Phuket verwacht de komende zes maanden tientallen miljarden baht aan inkomsten dankzij 1 miljoen buitenlandse toeristen, aldus de Tourism Authority of Thailand (TAT), die donderdag haar heropeningsplan voor het vakantie-eiland presenteerde.

Het plan van de TAT om Phuket te promoten als een topbestemming, met als doel 60 miljard baht te genereren in het vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2022, kreeg donderdag het groene licht van het Centre for Economic Situation Administration (CESA).

Phuket telde op 29 september 7.494 Thaise reizigers naar het eiland sinds het begin van de Sandbox regeling in juli, uit de VS kwamen 5.845 reizigers, gevolgd door toeristen uit Israël (5.414) en het VK (4.758). Van de 37.978 reizigers die deelnamen aan de regeling, reisden 23.215 naar andere bestemmingen in het land na het voltooien van het verplichte 14-daagse verblijf in Phuket. De economische bijdrage van de Sandbox tijdens de eerste drie maanden was 2,25 miljard baht.

‘We verwachten dat het aantal bezoekers naar Phuket in het laatste kwartaal aanzienlijk zal toenemen, mede door de verkorte quarantaineperiode van veertien naar zeven dagen. Verder gaat het ook goed met het dagelijks aantal nieuwe besmettingen, die gestaag dalen’, zegt TAT gouverneur Yuthasak Supasorn.

Het CESA heeft ook de versoepeling van reismaatregelen goedgekeurd, zoals het toestaan ​​van groepsaanvragen voor een Certicate of Entry (COE) en de toestemming voor commerciële vluchten vanuit Rusland vanaf eind oktober.

Yuthasak zegt dat de versoepeling van de beperkingen de komende zes maanden zou moeten bijdragen aan het genereren van ten minste 500.000 pakketreizen met chartervluchten. Daarvan komen 295.000 reizen van de Russische markt, voor in totaal 2,5 miljoen overnachtingen, gevolgd door 130.000 reizen van de VK en Scandinavische landen, die in totaal  200.000 overnachtingen opleveren.

De TAT wil ook dat vijf andere maatregelen versoepeld worden, waaronder het het verlagen van de RT-PCR-testprijs en de verplichte Covid-verzekeringsdekking die verlaagt moet worden van $ 100.000 tot $ 50.000. Verder wil de TAT dat visums en een COE drie maanden van te voren kunnen worden aangevraagd, nu is dat 1 maand.

Uiteindelijk wil de TAT van het CoE systeem af en dat zou vervangen moeten worden voor een verificatiesysteem voor vaccinatiepaspoorten, aldus Yuthasak.

Bron: Bangkok Post

17 reacties op “Phuket verwacht komend half jaar 1 miljoen bezoekers”

 1. Rob zegt op

  ik vindt het bewonderingswaardig hoe optimistisch mensen kunnen zijn maar ik vrees toch dat dit een beetje te optimistisch is.
  Zolang er nog quarantaine en beperkingen aan een bezoek vastzit en extra verzekeringen en documenten gaat dat hem niet worden, althans niet voor mij, bovendien heb ik Phuket na 10 keer wel zo`n beetje gezien.

 2. willem zegt op

  Zodra de andere gebieden per 1 november en daarna per 1 december ook quarantaine vrij toegankelijk zijn zal de animo voor Phuket zeker behoorlijk afnemen. Nu is het een moetje voor velen om makkelijk een quarantine te vermijden. En zeker toen het nog 14 dagen opgesloten op de kamer was. Nu kun je zelfs de 7 dagen quarantaine (voor gevaccineerden) overwegen in Bangkok of Pattaya met de vrijheid om te gaan zwemmen, relaxen en te sporten.

 3. Sjefke zegt op

  Ik zie dit ook niet zo vlug gebeuren. Veel maatschappijen vliegen nog niet eens frequent. Daarbij de beperkingen, quarantaine etc etc. We zullen zien…

