(Thavorn Rueang / Shutterstock.com)

Het ministerie van Volksgezondheid gaat asymptomatische Covid-19 patiënten toestaan om in thuisisolatie te gaan om zo ziekenhuisbedden vrij te maken voor ernstig zieken.

Vice-minister van Volksgezondheid, Sathit Pitutecha, zegt dat het idee voor thuisquarantaine wordt geïmplementeerd en er technologie zal worden ingezet, zodat artsen de symptomen van mensen op afstand kunnen volgen.

Alleen mensen in de “groene” groep in Bangkok, degenen die geen Covid-19 symptomen hebben, kunnen in thuisquarantaine. Zo worden er bedden vrijgemaakt voor patiënten in Bangkok en de omliggende provincies met ernstige symptomen.

Tijdens de isolatieperiode mogen zieken geen bezoek ontvangen of in nauw contact komen met ouderen of kinderen. Als ze een huis delen met iemand anders, moeten ze in een aparte slaapkamer verblijven en wegblijven van gedeelde ruimtes. Ze moeten ook hun persoonlijke bezittingen uit de buurt van anderen houden, terwijl ze regelmatig hun handen schoonmaken, handgel gebruiken, gezichtsmaskers dragen en sociale afstand bewaren.

Het National Health Security Office (NHSO) betaalt 1.000 baht per dag per patiënt voor drie maaltijden per dag. Het toezichthoudende ziekenhuis zal de maaltijd bezorgen en ontvangt daarnaast ook 1.100 baht per patient voor het gebruik van medische apparatuur.

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

12 reacties op “Plan voor thuisquarantaine goedgekeurd: meer bedden vrij voor ernstiger zieken”

 1. David H. zegt op

  Prima oplossing ,
  daar nu de asympomatische personen zich niet gaan verstoppen of zich niet kenbaar maken , om te vermijden naar die “kartonnen bedden hallen” verplicht gebracht te worden.

  Mogen lekker gecontroleerd in eigen omgeving in quarantaine blijven .

 2. RonnyLatYa zegt op

  Niet voor iedereen van toepassing als ik het zo lees…

  “Home isolation is for people under 60 years old who test positive for the coronavirus but are asymptomatic, generally in good health, live alone or with no more than one person, are not obese or suffering from chronic obstructive pulmonary disease (COPD), chronic kidney disease (CKD), heart and blood vessel diseases, cerebrovascular disease or stroke, serious diabetes or other conditions that doctors may deem to be serious.”

  https://www.facebook.com/nbtworld/photos/a.10151767958672050/10158112513997050/

 3. chris zegt op

  Prima oplossing maar komen ze wel een beetje laat mee.
  Tientallen landen deden dit al vanaf het begin van de pandemie. Thais zijn intellectuele laatbloeiers.

 4. Cornelis zegt op

  Eindelijk het licht gezien. Dit zou natuurlijk ook consequenties moeten hebben voor de quarantaineprocedures, want tot nu toe word je wanneer je in quarantaine positief test, ook wanneer je geen symptomen hebt, in een ziekenhuis opgenomen.

  • Bert zegt op

   Daar heb je ook die extra verzekering voor, die vergoed dat wel en de NL zorgverzekering niet

   • Cornelis zegt op

    Het gaat me niet om wel of niet ervoor verzekerd zijn, Bert – ik wil gewoon niet onnodig in een ziekenhuis worden opgenomen.

  • Branco zegt op

   Het opsluiten van positief geteste farang zonder symptomen in private hospitals is een enorm verdien model voor de betrokken hotels en private ziekenhuizen. Ga er maar vanuit dat dat nog wel enige tijd in stand wordt gehouden.

 5. Tino Kuis zegt op

  Op de video hieronder staan beelden uit de kampen voor bouwvakkers (veelal werkmigranten, samen wel 60.000 personen, verdeeld over een 600 kampen) die nu volledig gesloten zijn voor de komende twee weken. Soldaten en politie bewaken de kampen. niemand mag eruit. Veel kampen hebben geen eten meer maar vrijwilligers zorgen voor wat voedsel.

  https://twitter.com/i/status/1409549656426754061

  • chris zegt op

   Als ik de pers moet geloven gaat het om 81.000 mensen en om 30 dagen achter slot en hekwerk.

 6. Sjaak S zegt op

  Een beetje laat, maar beter dan nooit. Maar zou ik covid-19 hebben, zou ik toch in quarantaine moeten, omdat ik ouder dan 60 ben. Zelfs al heb ik geen symptomen. Belachelijk. Mijn vrouw en ik wonen op het platteland en dan moest ik ergens in een bed in een ziekenhuis liggen? Terwijl ik me nog gezond zou voelen? Te gek voor woorden. Er moet geen leeftijdsgrens komen, maar een conditie-grens. Voel je je ziek en kun je je zelf niet (laten) helpen, dan in quarantaine of wanneer je in een dichtbevolkt gebied woont waarbij je snel contact hebt met de buren… dan ook.
  Ik vraag me af wie mijn vijver verzorgt, de tuin onderhoudt wanneer ik, terwijl ik me niet ziek voel, in een ziekenhuis opgesloten zou worden.
  Gelukkig is het nog niet zo ver. Ik denk wel dat ik nu zelf mijn temperatuur ga meten, voordat ik ergens heen ga. Zou ik over de 37 graden hebben, blijf ik thuis en laat het niemand weten.

  • Bert zegt op

   Denk met jou miljoenen Thai.
   Die laten zich echt niet testen als ze wat symptomen vertonen van COVID.
   Pas als het niet anders kan dan laten ze zich testen.
   Anders zouden m.i. de ziekenhuizen nog voller liggen

  • fred zegt op

   Van 10 besmette mensen zijn er 9 die geen koorts maken. Trouwens van zodra je echt koorts maakt voel je dat onmiddellijk daar hoef je je temperatuur niet voor te meten. Heb nog maar 37.5 en je zal al heel waarschijnlijk op je bed gaan liggen.

   De meeste mensen die besmet zijn helemaal asymptomatisch en voelen zich kiplekker. Mochten ze niet getest worden ze zouden zelfs niet weten dat ze in corona hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website