Foto uit archief (Redactionele bronvermelding: mayura benjarattanapakee / Shutterstock.com)

Na de ontvoering en moord op de Duitse zakenman Hans Peter Ralter Mack, die op brute wijze werd vermoord en in stukken gehakt in Nong Prue (Chonburi provincie), gaf Politie Generaal Surachet Hakpal (alias Big Joke) op 14 juli de opdracht om alle buitenlandse criminele bendes in Pattaya te elimineren.

Surachet, stelde het verzamelen van informatie over alle bendes in en rond Pattaya, die wonen in Nong Prue, Chonburi provincie, als een directe prioriteit. Hij gaf specifiek aan dat buitenlanders die naar Thailand komen zonder werk, maar met een pensioenvisum, rondrijden op een Harley Davidson en banden lijken te hebben met bendes, nauwlettend in de gaten gehouden zullen worden. Hij voegde eraan toe dat immigratiebeambten hun visum zouden moeten intrekken en hen via de juiste immigratieprocedures moeten uitzetten.

“Onze Thaise agenten zullen niet toelaten dat deze individuen Pattaya gebruiken als schuilplaats of om criminele activiteiten te ondernemen. Daarom moeten onze immigratiebeambten grondig onderzoek doen naar en alle bendes elimineren”, verklaarde hij.

Na het elimineren van de criminele organisaties in Pattaya, gaf Surachet aan dat de leden van deze organisaties het land zouden moeten verlaten. Hij benadrukte dat deze organisaties profiteren van gebieden waar de autoriteiten minder streng zijn, dus het is van essentieel belang dat immigratie haar verantwoordelijkheid serieus neemt.

Mogelijke doodstraf als eis

In de zaak van de moord op Mack gaf hij instructies dat de verdachten beschuldigd zouden moeten worden van moord met voorbedachten rade, wat de doodstraf kan betekenen. In deze zaak zijn vier verdachten aangehouden: de 52-jarige Duitser Olaf Thorsten B.; 47-jarige Duitse Petra Christl G.; de 27-jarige Pakistaan Sharukh Karim U., die de Thaise nationaliteit heeft; en de 52-jarige Duitse Nicole F., de eigenaar van het pand waar de politie Mack’s lichaam vond. De laatste persoon is alleen beschuldigd van het verbergen en verhullen van het lichaam.

Outlaws MC

Olaf Thorsten B. is een prominent lid van de Outlaws MC, een van de bekendste zogenaamde “1 procent” motorclubs. Deze motorclubs worden vaak geassocieerd met criminele activiteiten en zijn in vele landen het onderwerp geweest van politieonderzoeken en rechtszaken. Hun officiële insigne, ook wel “colors” genoemd, is een schedel en gekruiste zuigers. Door de jaren heen is de Outlaws MC vaak in conflict geweest met andere motorclubs, waaronder de Hells Angels, wat resulteerde in de zogenaamde “bikeroorlogen”. Leden zijn in verband gebracht met verschillende soorten criminele activiteiten, waaronder drugs- en wapenhandel, afpersing en geweld.

Bron: Khaosod English

11 reacties op “Politie wil alle (motor)bendes in Pattaya elimineren na moord op Duitse zakenman”

 1. Jacques zegt op

  He,he dat zal tijd worden. Het heeft even geduurd voordat het kwartje is gevallen zullen we maar zeggen. Wel hopen dat het niet weer bij woorden blijft. Misdaad moet nooit lonend zijn. Ook de handel in vrouwen is ze niet welongevallig. Er is al een hoop zwart geld door deze “bïkers” wit gewassen in Thailand en of daar ook onderzoek naar wordt gedaan mag ik hopen van wel.

 2. Andrew van Schaik zegt op

  Big Joke (de tweede man van de politie) heeft vandaag verkondigd het verstrekken van kortlopende leningen voor het verkrijgen van een Non imm.O Visa van 800000Bht aan te gaan pakken.
  Men kan zijn borst nat maken. Big Joke is geen watje!

