(MedMediaBank / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft via zijn Facebookpagina laten weten dat Rusland het Sputnik vaccin aan Thailand wil leveren. De Russische president Poetin heeft er inmiddels mee ingestemd dus er staat niets meer in de weg.

Volgens Prayut deed Poetin al snel zijn aanbod omdat beide landen al lange tijd vriendschappelijke banden hebben en dit aanbod de betrekkingen verder versterkt. Wanneer Rusland het vaccin zal leveren is niet bekend gemaakt. In Europa wordt er getwijfeld aan de productiecapaciteit van Rusland als het gaat om het Sputnik vaccin, daarom zou het weleens lang kunnen duren voordat Thailand echt hoeveelheden krijgt die er toe doen.

Nog meer goed nieuws voor Thailand kwam gisteren van Pfizer, zij lieten weten dat ze 10 miljoen doses kunnen leveren.

Prayut kwam in actie na kritiek van onder andere Thanathorn Juangroongruangkit, van Progressive Movement en veel andere Thai op social media, die het belachelijk vonden dat het land alleen maar AstraZeneca en Sinovac had ingekocht.

Steeds meer bijwerkingen gemeld over Sinovac Biotech

De keuze voor meerdere vaccin leveranciers lijkt ook ingegeven door steeds meer klachten over het Chinese Sinovac Biotech vaccin. Zo is eergisteren in de provincie Lampang de vaccinatie met het Sinovac Biotech vaccin stopgezet nadat negen van de 604 gevaccineerde personen een kwartier na de prik flinke bijwerkingen kregen, aldus Prasert Kitsuwannarat, hoofd van de provinciale volksgezondheidsdienst. Hij ontkent dat het om veertig personen ging, een aantal dat de Thaise media werd genoemd.

De provincie Lampang is begin deze maand begonnen met de vaccinatie van 900 man medisch personeel. In de eerste ronde ontwikkelden 150 personen bijwerkingen waaronder zwelling en pijn op de plaats waar geprikt is en ook duizeligheid. De klachten verdwenen binnen een dag.
Op woensdag werden 604 personeelsleden van het ziekenhuis in Lampang gevaccineerd. Negen kregen last van gevoelloosheid in het gezicht en de mond. Een vrouw kreeg ernstige bijwerkingen en moest met spoed behandeld worden.

Prasert zegt dat het vaccin veilig is en dat de bij werkingen vanzelf weer verdwijnen. De ernst van de bijwerkingen hangt af van iemands gezondheid.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Poetin wil Thailand het Sputnik V vaccin leveren”

 1. Willem zegt op

  Hoor geluiden dat reizigers vanuit bangkok nu bij thuiskomst 14 dagen thuis in quarantaine moeten?

  Weet iemand wat de aanpak in thailand is met betrekking to vaccinatie van de bevolking: worden prikken gratis gezet? Of kost dat de bevolking geld 1.000 TB? 2-3-4?

  • Hans zegt op

   Mijn vrouw is net terug in de Isan vanuit Bangkok. Bij terugkomst melden bij de ampur waarna er elke dag iemand met een thermometer en een lijst komt om de boel te noteren. 14 dagen in huis blijven inderdaad.

  • boogy zegt op

   vriendin heeft hem gisteren gekregen.
   voor haar was het gratis.
   probleem is echter op de lijst te komen.
   zonder relaties gaat je dat op dit moment niet lukken.

 2. Marc Dalle zegt op

  Het Russische vaccin Sputnik krijgt nu ook in Europa steeds meer bijval in de medische wereld en staat op het punt hier door het Europees geneesmiddelen agentschap goedgekeurd te worden. Vergelijkbaar met Pfizer en Moderna zou het een veel hogere bescherming geven en minder (bedreigende) bijwerkingen hebben dan AstraZeneca, waarvan enkele landen al de toediening hebben beperkt en zelfs stopgezet. Persoonlijk vind ik dat mensen die dat persë willen een alternatief vaccin moeten krijgen wanneer AstraZeneca werd voorzien.

  • Henk zegt op

   Onjuist. In Europa is het nog lang niet zeker wat er met Spoetnik te beginnen. De EMA is nog bezig met een beoordeling. Wel zijn er een aantal landen in de EU op eigen houtje bezig met de aankoop ervan, en slechts Hongarije en Slowakije zijn daadwerkelijk aan het inenten met dit vaccin. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5224678/spoetnik-v-europa-welke-landen-goedkeuring-ema

   • Marc Dalle zegt op

    Beste Henk. Mag ik er u op wijzen dat er geschreven staat: “staat op het punt…” … Uit tussentijdse onderzoeken in o.a. Oostenrijk en de U.K. is idd wel degelijk vastgesteld dat de prestaties alsook de betrouwbaarheid ervan gelijklopend zijn aan de resultaten aan het Pfizer vaccin. De verwachtingen zijn dan ook dat het EMA dit product binnenkort zal toevoegen aan de lijst van door Europa goedgekeurde vaccins. Meer staat er in mijn bijdrage ook niet te lezen, als u het tenminste aandachtig had gelezen! Het wordt soms wel eens ergerlijk op dit forum….

 3. chris zegt op

  Tja, het wordt een Chinese vloeistof in je arm of een Russische.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website