortland Thailand verlaten. Of dit alles doet ze gewoon pijn en verdriet terwijl ze geen enkel perspectief zien voor verbetering voor de gewone modale Thai. En ze vinden het maar wat fijn om met/tegen mij hun frustraties te uiten of mijn mening aan te horen. Uiteraard wel daar waar de Gestapo niet mee kan luisteren.

    Dus ik ga voor de optie ’toch blijven komen, mopperen maar ook genoeg lachen en het proberen sanook te hebben ondanks de ellende die er is’ .

    En Gambia vs Thailand? Same same but different, een bepaald soort vrouwen gaat naar Gambia en en bepaald soort mannen naar Thailand. We horen de TAT al een tijdje over het aantrekken van de ‘betere’ toerist maar om daar echt wat aan te doen red je het niet met de bulldozer door een paar panden heen laten rijden. Pas met betere toegang tot kwaliteitsonderwijs voor alle inwoners, een beter sociaal stelsel, meer transparantie, meer vrijheid van meningsuiting zonder draconische straffen (112), betere rechtspraak etc. kan er pas echt wat veranderen. Stapje voor stapje. Zou wel helpen als de junta wat minder speeltjes koopt van de belastingcenten (mag ik daar ook ee belastinghervorming bij? De rijken blijven nu nog teveel buitenschot).

    Hmm en iets met stemrecht voor de buitenlanders die hier permanent wonen. Begin dan eerst met de belangrijkste groep buitenlanders, de buren uit ASEAN die hier wonen. Dan kunnen ze ook nog hun steentje politiek gezien bijdragen om het land te verbeteren. Want inderdaad begint een betere wereld bij jezelf, zowel als hoe je leeft als welke kant jij het bestuur op laat gaan.

 2. Pieter zegt op

  Juist-ja.. Gambia…
  Deze “bedrijfstak” hebben ze al..
  https://www.volkskrant.nl/magazine/europese-vrouw-ontdekt-de-gigolo-s-van-gambia~a987640/

 3. De Inquisiteur zegt op

  En toch.
  Langzaam maar zeker zullen oorden als Pattaya aangepakt worden.

 4. Jacques zegt op

  De beste man is groeiende en daar ben ik blij mee. Mijn stem krijgt hij want ik heb dit soort bewoordingen nog niet van andere hoogwaardigheidsbekleders in Thailand mogen vernemen. Nu de daad nog bij het woord doen en zien wat er voor moois uitkomt. Als voorstander van aanzienlijk minder prostitutie doet dit mij goed. Er is inderdaad veel moois te zien in Thailand en de focus moet daarop gezet worden. Tevens zijn er zoals Toni terecht stelt ook nog andere zaken die de bijzondere aandacht behoeven, dus ook daar mag het van mij wel wat minder. Ja er is nog een hoop te doen. Langzaam die prostitutiekraan dichtdraaien, de dames en heren sekswerkers omscholen en ook de buitenlandse prostituees het land uit, want die zijn toch ook strafbaar bezig. Weg met die Russische en andere maffia groepen. Misschien is het de gek tijdelijk in vreugde doen leven, maar ja hoop is er altijd.

 5. Eddy zegt op

  Ik woon in Udon en heb helemaal geen last van alles wat Tony vertelt, het is er rustig in de Isaan en een paar keer per jaar gaan wij naar Bangkok en Pattaya en inderdaad je hebt daar sextoeristen maar die heb je over de ganse wereld, maar als je de moeite doet om eens verder te kijken dan heb je zeer mooie stranden in Pattaya waar geen sextoeristen zijn en enkel families met of zonder kinderen, bv Domgtonbeach.

  • Ger-Korat zegt op

   Eddy woont in Udon….laat dit nu de plaats in Isaan zijn met de meeste buitenlandse mannen. Nou wil ik geen reclame maken maar er is een straat waar het wel klein-Pattaya lijkt , bierbars met vrouwelijk gezelschap dus. Deze kom je elders in de Isan niet tegen.

