TK Kurikawa / Shutterstock.com

Wie regelmatig in Bangkok vertoeft, en dan in de uitgaansgebieden, zal het zijn opgevallen: steeds meer Afrikaanse vrouwen die mannen aanspreken voor betaalde seks. In het kader van operatie X-Ray Outlaw Foreigner, wil de politie in Bangkok een einde maken aan deze praktijken.

De politie heeft inmiddels al 25 acties gehouden op 104 locaties. Na taalscholen en hotels zijn nu de uitgaansgelegenheden aan de beurt. Clubs zoals Route 66 en Onyx in de RCA (Royal City Avenue), een strook pubs en bars tussen de Rama IX en Phetchaburi Road (die populair is bij jonge Thai, expats en buitenlandse toeristen) zijn recent gecontroleerd. De meeste gearresteerden hadden een verlopen visum. Hun namen belanden op een zwarte lijst en ze worden uitgewezen.

Adjunct-hoofd Surachate van de toeristenpolitie is duidelijk: “Degenen die zijn aangehouden voor verdacht gedrag gaan vervolgd worden, zelfs wanneer ze over een geldig visum beschikken. Wanneer blijkt dat ze als prostituee werken, trekken we hun visum in en wijzen we hen uit.”

Wel maakt hij zich zorgen om de steeds geraffineerder wordende trucs om illegaal in Thailand te verblijven. Men schrijft zich in bij taalscholen zodat ze een studievisum kunnen aanvragen met een langere verblijfsduur dan een toeristenvisum. Maar gestudeerd wordt er niet en sommige scholen verlenen hun medewerking aan de fraude door certificaten te verstrekken. Sommige buitenlandse criminelen trouwen met een Thaise vrouw zodat ze hun status als echtgenoot kunnen gebruiken om in Thailand te blijven.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Politie in Bangkok maakt jacht op Afrikaanse prostituees”

 1. Robert48 zegt op

  Dat ze nu pas een heksenjacht openen zag ze al 14 jaar terug al tippelen.
  Moest voor controle ziekenhuis in Bangkok en verbaasde me dat daar Afrikaanse dames rondhingen .
  Ik dacht hoe kunnen ze gewoon daar in De prostitutie werken.
  Nou ja ze zijn er nu achter gekomen dat daar iets niet klopte met de dames

 2. Rolf zegt op

  Dat zou eindelijk tijd worden. Nou ook nog de criminele pooiers achter deze meiden

 3. chris zegt op

  Allerlei dating apps (zoals bv. Tinder) zijn in ijltempo het ‘tippelen’ naar de achtergrond aan het dwingen. Je spreekt gewoon met een dame waarmee het ‘klikt’ af om een hapje te eten en wie weet voor nog een paar uurtjes meer. Niet (tevergeefs) op jacht in de kroeg, niet wachten in de kroeg op een aardige man, geen barfine, geen onnodige uitgaven (drankjes en vervoer). De dames zijn hier gewoon op een toeristenvisum en verleggen hun ‘working holiday”-terrein elke maand: Singapore en HongKong zijn favoriet. Het beroep van pooiers is op sterven na dood.
  De Thaise politie is met het verleden bezig……………

  • Jacques zegt op

   Beste Chris het is maar de vraag of de dames in kwestie hier zelf de initiatiefneemsters in zijn of dat dit niet door een “vriendje” geïnitieerd wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website