Het plan om middels ’travel bubbles’ (bilaterale afspraken) weer toeristen uit ‘veilige’ landen toe te laten in Thailand, is voorlopig van tafel. De reden hiervoor is dat in de landen die Thailand daarvoor op het oog had weer besmettingen met het coronavirus melden.

Directeur-generaal Chula van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) zegt dat het plan in de wacht wordt gezet, maar de gesprekken met enkele landen daarover zoals China, Japan en Zuid-Korea gaan wel door. Aanvankelijk was het de bedoeling om de eerste groep internationale toeristen uit veilige landen in augustus weer toe te laten.

Voorlopig zal de Thaise toeristenindustrie het moeten doen met binnenlandse reizigers. De vraag naar binnenlandse reizen neemt toe sinds luchtvaartmaatschappijen hun vluchten hebben hervat en promotiecampagnes zijn gelanceerd om reizen te stimuleren.

Minister Saksayam van transport zei gisteren dat de publieke veiligheid de hoogste prioriteit voor de regering is. En dat daar de beslissing of en wanneer Thailand open gaat voor internationale reizigers, van afhangt.

Dat luchtvaartmaatschappijen in september weer internationale vluchten kunnen uitvoeren wilde Saksayam niet bevestigen: “Luchtvaartmaatschappijen zullen moeten wachten op een beslissing van de regering en de CAAT.”

Bron: Bangkok Post 

17 reacties op “Plan voor Travel bubbles in de ijskast: ‘Voorlopig geen buitenlandse toeristen naar Thailand’”

 1. Diederick zegt op

  In hoeverre Thailand gelijk heeft met deze beslissing is net zo aan discussie onderhevig als het besluit van België om de lijst van de EU-Commissie te negeren, waarop een 12-tal landen werd genoemd, o.a. Thailand, waar “veilig” naar toe kan worden gereisd. Een Belg die naar Thailand wil krijgt met vele obstakels te maken als hij/zij terugkeert. België zelfs gaat op zoek naar juridische mogelijkheden voor een verbod.

  • Geert zegt op

   Bram,

   Er zijn ook nog Belgen die op dit ogenblik in Thailand zijn en die terug naar Belgie willen of moeten door omstandigheden. Ik ben daar één van.

   Gegroet,

   • Harry zegt op

    Belgen die via Nederland, Frankrijk, Luxemburg of Duitsland Europa binnenkomen hebben denk ik geen enkel probleem.

   • Wim zegt op

    U mag terug graag zelfs alleen om dan weer terug te komen zal moeilijk worden dit jaar.

    • Geert zegt op

     Inderdaad Wim, daarom blijf ik voorlopig in Thailand totdat ik wat meer duidelijkheid heb of ik kan terugkeren naar Thailand.

   • De clercq zegt op

    Van het zelfde laken een broek ! en ik ook kan niet terug naar mijn gezin in Thailand.

 2. Pierre zegt op

  Ik heb vandaag bericht ontvangen van Thai Airways dat mijn vlucht van 16 augustus Brussel-Bangkok geannuleerd is.

 3. Pat zegt op

  Ik dacht dat die lijst van EU was om reizigers van die veilige landen wel toe te laten waar B niet is in meegegaan. En als Belg zal je altijd worden toegelaten in B, voor zover dat praktisch mogelijk is..

  • Geert zegt op

   Als Belg wordt je toegelaten in België maar als je uit een risicogebied komt dan moet je ook verplicht in quarantaine en verplicht coronatest.
   Dat werd vandaag beslist op de raad.

   Gegroet,

 4. Mike zegt op

  Thailand doet het in tegenstelling van veel andere landen erg goed in de strijd tegen corona.Het kan overdreven over komen maar wat heb je er aan om nu al weer veel buitenlandse toeristen uit europa toe te laten en later weer problemen te krijgn

  • Rene Martin zegt op

   Als veiligheid het criterium is vraag je je wel af wanneer er iets aan het aantal verkeersongelukken wordt gedaan. Het aantal doden in het verkeer is in Thailand ongeveer per dag evenveel als het totaal aantal Corona sterfgevallen.

  • Geert zegt op

   Het is een afwegen.
   Geen toeristen toelaten weegt erg op de economie en Thailand is afhankelijk van toeristen.