  • pete zegt op

   sorry Eddy, maar je moet niet roomser dan de paus willen zijn.

   ikzelf ken udonthani zeer goed en het redligntdistrict is alom vertegenwoordigt,zowel bovengronds als ondergronds werken min 750 tot 1500 dames in deze business met een factar 2 tot 3 als dagelijkse klanten
   Dames worden veelal ook geronselt cq gevraagt uit khonkean om aan de vraag te kunnen voldoen .
   tevens is er een goede lijn met Nongkhai en omgeving.
   Waarom Pattaya,
   Pattaya is een bruisende stad geworden daar het slechts een kleine anderhalve uur rijden is van Survarnabumi international airport {udon 8a9uur met de bus}.
   Zodoende kun je als Toerist vanuit Pattaya in korte tijdspanne naar vele lokaties in en om thailand naartoe vliegen.

   tevens is pattaya een uit zijn krachten gegroeid dorp ten op zichte van de altijd hete met zware smog gevulde moloch Bangkok waar alles ver uit elkaar ligt.
   Daarentegen heeft Pattaya voor toeristen enorm veel te bieden aan [toeristische]attracties en daaruit volgt waar toeristen zijn is geld .
   Zodoende is het een logisch gevolg dat waar mensen en families geen geld hebben automatisch via mond op mond reclame naar Pattaya trekken om o.a. in de Toeristenindustrie een goede boterham proberen te verdienen
   Zie het kleine nederland metto totale leegloop uit friesland ,groningen ,drenthe, en zeeland naar de grote steden om geld te verdienen.

 6. Dre zegt op

  tja, Tony je was dan wel degelijk in het stadje Nan. Een stadje met ongeveer 21.000 inwoners. Dat is denkelijk NIET het platteland, of vergis ik me ?
  grtz Dre

 7. chris zegt op

  Zoals wel vaker heeft Prayut aan enkele simplistische opmerkingen voldoende om het hele probleem van het imago van Thailand neer te zetten en vervolgens ook met de oplossingen te komen. Helaas, helaas. Zo eenvoudig is de werkelijkheid niet te vangen en dus ook niet de oplossingen.
  Behoudens enkele nymophane en sterk Westers denkende vrouwen denk ik dat er geen enkele vrouw in Thailand te vinden is die haar lichaam alleen ‘verkoopt’ voor het plezier. En ik praat niet alleen over de sexindustrie maar ook over de gigs en de vrouwen die de datingsites en de bars bevolken ne een gewone baan hebben. De belangrijkste redenen zijn korte-termijn geld en het vinden van een nieuwe, hopelijk rijke, levenspartner.
  Ongetwijfeld zijn er vrouwen die met het geld luxe goederen voor zichzelf of geliefden betalen (of de leningen daarvoor) maar je moet je afvragen of een mobieltje niet eerder een eerste levensbehoefte is dan een luxe. Naar mijn mening zou een groot aantal van de vrouwen hun lichaam niet verkopen als zij op een normale manier genoeg geld zouden kunnen verdienen om het leven te leiden dat zij willen. Illegale activiteiten leveren altijd meer geld op dan een reguliere baan maar de verhoudingen zijn in Thailand wel heel erg scheef en brengen vrouwen in de verleiding om het sex-werk tijdelijk of permanent te doen. “Inkomens’ van 50.000 Baht per maand zijn geen uitzondering en dat is hetzelfde salaris als een beginnend docent (met MBA) op een universiteit.
  Een van de belangrijkste zaken die de prostitutie aanzienlijk zou kunnen verminderen is het structureel dichten van het gapende gat tussen hoge en lage inkomens, tussen rijken en armen. Daarvoor heeft geen neel regering in de afgelopen 10 jaar voorstellen gedaan. Sterker: elke regering weigert om het minimumloon substantieel te verhogen.

  • Tino Kuis zegt op

   Beste Chris,
   Je zegt, citaat:

   ‘Sterker: elke regering weigert om het minimumloon substantieel te verhogen.’

   Elke regering? In de afgelopen 10 jaar, zeg je?

   Wel eens van Yingluck Shinawatra gehoord? In 2011 (7 jaar geleden) was het minimumloon in Thailand 215 baht. 215 baht !! (In praktijk vaak minder). Het verkiezingsprogramma (dat bestond echt!) van de Pheu Thai Partij (2011) wilde het minimumloon ‘substantieel’ verhogen, tegen de wens van het bedrijfsleven (‘ gaan we allemaal failliet’ ) Dat lukte Yingluck in 2012. Het ging maar liefst bijna 50 procent omhoog, tot 300 baht, tot grote vreugde van veel mensen.

