De politie van Bangkok zit met haar handen in het haar als het gaat om de verkeersopstoppingen in de hoofdstad. De problemen op de 21 drukste wegen moet worden opgelost. Lukt dat niet dan wil hoofdcommissaris Chakthip van de Royal Thai Police dat premier Prayut artikel 44 in gaat zetten om de verkeersboetes flink te verhogen.

Tijdens een vergadering over de verkeersproblemen van Bangkok is aan de orde gekomen dat de politie al eerder heeft gepleit voor een verhoging van de boetes. Ook moet er een maatregel komen dat de boetes van automobilisten die niet willen betalen, met 400% verhoogd worden.

Vice-premier Prawit gaf al eerder de opdracht aan de gemeente Bangkok en de politie om het verkeersprobleem op te lossen, ze moesten binnen een maand met concrete voorstellen komen.

Chakthip zegt dat de afgelopen tien dagen al wat kleine successen zijn geboekt op de bewuste wegen. De gemiddelde snelheid is er toegenomen. Verder gaat men de middenberm verwijderen om zo meer ruimte voor het verkeer te creëren.

De verkeerspolitie controleert meer en is veel strenger, zo zijn er alleen als de afgelopen tien dagen ruim 5.000 bekeuringen uitgeschreven. Vooral voor het fout parkeren en de auto op verboden plaatsen neerzetten, dat is volgens de politie de belangrijkste oorzaak van de vele opstoppingen. De verkeerspolitie zal tevens meer personeel inzetten op de bekende knelpunten.

Een andere prioriteit is het voorkomen van overstroomde straten. De gemeente moet er voor zorgen dat afvoer en het riool niet verstopt raak en zet ook meer personeel in.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Politie Bangkok is ten einde raad en wil verhoging verkeersboetes”

 1. Nico zegt op

  Ik moet zeggen dat er de laatste tijd bij de Chang Wathanna Road in Lak-Si, bij iedere stoep (tussen twee zijstraten) in de spits, politie staat en deze stilstaande taxi’s en minivan’s wegsturen en inderdaad is er nu veel meer doorstroming. Enne zag ik tot mijn stomme verbazing dat een chauffeur van een minivan een bekeuring kreeg, omdat hij het fluitsignaal negeerde en te lang stilstond.

  We gaan vooruit.

  Groetje’s vanuit een nog steeds (te) nat Lak-Si

  Nico

 2. henry zegt op

  Men moet de boetes helemaal niet verhogen. Nico geeft de oplossing, de verkeerspolitie, moet eindelijk eens van hun luie kont komen en hun job gaan doen.
  Aan elke 7Eleven, talad nad, busstop en U turns zit het verkeer in de knoop, door het egoistisch gedrag van de verkeersdeelnemers. De politie weet en ziet dat en laat het gebeuren.

  Vanuit een kletsnat Muang Thong Thani

 3. Jaap zegt op

  Inderdaad, verkeersregels zijn goed in TH, maar de naleving en de handhaving schort het aan.
  Parkeren bij rood/wit geblokte straatrand, dubbel parkeren etc we kennen d evoorbeelden allemaal en als het ons uitkomt doen we er vrolijk aan mee 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website