Vandaag weer eens de uitslag van een enquete en zoals veel lezers gisteren opmerkte, het ligt er maar net aan wie je de vraag stelt. Circa 50 procent van de respondenten in een peiling van de Tourism Council of Thailand (TCT) is het eens met het plan om het land te heropenen voor specifieke groepen toeristen.

Ondervraagd werden 1.362 Thai, onder andere in Phuket, Chiang Mai, Koh Samui, Krabi en Pattaya. Ongeveer 36 procent is het oneens met het plan, 83 procent is tegen heropening voor alle toeristen, 58 procent is tegen het toelaten van long-stay toeristen.

In Phuket is 51 procent van de ondervraagden voor het ontvangen van overwinteraars en 39 procent tegen. Op Koh Samui is 38 procent voor, 31 procent maakt het niet uit of is tegen.

Ook lopen de meningen uiteen over de zogeheten travel bubble (het toelaten van toeristen uit landen met een laag risico) Zeker 52 procent van de respondenten is tegen, maar de respondenten in Phuket en op Koh Samui zijn juist voor.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Poll: 50 procent van de Thai wil land heropenen voor buitenlandse toeristen”

 1. john zegt op

  thailand heeft en kleine 70 millioen inwoners. Ik vraag me af of een meningspeiling van pakweg 1800 mensen voldoende is om iets te zeggen over de mening van 70 millioen mensen.
  Hoor hier graag iets over van mensen die hiervoor geleerd hebben

  • HansB zegt op

   Of een steekproef van 1800 op een populatie van 7 miljoen of van 70 miljoen toegepast wordt maakt niet heel veel uit voor de nauwkeurigheid. Wat wel belangrijk is , is hoe die 1800 geselecteerd zijn. Hoe representatief ze zijn voor de hele bevolking?
   Verder kun je wat betreft de mening van de bevolking grote regionale verschillen hebben, grote verschillen tussen mensen die er nauw of nauwelijks bij betrokken zijn etc. Dus hoeveel zegt een mening van een hele bevolking eigenlijk?

   • Ger-Korat zegt op

    Ach het is net als met electriciteit: de grote meerderheid is tegen kolencentrales, windmolens, kernenergie, electricteitsopwekkende dammen en stookcentrales maar een ieder wil wel voortdurend en steeds meer gebruik maken van electriciteit. Hetzelfde is als met het toerisme waar velen economisch van profiteren en afhankelijk van zijn.

 2. Rob zegt op

  Deze enquete werd blijkbaar gedaan in de toeristische hotspots waar nagenoeg iedereen afhankelijk is van toerisme. En toch zijn er nog zoveel tegen een heropening van de grenzen. Dat lijkt er toch op te wijzen dat nationaal het draagvlak voor gesloten grenzen heel hoog is.
  Het zal dus nog wel een hele tijd duren vooraleer we zonder veel poespas naar Thailand kunnen.

  • Geert zegt op

   In Phuket staan ze wel dagelijks in lange rijen voor gratis voedselbedeling en de rijen worden steeds langer.
   En het zijn vooral de farangs (Rotary) en westerse restaurants die dit opzetten en sponseren. Hoor nu ook dat er om financiële redenen een eind aan zal komen.

 3. Pieter zegt op

  Het lijkt me geen reel beeld deze uitslag.
  1362 van de 70 miljoen, ook is onduidelijk wie deze 1362 dan zijn.
  Is dat een representatief beeld..?
  En wat uiteraard meespeelt is de vraagstelling?

  Al met al zegt het niet zoveel.

 4. Niek zegt op

  En als je mensen enqueteert in het centrum en speciaal in Loi Kroh road e.o. in Chiangmai kun je er zeker van zijn dat de overgrote meerdeheid van de geenqueteerden de grenzen zo snel mogelijk wil openen voor buitenlandse toeristen itt de mening van Thais in ‘muu baans’ in de omgeving van de stad, die minder of niet afhankelijk zijn van het toerisme.
  Voor een groot deel van de Thais is de vraag meer opportuun: ‘Wil je zonder inkomen blijven’?
  Gaan wij in Nederland ook ‘representatieve’ (?) enquètes houden over de wenselijkheid looneisen van arbeiders in bepaalde sectoren in te willigen, werkelozen een hogere bijdrage te geven of het leefloon op te trekken?
  Nee, natuurlijk niet, dan benaderen wij die specifieke groepen en gaan er met onze organisaties mee om de tafel zitten.