   Het moet nog veel beter natuurlijk, maar dan moeten er eerst verkiezingen komen……met een sociaaldemocratische partij als winnaar.

   https://tradingeconomics.com/thailand/minimum-wages

   • chris zegt op

    met substantieel bedoel ik:
    – verhogingen met regelmaat (jaarlijks met b.v. 10% ipv in 1 keer met 50% en dan verder niets meer; zo’n verhoging vraagt om creatieve oplossingen van werkgevers om het te omzeilen) tot een niveau dat je met een minumumloon niet crepeert
    – een regering die dat controleert en optreedt bij overtredingen
    – een regering die er op toeziet dat werkgevers niet allerlei trucs bedenken om het minimumloon te ontduiken (in mijn condo is een bouwvakker verandert van vaste kracht naar oproepkracht sibnds de invoering van de verhoging)
    – tenminste tred houdt met de stijging van de kosten van levensonderhoud.

    In april 2018 gaat het minimumloon overigens opnieuw omhoog. Niet te danken aan Yingluck maar aan de vakbonden.

    • Ger-Korat zegt op

     Sinds 2013 was er er geen verhoging van het minimimloon geweest, met uitzondering van een paar provincies in het afgelopen jaar. De huidige minimimlonen bedragen zijn van 308 tot 330 baht per dag. En dit nadat 4 jaar geen verhoging plaats heeft gevonden terwijl gedurende deze 4 jaren wel de prijzen zijn gestegen. De verhoging in januari bedroeg 5 tot 22 baht per dag.

     Je kunt dan ook wel beredeneren dat de loonsverhoging in januari geheel op is gegaan aan de gestegen prijzen gedurende 4 jaren, dus per saldo is er geen vooruitgang voor diegene met een minimimloon.

    • Ger-Korat zegt op

     Ik denk dat je bedoelt dat de verhoging in april de uitwerking is van de beslissing in januari afgelopen maand. De nieuwe minimum wordt dus van 308 tot 330 baht afhankelijk van de provincie. Dus ook de huidige regering heeft geen effectieve verhoging geregeld gezien de prijsinflatie.

  • pete zegt op

   Hallo Chris,
   Even ter verduidelijking de dames werken niet onder dwang in het werk wat ze doen maar worden gedwongen door de situatie in hun leefomgeving en onder financiele druk van de familie waarin de dochters worden geacht voor de kinderen en de ouders en grootouders te zorgen indien die geen inkomen hebben.

   voorbeeld,Een prachtige jonge dame genaamd Bee uit Udonthani, 23 jaar afgestudeert aan een goede universiteit in Bangkok,
   werkende in een Bank in Udonthani besluit na vele verhalen en met eigen ogen ondervonden waarheid
   van dames, vriendinnen die met een farang leven te besluiten haar vaste baan op te zeggen en te vertrekken naar Phuket
   In Phuket werkt Bee in de toeristenindustrie [ bar,hotel ] inkomsten 80 tot 100 000 baht per maand.
   Op een dag gaat Bee mee met naar het schijnt rijke amerikaan die een enorm huis met zwembad heeft op het eiland Phuket.
   Bee besluit voor deze amerikaan [gefiskeerde naam john te gaan].
   John 59 jaar word door Bee waar het maar kan in de watten gelegt met als gevolg dat ze naar Udonthani teruggaan .
   in Udonthani word een groot huis voor Bee en John gebouwt en ondertussen doet Bee een kappersopleiding in Udonthani om later zogenaamt een beautysalon te beginnen.
   Tevens krijgt Bee als vervoer een nieuwe mazda 3 als vervoer en een onkostenvergoeding van 50.000 baht p maand want je moet tenslotte tijdens je opleiding je eigen noedelsoep betalen toch
   Afijn de bouw van het huis loopt voorspoedig alsook de opleiding van Bee.
   John is erg in zijn nopjes met Bee en besluit ook een mooi huis te laten bouwen voor de ouders van Bee
   Voor de vader van Bee besluit John om hem een Toyota Hilux Prerunner kado te doen.
   Nu 3 jaar later woont John afwisselent met Bee in Amerika en Phuket en is de beautysalon verkocht.
   De ouders en de family van Bee wonen in de 2 grote huizen die John heeft gebouwt

