Phuket

Phuket

Gisteren schreven wij er al over, maar de kans dit plan goedgekeurd wordt is groot, aldus Bangkok Post. Naar verwachting geeft het Centre for Economic Situation Administration vandaag het groene licht voor het lokaal ontwikkelde plan.

Volgens dit plan hoeven buitenlandse toeristen bij aankomst niet meer in quarantaine, maar ze moeten wel op de luchthaven een PCR test ondergaan en de ThailandPlus tracking app activeren. Het plan kan van start gaan als er groepsimmuniteit is bereikt doordat 70 procent van de eilandbevolking is gevaccineerd. Daarvoor dienen de 466.587 bewoners tweemaal een prik te krijgen, wat ongeveer een maand gaat duren.

Minister Supattanapong van energie zegt er vertrouwen in te hebben dat de toerisme infrastructuur van Phuket in staat is ‘kwaliteits bezoekers’ te ontvangen. Phuket heeft aanzien bij internationale toeristen. Lokale bedrijven en de bewoners hebben gedurende de tweede golf besmettingen flink geleden door het gebrek aan inkomsten. Ze hebben nu de krachten gebundeld en komen met een goed onderbouwd plan.

9 reacties op “Phuket wil in juli zonder quarantaine open voor gevaccineerde toeristen”

 1. Sam zegt op

  Goed nieuws en ja, eens gevaccineerd lijkt dat wel logisch, maar vanaf wanneer mogen we Phuket verlaten dan?
  We hebben een huis in Khao Lak en zouden wel bij ons willen logeren. Als dat niet direct kan (spijtig genoeg. Omdat het ook veiliger is), later toch …
  Iemand al iets daarover gehoord.
  Alvast bedankt.
  Grtn

  • Philippe zegt op

   Sam toch, wat zong Marco Borsato nu weer, “Dromen zijn bedrog” ?
   Een vriend in Thailand heeft me van de week nog een e-mailtje gestuurd van “we zijn er nog niet, maak zeker geen plannen vóór april / mei 2022”, en die man weet waar de klepel hangt.
   Hopelijk is hij verkeerd maar ken hem al jaren en meestal heeft hij gelijk, objectief gezien.
   Sorry dit te moeten schrijven … mijn “valies” staat bij wijze van spreken ook gereed …
   Laat ons eerst ons eigen problemen oplossen want we zijn er ook nog niet ..
   Dus nog even een jaartje wachten, al is één jaar in functie van tijd die we op deze planeet nog mogen doorbrengen relatief ..
   Mvg

 2. Henk zegt op

  Weet iemand wat dit betekent als je vanuit NL aankomt op Suvarnabhumi airport in BKK? Kun je dan wel gelijk doorvliegen naar Phuket, of moet je dan eerst in BKK in quarantaine?

  • Cornelis zegt op

   Ik vermoed dat je, net zoals nu, rechtstreeks vanuit het buitenland in Phuket zult moeten arriveren om van deze regeling gebruik te kunnen maken. Lijkt me volstrekt onlogisch dat het anders zou zijn.

  • Gerard zegt op

   Dan moet je in Bangkok in quarantaine. Wij hebben tickets Amsterdam-Phuket en moeten in Bangkok in quarantaine en nieuwe tickets naar Phuket kopen.

 3. MrM zegt op

  Nou reken er maar niet op. Ik heb míjn reis recent ‘weer’ geannuleerd in juli, gelukkig heb ik alles kunnen verzetten naar 2022

 4. Sjon zegt op

  Eerder stond er in de Bangkok Post over dit voornemen dat alleen gevaccineerden uit landen, waar NIET meerdere nieuwe varianten van het virus actief zijn, in aanmerking komen om de quarantaine te omzeilen. Dat zou betekenen dat de mensen uit de meeste westerse landen nog steeds wel de quarantaine verplichting hebben.

 5. chris zegt op

  Het lijkt er op dat veel buitenlandse toeristen staan te trappelen om (weer) naar Thailand af te reizen. Ze vergeten echter een paar dingen:
  1. het land van herkomst wil wellicht niet dat ze naar Thailand reizen, of uberhaupt naar het buitenland reizen;
  2. bij terugkomst in het vaderland staan allerlei procedures te wachten (misschien dan niet in quarantaine meer in Thailand, maar in eigen land als je terugkeert);
  3. het toeristisch produkt van Thailand is zeker niet hetzelfde als dat van voor de covid-crisis: bedrijven zijn gestopt, niet alles is overal open (vanwege het geringe aantal toeristen);
  4. het mondkapje op in de openbare ruimte zal nog lang een eis zijn in Thailand, zeker tot in 2022 is mijn verwachting, gevaccineerd of niet;
  5. het is niet duidelijk of de terugkerende toeristische ondernemers vriendelijker of wellicht zelfs onvriendelijker zullen zijn voor de terugkerende toeristen (meer of minder scams). Geldt ook voor andere ondernemers, bv,in de retail. Sommige staat het water aan de lippen en zijn vooral geldgericht, niet service-gericht.

 6. Lung addie zegt op

  Er is hieromtrent nog niets in het Thais Staatsblad verschenen. Dus afwachten is de boodschap. Ook nog een opmerking: het zou gaan over ‘veilige landen’…… valt Europa hier onder? Ik betwijfel het met de huidge toestand daar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website