 5. Johnny BG zegt op

  Er zijn op dit blog 2 polls genoemd en ondanks alles is er geen meerderheid die zit te wachten op meer gezeik dan een aantal maanden geleden. Het leven hier gaat beetje bij beetje de goede kant op en het overgrote deel van de bevolking kan de noodzakelijke rekeningen betalen dus wie zijn de lui die zeggen dat de bewoners die mening niet mogen laten horen?
  Bestaat er ook nog zoiets als souveriniteit of gaan we terug naar de tijd dat de farang hun wil kan opdringen?
  Tenenkrommend is het dat in NL de ziekenhuiszorg zoals kankerbehandelingen moet worden afgeschaald terwijl Sombat uit de rijstvelden nog wel kon zeggen dat zachte heelmeesters stinkende wonden maakt.
  Velen moeten er schijnbaar nog aan wennen dat de wereldmacht aan het verschuiven is en welke gevolgen dat heeft.

 6. Lung addie zegt op

  Deze enquete is nu wel juist uitgevoerd in typische toeriste plaatsen waar vele mensen afhankelijk zijn van de inkomsten uit toerisme. Doe dezelfde enquete hier, landelijk of in een deel van Thailand waar geen toerisme is, dan ga je een totaal andere uitslag krijgen. Het is best mogelijk dat hier, 90% zal zeggen: niet openen. Vergeet ook niet dat het overgrote deel van de Thaise bevolking niet afhankelijk is van het toerisme. Natuurlijk mogen we niet uit het oog verliezen dat het toerisme voor Thailand belangrijk is. Voor iedereen goed doen is niet eenvoudig en praktisch onmogelijk.

 7. Khunchai zegt op

  Deze Corona pandemie bewijst maar weer eens dat niets zeker is niet voor ons en zeker niet voor Thailand.
  Wat betreft het beheersen van COVID19 in Thailand doet de overheid het goed, weinig besmettingen (zeggen ze) maar wat is de keerzijde? Het toeristisch hoogseizoen staat voor de deur maar in 2020 en 2021 zal er geen hoogseizoen zijn ben ik bang. Thailand is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme en zal door hun strenge en onrealistische maatregelen de rekening gepresenteerd krijgen. De enquête zo als die is gehouden blijkt dat 50% van de “gewone man/vrouw” er op tegen is dat er nu al toeristen het land binnen komen. Prima zo houdt je die “vieze buitenlanders” buiten de deur en zo ook COVID19 is de gedachte. Natuurlijk zorgen reisbewegingen meer risico op verspreiding maar wat is het vooruitzicht? Het is niet de vraag wanneer toeristen weer Thailand in mogen maar wanneer toeristen weer WILLEN komen met deze onrealistische (discriminerende) regels. hoe langer de deur op slot hoe verder Thailand uit de gratie van de toerist zal vallen met als resultaat een economie die het voor een groot deel moet hebben van juist die toerist uiteindelijk het loodje legt en Thailand terug brengt naar het niveau van de 60/70 jaren. Als de bevolking middels die poll aangeeft liever geen toerist te willen dan moeten ze DAT ook accepteren. Wie zegt mij dat vele mensen die Thailand als vakantiebestemming hadden niet naar elders opzoek gaan (zo snel het kan) Cambodja, Vietnam Filipijnen liggen om de hoek en waren altijd al minder stringent als het ging om het binnen halen van deviezen (lees toeristen) daar kan Thailand een voorbeeld aan nemen. Wat mij persoonlijk betreft, ik weet nog niet of ik ooit nog naar Thailand zal gaan dat kan ik nu nog niet beoordelen (hoewel ik er al jaren kom of kwam eigenlijk) en ik denk dat vele er zo over denken. Velen (ook ik) hebben door een koker naar Thailand zitten kijken alsof er niet anders was maar de Wereld is veel groter dan Thailand. Uiteindelijk hoop ik dat het voor iedereen weer goed zal komen maar herstel zal nog jaren duren zeker voor Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website