 4. John Chiang Rai zegt op

  Als ik mijn hart zou laten spreken,zou ik voor de bevolking die van het toerisme leven,alleen maar hopen dat deze getallen werkelijkheid gaan worden.
  Alleen als ik mijn verstand gebruik,blijf ik hopen dat deze 1miljoen bezoekers geen werkelijkheid zullen worden.
  Mochten deze 1miljoen bezoekers onder de huidige omstandigheden namelijk werkelijk in vervulling gaan, gaat het mogelijk nog veel langer duren voor een reeds gevaccineerde zonder een CoE procedure,dure covid verzekering,en een verplicht quarantaine hotel het land weer betreden kan.
  Het zijn namelijk deze 3 laatstgenoemde dingen,die de meesten terecht als de grootste obstakels zien,om het land voorlopig nog niet te bezoeken.
  Om het toerisme als van ouds te bevorderen,is hoofdzakelijk de vaccinatie status van de Thaise. bevolking noodzakelijk.
  En deze heeft hoofdzakelijk met het vaccinatie beleidt van de Thaise regering te maken,en veel minder met het feit of je bezoekers kunt lokken met obstakels van een omstandige CoE procedure,quarantaine,en een verplichte en dure Covid verzekering,waarbij de verplichte quarantaine van 14 naar 7 dagen ook niet direct het gele van het ei is.
  Dus gewoon afwachten,en als het niet nodig is je niet laten lokken met kleine dingen,het kan niet erg lang meer duren voor het enigzins weer normaal word.555

 5. Paul Wokpan zegt op

  Tja we weten wel hoe het vaak gaat met plannen maken in Thailand, maar ze zien nu ook in dat ze de boel niet voor eeuwig op slot kunnen houden, al zullen er best een aantal mensen in de top zitten die dat helemaal niet erg zouden vinden, maar geld en in dit geval het gebrek hier van doet wonderen.

  Houden de nieuwe plannen ook in dat ongevaccineerden na 1 november a.s. gewoon het land weer in kunnen komen? of blijven die 2e rangs burger net als in Nederland?

  Klopt het dat je op straat verplicht bent om met een een mondkapje te lopen? en zo ja, zijn hier ontheffingen voor mogelijk i.v.m. asta, longproblemen etc ?

  Ik denk dat er aan de PCR test ook mog niet te ontkomen valt voorlopig.
  Weet iemand of men in Thailand ook de mondslijm methode gebruikt? dat lijkt mij minder belastend.
  In China hebben/hadden ze zelfs een anale test, stel je voor dat je bij aankomst in BKK of Phuket voorover moet buigen! dan zou het aantal bezoekers op een hand te tellen zijn lijkt mij, maar ik zou ook niet raar opkijken als mensen hier ook geen moeite mee zouden hebben, zolang het doel maar bereikt word, over bergen en dalen door de branding of door de woestijn. Thailand ik kom er aan! 🙂

  Groeten Paul

  • willem zegt op

   Ongevaccineerden zijn in Nederland en in Thailand geen 2e rangs burgers. Het is nog steeds de RT-PCR test (swab methode). In Thailand zelf is de antigeen test ook toegestaan voor binnenlandse reizen etc.

   • Paul zegt op

    RT-PCR vs oude PCR TEST

    De RT-PCR TEST is een verbeterde snelle vorm en heeft niets met de manier van swab te maken, de mondslijm methode kan daar ook voor gebruikt worden, de swabstick gaat helemaal naar achteren in de buurt de huig, dus niet even ronddraaien in de wangholte.

    Mijn vraag blijft dan ook word de mondslijm methode ook in Thailand toegepast? of alleen de neus por-methode?

    En kunnen ongevaccineerden ook naat Thailand?

    Klopt het dat je op straat nog steeds verplicht bent om met een een mondkapje te lopen? en zo ja, zijn hier ontheffingen voor mogelijk i.v.m. asta, longproblemen etc ?

    volgens u (Willem) zijn ongevaccineerden ook volwaardige burgers, en ja dat zijn het ook, maar u beantwoord verder de vraag niet.

    Het is triest maar de werkelijkheid is dat vandaag de dag zonder bigbrotherpas ongevaccinneerden nergens meer welkom zijn in het sociale leven in NL
    De nieuwe melaatsen! Hoe het in Thailand zit weet ik niet.

    Ik ben benieuwd of iemand hier echt kennis van zaken heeft en antwoorden heeft aan opmerkingen heb ik niets.

    Mvg Paul

    • Laksi zegt op

     Ik zal je helpen Paul,

     Op je vraag of er ook niet gevaccineerde toegelaten worden tot Thailand.
     Antwoordt; is NEE, en reken maar op NOOIT NIET.

     Voor een PCR test is een wattenstaafje noodzakelijk in je neus en keel.
     Antwoordt; dit zal altijd zo blijven, maar er zullen betere systemen worden ontwikkeld.

     En ja, op straat en overal wordt een mondkapje gedragen, alleen thuis niet.
     In heel Azië draagt men mondkapjes, alleen in Europa niet. (hoe dom kunnen ze daar zijn)

     Een vaccinatie bewijs kennen we in Thailand nog niet, maar ik verwacht dat dit zeker gaat komen.