   Wat is nu de moraal van dit verhaal: Er zijn duizenden van deze verhalen in alle dorpen en steden rondom Nakhon ratschachima ,khonkean ,Udonthani ,Chiangmai Nongkhai, Nonthaburi etc etc overal in thailand.
   Door wat de Thaise bevolking in de zogenaamde Isaan hoort en ziet en aan de lijve ondervind worden de dochters onder zachte dwang verzocht toch op zoek te gaan naar een rijke farang
   Hierdoor verkrijg de family een hogere status in het dorp of stad waar je verblijft .
   ten eerste door middel van verkregen goud wat alom getoont word ,daarna een nieuwe motorfiets bij voorkeur Honda Click of Vespa.
   Weer een stapje hoger op de ladder is uiteraard een nieuwe auto al dan niet een pickup truck zodat de hele familie mee kan op de uitstapjes aldaar.
   Daarna is natuurlijk de ultieme status van een mooi omheind groot huis met eventueel een vaste maandelijkse toelage voor alle levensbehoefte.
   Ziedaar de reden dat dames uit de isaan en also uit grote steden gaan werken in de toeristenindustrie

   zodoende kun je deze situatie alleen veranderen wanneer je iedereen een salaris cq inkomen bied van
   30.000 baht of hoger met als gevolg dat jonge thaise dames met jonge thaise mannen samen kunnen leven en hun gezin en family waaronder ouders en grootouders kunnen onderhouden.
   maar dan also houd je dit niet tegen want de toeristenindustrie is in euros en miljarden industrie met veel te grote financiele en politieke belangen.
   hierdoor zal het {probleem} nooit verdwijnen alleen verplaatsen door middel van vraag en aanbod
   door de vraag komen hier om dezelfde redenen vrouwen uit cambodia,miamar,japan,rusland etc etc
   Wanneer je dit [Probleem] wat geen probleem is want je bepaalt zelf waar je naartoe gaat wilt oplossen verhoog alle prijzen in Thailand met 100% dan stopt het toerisme en krijg je een opstand met als gevolg dat de hele economie plat ligt.
   Of laat alles bij het oude en laat iedereen in zijn waarde wat hij of zij wil doen en laten en geniet van al het moois in dit fantastische prachtige thailand met zijn alom vriendelijke en behulpzame bevolking
   Waar je in de Makro word verwelkomt met een waai door de parkeerwachter en je word geholpen met aanwijzing van in en uitparkeren ,waar de deur van b.v de Makro voor je word opengedaan en verwelkomt door een uiterst beleefde thai in uniform en bij het afrekenen altijd word geholpen met je boodschappen
   In ziekenhuizen kun je dag en nacht binnenlopen zonder afspraak en word je direkt met alle egards behandelt door zeer vriendelijke doktoren die vaak engels spreken .
   elke dag heerlijk op je motorfiets of in de auto genietend van het prachtige warme klimaat en het heerlijke eten [stalletjes met aardbeien,mangos,gebakken banaan,ananas,vis,kip etc aan de straat klaargemaakt door vriendelijke thaise mensen.
   komt allen naar thailand en geniet van het mooiste land ter wereld

   • De Inquisiteur zegt op

    Dus Uw conclusie is: laat alles maar zoals het is zodoende kan de buitenlander lekker blijven genieten van de dames en het goedkope leven?
    Jongens toch.

   • Rob V. zegt op

    Hmm dus je ziet het probleem wel (lage inkomens, scherpe inkomensongelijkheid) maar het is niet iets waar wr iets aan moeten doen, zolang mensen met geld maar vlot terecht kunnen. Probeer je eens in de schoenen van de Thai te verplaatsen die je noemt en vraag je dan nog eens af of het geen probleem is.

 8. l.lagemaat zegt op

  Valt Prayut van zijn geloof af?

  Er is geen prostitutie in Thailand!

  De premier laat nu weten dat men ook in Thailand moet accepteren dat sommige Thai hun brood verdienen als sekswerker.
  Als het klopt zullen we ons er in moeten schikken en maatregelen nemen, aldus Prayut!

  Het blijft het land van de glimlach.