 5. Joost A. zegt op

  Voor alle duidelijkheid: Belgen die, in dit geval, uit Thailand terugkeren naar ons land, worden sowieso toegelaten. Thailand laat zelf geen Belgen toe, waardoor ook België de grenzen voor hun inwoners niet wil openen (het wederkerigheidsprincipe). Mochten de buurlanden van België wel reizigers uit Thailand beginnen toelaten, dan zouden er onaangekondigde grenscontroles komen om te maken dat inwoners van Thailand toch niet naar België afreizen.
  Wat betreft de ’travel bubbles’ die Thailand op het oog had, is het een utopie om te denken dat een land op dit moment, en misschien nog vele maanden of zelfs in het slechtste geval jaren, geen enkele besmetting meer heeft. Het Corona-virus kent nu eenmaal geen grenzen. Doch beweert Thailand al enige tijd geen enkele besmetting te hebben, hetgeen perfect verklaarbaar is als je de Thais die terugkomen uit het buitenland en positief testen buiten beschouwing laat en op de Thaise bevolking nihil of quasi nihil testen uitvoert. Beter ‘niet weten’ dan ‘het te weten’ zou hier weleens de verklaring kunnen zijn.

 6. YvanBrugge zegt op

  Gezinshereniging.
  Op 16 december 2019 ging mijn vrouw (in 2017 zijn we wettelijk getrouwd in Thailand) naar VFS/Bangkok om een Visum D/Gezinshereniging aan te vragen. De benodigde papieren waren in orde. De bedoeling was dat ze op 11 februari 2020 naar België zou komen.
  Het visum werd in eerste instantie geweigerd (i.v.m. bepaalde garantie/inkomsten) maar werd dan toch, na de nodige aanpassingen, op 30 April ll. goedgekeurd door de Diest Vreemdelingenzaken (DVZ) België.
  Ondertussen veroverde Corona de wereld en zweeft het Paspoort/Visum vandaag nog steeds ergens in het luchtledige, enfin in Bangkok, en is het van 14 juni 2019 geleden dat we mekaar nog gezien hebben.
  Wat me vooral pissig maakt is het feit dat hoewel België op aanraden van de EU Thailand op een “veilige” lijst plaatste, dit zelfde kleine (in alle betekenissen van het woord) landje nog steeds geen mensen, ook geen mensen met een D-Visum, toelaat. Zogezegd door de “wederkerigheid” – ah ja, Thailand laat er geen binnen, dus omgekeerd wij ook niet! Hoe kinderachtig kun je reageren? Om nog maar te zwijgen van het morele leed dat ook hier veroorzaakt wordt (mijn vrouw zat te popelen om aan de Inburgering te beginnen en kon hier ook al aan het werk) en ik… Ik word enkel maar depressief.
  Wanneer zal in dit stulpje aan de Noordzee met zijn drie talen en zijn 9 (negen) ministers van Volksgezondheid ook eindelijk eens het gezonde verstand zegevieren?
  Yvan

  • Mike zegt op

   Ik kan je standpunt goed begrijpen, echter vergeet niet dat Thailand het onmogelijk maakt voor zo’n beetje iedereen om naar Thailand te komen. De manier om open grenzen te bespoedigen is het voor wat hoort wat systeem. Als de EU Thai toelaat moet Thailand ook mensen uit de EU toelaten zo simpel is het.

   Er zijn duizenden burgers van de EU die wachten op terugkeer naar thailand naar hun partner/huis/werk of woonsituatie en die geen kant opkunnen. Belgie , en hopelijk andere EU landen doen er goed aan om Thai buiten te houden totdat dit – eindelijk – eens opgelost wordt.

   De wuhanflu is geen grapje maar ook niet bepaald de zwarte dood, we kunnen weer normaal doen met reizen, tenminste naar mijn mening. Thailand overdrijft schromelijk.

 7. Peter zegt op

  vandaag een bericht gekregen dat mijn thaise vrouw volgende week terug kon keren naar thailand.Ze is 6maanden in verwachting.
  Ze moet wel 2 weken in QUARANTAINE,,Alleen op een kamer?
  Ik zelf moet wachten wanneer ik toestemming krijg om naar thailand te kunnen vliegen.
  Houdt in dat ik haar misschien 4 weken niet meer zie,en haar niet kan steunen als
  er Problemen zijn?
  Ben voor de thaise wet in 2016 getrouwd met haar in Bangkok.
  En dan maar zeggen dat gehuwden samen terug kunnen keren naar thailand.
  Ben er goed ziek van dit,,,dat zij straks alleen op een kamer zit.

 8. Giani zegt op

  Enkel personen toelaten uit landen die reeds 30 dagen virus vrij zijn? wel dan gaat Thailand op slot voor vele jaren van alle landen ter wereld….
  Allen in de toeristen sector zitten zonder inkomen,
  deze kunnen dan ook geen geld uitgeven in de andere sectoren,
  waardoor alles in een negatieve sipraal terecht komt.
  velen kunnen hun Thaise familie al maanden niet meer zien,…
  Het volk zou beter eens een coup plegen op de huidige bewindvoeders die niets met het volk inzitten.
  en mss direct de persoon die overal op foto staat maar hem bijna nooit laat zien en ook niets met zijn volk inzit erbij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website