(Seda Yalova / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft voorgesteld om zich als eerste te laten vaccineren met het Chinese Sinovac vaccin. Dat is opmerkelijk omdat bij personen boven de 60 jaar het vaccin onvoldoende zou werken bij ouderen. Prayut wordt volgende maand 67 jaar.

Volgens een woordvoerder van de regering heeft premier Prayut Chan-o-cha aangeboden om zich als eerste persoon in Thailand te laten vaccineren met het Sinovac-vaccin, om zo het vertrouwen van de bevolking in het vaccin te vergroten.

In Thailand is er veel kritiek op de minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, omdat het land ver achterloopt met het vaccineren van de bevolking. Zelf zegt hij dat hij niets verkeerd doet of heeft gedaan. Volgens hem is de vaccinatiestrategie een ingewikkelde puzzel.

Dr. Paisan Dankhum, secretaris-generaal van de Food and Drug Administration, laat weten dat het registratieproces voor Sinovac bijna is voltooid en voor woensdag klaar moet zijn, wanneer de eerste partij van 200.000 doses in Thailand arriveert.

Bron: The Nation – https://www.nationthailand.com/news/30402914

4 reacties op “Prayut wil als eerste een Sinovac vaccinatie, ondanks beperkte werking bij ouderen”

 1. Jos Campman zegt op

  Jullie in elk geval wel! Want waar ik bedoelde te zeggen: Prayuth heeft vandaag geen vaccin toegediend gekregen. Dat spul komt pas woensdag aan. Jullie verwijzen naar een oude foto waarop ie een griepspuit krijgt 😉 Dacht ik geef even een collegiale waarschuwing

  • Beste Jos, je hebt gelijk, mea culpa. Bedankt voor het melden, de tekst is aangepast.

 2. Jos Campman zegt op

  Fijn dat het stuk nu alsnog is gecorrigeerd.
  Geen dank!

 3. Ik dacht dat Xi Jinping hem misschien een pakketje met wat vaccin had gestuurd als blijk van vriendschap 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website