 9. Dre zegt op

  Gelijk van waar men komt, gelijk van waar je woont, het is altijd hetzelfde liedje wanneer je het woord ” Thailand ” in de mond durft te nemen.
  Vraag in je omgeving of ze überhaupt iets van Thailand kennen, en steevast krijg je Phuket , Pattaya en Bangkok als antwoord. Soms krijg je eens ’n naam van een of ander mooi eilandje te horen. Dan kan je meteen uitmaken bij welke categorie je de ondervraagde mag indelen.
  ( 1 ) Ofwel, een echte toerist en Thailand liefhebber met waarde en respect voor het land en het volk aldaar.
  ( 2 ) Ofwel iemand die, voor enkele weken ( 2 à 3 ) met volle beurs en goesting naar THAILAND vertrekt en met een platte beurs de terugreis aanvangt om in hun thuisland te herstellen van hun financiele kater.
  ( 3 ) Ofwel iemand die in het thuisland de wildste verhalen heeft horen vertellen van vrienden hoe het er in Thailand aan toegaat en zich bij deze als ” kenner desbetreffende ” profileert.
  Als je na hun relaas, hun even duidelijk maakt dat je gehuwd bent met ’n Thaise en matige kennis hebt van het leven aldaar dan is de reactie echt de moeite waard om te zien en te horen.
  Nr ( 1 ) die toont eerlijke nieuwsgierigheid teneinde z’n horizon in het verder verkennen van Thailand te verruimen en zal verdere info willen.
  Nr (2 ) die begint wat nattigheid te voelen, waarbij het macho-gevoel smelt als sneeuw voor de zon en zijn wilde adembenemende verhalen overgaan in een fluisterend gesprek tussen gelijkgestemden en al eerder de neiging heeft om naar een ander thema over te schakelen.
  Tot slot Nr ( 3 ) daar krijg je steevast als antwoord ” ik ben daar nog nooit geweest, het is maar van horen vertellen. ” en de ” kenner ” weer in zijn rol moet kruipen van een manipuleerbare luisteraar. Nie meer, ni min.
  Denk dat die minister uit Gambia, volgens mezelf, terug te vinden is in categorie ( 3 ) …….. hahahaha dat rijmt nog ook.
  groetjes aan allen met het ” juiste” hart
  Dre

 10. Hans Struijlaart zegt op

  Thailand is altijd al een land geweest met een dubbele moraal op het gebied van seks. Dat heeft niets met sekstoerisme te maken. Voordat de toeristen kwamen waren een meerderheid van de zowel Thaise mannen als Thaise vrouwen niet trouw aan de partner en overspelig en tot op heden staan ze nog steeds nummer 1 in de wereld.
  De landen waar het meeste overspel gepleegd wordt (google bron)
  .
  Thailand met stip nummer 1 – 56 procent

  Het zit gewoon in de Thaise natuur om overspelig te zijn.
  Niet dat ik daar een oordeel over ga vellen hoor. Maar ga het dan niet gooien op de op seks beluste toeristen die Thailand een slechte naam geven op seksgebied.Dat is gewoon bullshit. Dat doen de Thai zelf, gezien de statistieken.
  Thaise vrouwen en Thaise mannen denken gewoon wat makkelijker over het sex hebben met andere partners. Je moest eens weten hoeveel Thaise mannen er een Mia Noi op na houden (buitenvrouw ook wel genoemd). En hoeveel studenten er een bijbaantje op na houden zowel met Thaise mannen als met buitenlandse mannen om hun studie te kunnen bekostigen? En Prayut gaat dat aanpakken?? Echt niet!!
  Thailand zal niet snel veranderen op dat gebied. Alle lof overigens voor die minister uit Gambia, die er geen doekjes om windt en gewoon de feiten constateert zoals die zijn. Zelfs Prayut geeft hem gelijk en dan pro forma toch boze brieven gaan schrijven? Over dubbele moraal gesproken.

  • Franky R. zegt op

   “Meningen” over ‘Afrika’ zijn in het koloniale periode blijven steken getuige de eerdere opmerkingen…
   En nu zegt zelfs een Thaise leider hetzelfde…Tja…

 11. Arie zegt op

  Erg domme uitspraak van Gambia want diegene die naar Gambia gaat word veelal opgelicht door de vele criminelen laten ze daar zelf maar eens eerst wat aan gaan doen en dan pas van die rare uitspraken doen over een ander mooi land.

 12. brabantman zegt op

  Het AD van 2 maart, dus deze morgen.
  De Nederlanders die in Pattaya wonen wordt weer een stempel opgedrukt.
  ” Vijftien uur vliegen verderop zijn het overwegend zwaarlijvige mannen die het nationale sekstoerisme aan de gang houden. 100.000 alleen al in de Thaise stad Pattaya.”
  Dus dikke mannen in Pattaya, wat moet je nu met zoiets. Geen wonder dat dode bomen dagbladen en masse opgezegd worden, als bij een in feite onbelangrijk onderwerp al de meest mogelijke onzin uitgekraamd wordt. Hoe zou het dan bij serieuze onderwerpen aan toegaan. Ik heb er zo mijn twijfels over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website