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gebruik van een visumkantoor op zich is niet onwettig is. Men mag zich laten bijstaan door een derde en dat daar dan een financiële vergoeding tegenover staat is niks mis mee.
   Of het dan die bedragen moeten zijn die nu gevraagd worden laat ik in het midden en is aan de gebruiker om te beslissen of men dat wil neertellen…

   Dat het visumkantoor de mogelijkheid aanbiedt om ook de financiële kant af te handelen, door kortstondig het bedrag van de financiële eis te voorzien tijdens de aanvraagprocedure, is weer iets anders.
   Het is simpel. De 800 000 moet toebehoren aan de aanvrager, op een bankrekening in Thailand en moet er 2 maand voor de aanvraag op staan en er 3 maand na toekennen van de verlenging blijven op staan. De rest van het jaar mag men zakken tot 400 000 Baht.
   Wanneer er aan één van die financiële eisen niet wordt voldaan zou de verlenging niet mogen toegestaan worden, of zelfs moeten worden ingetrokken als er na de toekenning blijkt dat niet verder aan de eisen werd voldaan.
   Dat de verlengingstempel op zich toch wordt afgeleverd wil nu ook niet zeggen dat die daarom niet echt zou zijn.
   Maar zoiets kunnen de visumkantoren natuurlijk niet eenzijdig klaarspelen…. en dat moet hij ook aanpakken natuurlijk.

   Zoals ik al lang zeg, het gaat goed tot het eens mis gaat …. maar ieder doet maar wat men denkt te moeten doen natuurlijk.

  • Erik Kuijpers zegt op

   Andrew, hoe denkt die Big Joke invloed te kunnen hebben op mijn aanvraag in een land buiten Thailand? Want een Non-Im-O visum vraag je aan buiten Thailand.

   Of wil hij de leningen aangegaan voor extensions aanpakken? Dat is immers binnenlands voor hem. Ik meen dat daar al iets aan is gedaan om mensen te verplichten minimaal 400.000 baht daarvan op die rekening te laten staan. Dan kan er geen sprake meer zijn van een kortlopende lening van acht ton. Toch?

   Hoe dit afloopt? Het ‘witte’ leningcircuit wordt aangepakt, advertenties verboden, de farang krijgt een briefje te tekenen waarin hij verklaart geen lening te hebben afgesloten voor het stempel, en het hele gebeuren verhuist naar het illegale circuit. Nou, daar schiet Big Joke wat mee op….

   • RonnyLatYa zegt op

    Visumeisen is in eerste plaats de taak van de consulaire post op de Thaise ambassades om dat te controleren en goed te keuren.
    Toch voor o.a. een Non-O, alhoewel verandering van visum naar Non-O ook wel in Thailand kan gebeuren en je dan ook enkel maar moet bewijzen dat dat geld op je rekening staat. Er is geen periode voor of na dat dit op de rekening moet staan. Eventueel enkel bewijzen dat het geld uit het buitenland komt.
    Enkel voor verlengingen dien je aan bepaalde periodes of bedragen te houden en verlengen is altijd in Thailand.

    Voor een O-A wordt door de ambassade het al naar immigratie Thailand gestuurd voor goedkeuring en dit al sinds enkele jaren als ik me niet vergis.

    Maar ik denk niet dat het probleem zodanig bij de aanvraag van het visum zit, dan wel bij de verlenging van de verblijfsperiode en er daar volop geknoeid wordt.
    Visumkantoren gaan controleren is onbegonnen werk.
    Er is maar een die dat kan tegenhouden en dat is de personen die de aanvraag controleert en goedkeurt en daar dient dan ook de controle zich op te richten.

    Illegaal circuit van stempels gebeurt mogelijk maar leeft nooit lang. Van zodra de buitenlander met immigratie in contact komt of het land verlaat is het over want nergens geregistreerd. Voor langblijver niet echt een oplossing op lange termijn.

