De Royal Thai Police onderzoekt de geruchten dat politieagenten in Phuket bewust verzuimd hebben om de arrestatie van 1.730 buitenlanders te melden aan het Immigration Bureau (IB), zodat ze niet het land uitgezet werden. Van de 2.415 gearresteerde buitenlanders zijn slechts 685 naar het IB gestuurd. Naar verwachting hebben 1.730 overstayers (buitenlanders van wie het visum is verlopen) steekpenningen betaald om niet gedeporteerd te worden.

RTP adjunct-hoofdcommissaris Srivara liet eerdere weten dat 68 politieagenten zich hebben schuldig gemaakt aan misdragingen, zoals het aanpakken van steekpenningen. Enkele politiebureaus hebben geknoeid met cijfers over het aantal buitenlanders die in Phuket overtredingen hebben gepleegd.

Korpschef Thirapol zegt dat de lokale politie verplicht is alle buitenlandse arrestanten voor deportatie aan het IB over te dragen en buitenlandse ambassades te informeren. Maar IB-personeel ziet in sommige gevallen af van deportatie omdat het om kleine overtredingen gaat.

In Phuket zijn al twee hooggeplaatste agenten overgeplaatst naar aanleiding van beweringen dat de toeristenpolitie maandelijks 100 miljoen baht in haar zak steekt. dat geld komt van Thaise burgers, buitenlandse toeristen en gastarbeiders die worden afgeperst. Berichten daarover zijn verschenen op de Facebook-pagina Spotlight Phuket.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Politie Phuket verdacht van corruptie inzake overstayers”

 1. Nicky zegt op

  Goh, hoe komen ze op het idee. Iets wat wij al jaren weten. Puhket is maffia. Algemeen bekend

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • Jan zegt op

   Niet alleen Phuket is maffia, 90% in heel Thailand neemt steekpenningen aan en dat is nog voorzichtig uitgedrukt denk ik. Het leger ging gans de rechterkant van walkingstreet in Pattaya al 3 jaar laten afbreken daar alles illigaal gebouwd is. Niets is er tot op heden veranderd!!!!! Dit zegt genoeg!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. John Castricum zegt op

  Waarom overplaatsing? Er zou ontslag moeten volgen dat geeft ook een waarschuwing voor collega’s.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • henry zegt op

   Ook in Thailand geld de regel, dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen word.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • chris zegt op

    Klopt, maar die regel wodt niet erg consequent toegepast….
    En dat zorgt ervoor dat mensen gaan twijfelen of die regel wel bestaat….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. janbeute zegt op

  De grootste fout of nalatigheid van de huidige junta is dat ze niet willen of niet durven grootscheeps de RTP aan te pakken .
  Niet alleen aangaande de posting inzake bij overstayers , maar ook bij verkeersovertredingen en de daar uit ontstaande ernstige ongevallen .
  Je ziet ze gewoon niet hun werk doen .
  Alleen bij een grondige schoonmaak en reorganisatie , kan Thailand veiligeren en leefbaarder worden .
  De grootste oorzaak van al die verkeers ongevallen is dat er totaal geen controle van de RTP is op wat dan ook .
  Iedereen rijd en doet maar waar hij zin in heeft in het verkeer, want je hoeft nergens bang voor te zijn , en zeker niet voor de RTP .
  Ik zie en ondervind het toch dagelijks in het verkeer .
  Geld ook voor de drugs en yabaa handel , zien ze wel hoor ik zie het toch ook als farang uit Holland maar de lokale gendarme houd zijn mond uit angst of wordt betaald voor zwijgen .
  Ken voorbeelden genoeg uit mijn eigen naaste omgeving .
  Schrijf grote boetes uit in het verkeer , laat ze de voertuigen en brommers maar een tijdje aan de kant zetten .
  Zul je zien dat als de angst voor een verkeers overtreding aanwezig is , de overtreding niet plaats zal vinden , en het eindelijk veiliger wordt op de wegen in Thailand .
  Want bij corruptie iemand overplaatsen is een lacher , opstaande voet ontslag en zonder uitkering .

  Jan Beute .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • chris zegt op

   Beste Janbeute,
   Was de wereld maar zo eenvoudig als jij schetst. Gewoon harder of keihard optreden en dan is alle ellende de wereld uit. Maar helaas, helaas, dat is niet zo.
   In de Filippijnen zijn nu – onder Duterte – ongeveer 12.000 drugsdealers doodgeschoten zonder enige vorm van proces. Is het drugsprobleem nu verdwenen in dat land?
   Onder de regering van Thaksin zijn ook duizenden drugsdealers in het noorden van Thailand gedood. Op het bezit en handel in drugs staat in Thailand de doodstraf. Me dunkt dat dat een forse straf is. Is de yaba en ya-ice nu verdwenen in Thailand?
   In vergelijking met deze twee landen zijn de straffen in Nederland voor dezelfde vergrijpen tamelijk mild te noemen. Is er in Nederland nu een immens drugsprobleem of is dat in Thailand en de Filippijnen (vele malen) groter?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Luit zegt op

  Corruptie komt in ieder land voor hoor, maar omdat de salarissen zo laag zijn komt dat hier in Azie meer naar voren….Ook in mijn land staat de krant er dagelijks vol mee, tis niet anders…. 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website