    • Andrew van Schaik zegt op

     Je zal ze maar de kost moeten geven Ronny al die buitenlanders die hier al jaren wonen, illegale stempels in hun paspoort hebben en toch legaal geregistreerd staan in het systeem.
     Dat is part of the deal, daar betalen ze voor.
     Op een simpele manier is alles te regelen. Kost wel een bomvol duiten
     Ik ken er wel een paar en zag ooit eens wel 20 paspoorten zo voorbij komen.
     En daar wil Big Joke nou van af.

     • RonnyLatYa zegt op

      Die stempels zijn eigenlijk helemaal niet illegaal want officieel geregistreerd.
      Hoe ze bekomen werden kan je als illegaal bestempelen omdat niet aan de eisen werd voldaan door de aanvrager zelf.
      Maar zolang het aanvaard wordt door de IO is het legaal geregistreerd en legaal gestempeld.

      Illegale stempels d.w.z. nagemaakte stempels gaan ook el eens de ronde, maar vallen snel door de mand.

      Big Joke wilde daar vroeger ook al wat aan doen. Herinner de slogan” good guys, in bad guys out” die toen ook van hem kwam.
      Dat hij dan in 2019 al uit zijn functie werd ontheven zullen we maar niet verder op ingaan.
      Misschien lukt het nu wel.

   • Andrew van Schaik zegt op

    Beste Erik, natuurlijk hebben we het over de verlenging in Thailand van dit Visa.
    Big Joke, die je niet mag onderschatten is daar neergezet om de boel te cleanen. Neergezet door wie? Dat mag je zelf invullen. Die komt er wel uit, mind my words. Dat geldt ook voor het opheffen van de motorbendes. En het verstrekken van dit Visa op buitenlandse ambassades? In dit potje zal hij zeker ook gaan roeren. Let op!

  • RonnyLatYa zegt op

   Trouwens als ik me niet vergis is de huidige 800 000 Baht regeling (2 maand voordien, 3 maand na toekenning en dan niet onder de 400 000 Baht) zelfs ingevoerd door Big Joke tijdens zijn vorige benoeming als chief of the Immigration Bureau eind 2018.

 3. khun moo zegt op

  Ik denk dat Thailand kennende , een voorbeeld gaat stellen , hoe men dit soort figuren moet aanpakken.
  Singapore is hier ook een voorbeeld in die regio.

  Nederland is door alle zwakke maatregelen een narco staat een land vol criminaliteit geworden.

 4. bennietpeter zegt op

  Succes.
  Het is al zeker minstens een decennium geleden, dat ik een docu zag over de Russische mafia in Thailand in Pattaya. Een onderzoek van de Thaise politie, special force. Dit ivm Russische vrouwen die werden geronseld en gedwongen tot prostitutie. Ik weet niet of het nog terug te vinden is op NPO site.
  Ik heb sinds die tijd nooit een overwinning follow up gelezen, gehoord.
  Ook nooit verder toen bleek dat de Thaise militaire organisatie deed in huizen, malls, resorts, hotels
  ter eigen welstand, zelfs Prayuth bleef buiten schot. Geen enkel bericht over vervolgingen van officieren.

  Een Joran vd Sloot kon Thailand binnen komen en deed ook in ronseling van vrouwen. Een aktie van Peter de Vries liet dat zien, een docu op tv welke ook staat op Youtube.

  De “enige echte winst” was op 1X een gegeven moment, dat Thaise mensen hun bezittingen terug kregen bij het aan pakken van loansharks. Echter in hoeverre hebben Thai hiervan geleerd? Loansharks zijn er nog steeds en floreren, nog steeds.

  Er woont nu een Thaise politie officier, Paween Pongsirin, in Australië. Hij moest vluchten, omdat hij zijn werk deed en bedreigd werd door… de Thaise overheid.

  Nu is er een rijke Duitser vermoord, die ook al geen lieve jongen bleek te zijn. De cel wist te ontlopen en niet werd gedeporteerd. Zeer eigenaardig.
  Voor mij was er geen coulance, toen ik een dag te laat uit Thailand vertrok, te betalen 500 baht op Phuket airport. Reken foutje mijnerzijds.
  Ik wens “big Joke” veel succes of is hij dadelijk ook genoodzaakt te vluchten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website