     Hopende dat je beseft, dat alleen, als iedereen gevaccineerd is, we dit virus onder controle kunnen krijgen en ik denk dat we ieder jaar een “prik” moeten halen, om het onder controle te houden.

     • Cornelis zegt op

      Klopt niet – als niet-gevaccineerde mag je Thailand wèl in, zij het onder andere quarantaine-voorwaarden dan een gevaccineerd persoon.

    • Cor zegt op

     @Paul
     Ongevaccineerde mensen (en voor alle duidelijkheid: met uitzondering van diegenen waarvoor een vaccinatie op medische gronden niet mogelijk is) vergelijken met melaatsen is wel bijzonder onredelijk en totaal onterecht.
     Tegen lepria bestond er immers geen vaccin.
     Tegen Covid-19 gelukkig wel en in diverse varianten. En iedereen kan het (in Europa en sinds relatief kort ook in Thailand helemaal gratis krijgen!
     Ik denk dat de mensen indertijd een stormloop op een vaccin hadden ontketend, mochten die het geluk hebben gehad dat er een vaccin beschikbaar was geweest.
     En diegenen die dat vaccin niet wilden zouden allicht wel als echte para’s worden behandeld.
     Denk maar aan de manier waarop Firenze (met succes overigens) de pest buiten de stadsmuren hield: deuren en ramen van woningen waar mensen met de pest woonden werden gewoon dichtgemetseld…
     Dus mogen mensen die zich bewust niet laten vaccineren niet klagen toch?
     Cor

    • Peter V. zegt op

     Ongevaccineerden kunnen ‘gewoon’ naar Thailand, enige verschil is 10 dagen quarantaine ipv 7.
     Van de site v. d. Thaise ambassade:

     From 1 October 2021 onward, all Thai and non-Thai visitors arriving in Thailand are required to complete the quarantine period of no less than 7 or 10 days :

     fully vaccinated in accoradance with all requirements set forth by the Thai government >> quarantine for no less than 7 days
     NOT vaccinated or vaccinated but fails to meet all requirements set forth by the Thai government >> quarantine for no less than 10 days

     Er staat niets in over toekomstige wijzigingen.

 6. brabantman zegt op

  Thailand wil ten koste van alles het toerisme weer bevorderen. Hoe is dit te rijmen met het feit dat een afspraak bij de Thaise ambassade in Den Haag voor een (verplichte) visum COE aanvraag ruim 7 weken duurt voordat je langskomen kunt… ‘leuker (gemakkelijker) kunnen wij het niet maken’.

  • Danny zegt op

   Hoe zit dat dan als je maar 21dagen wilt gaan moet je dan die aanvraag ook 7weken van de voren doen ?

   • PEER zegt op

    Nee Danny,
    Dan krijg je in BKK gewoon de 30dgn-stempel in je paspoort
    Welcome to Thailand

   • RonnyLatYa zegt op

    En waarom zou je een visum aanvragen als je maar 21 dagen gaat?

    Een CoE is nodig maar daarvoor heb je geen afspraak nodig. Dat gaat online en 3 weken voor vertrek aanvragen volstaat.
    Als je alles op orde heb zal dat trouwens ook een kwestie van enkele dagen zijn.

 7. Erik L zegt op

  Ik lees net dat een COE aanvragen 3 weken van te voren kan. Ik hoop dat dit niet klopt aangezien mijn visumaanvraag 2 weken voor vertrek wordt aangevraagd. 5 dagen later kan ik mijn CoE aanvragen, dus een week voor vertrek. Ik had me laten informeren dat een CoE binnen 3 dagen afgegeven wordt

  • RonnyLatYa zegt op

   Eens tijdig en zelf op de websites van de ambassades gaan kijken kan ook helpen.

   ** Travellers are required to apply for the COE 2-3 weeks before their intended departure day. If visa is necessary, applicants must submit visa application at least minimum 45 days before the intended travel date. They must also expect approximately 2 weeks for the COE request. However, the visa application can be submitted at the earliest three months before your departure date. After the receipt of the visa, travellers will then be able to begin the COE procedure.***
   https://www.thaiembassy.be/2021/07/14/travelling-to-thailand-aq-for-non-thais/?lang=en

   There are at least 30 days from the date you submit your visa application till the date of your travel.
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/making-an-appointment-for-visa-application-at-royal-thai-embassy-the-h

   Embassy/Consulate-General takes 3 working days to process the application
   Please upload proof of payment for AQ or AQ booking confirmation or pre-paid SHA+ accommodation booking into the system within 15 days after application has been pre-approved.
   Embassy/Consulate-General takes 3 working days to process the application
   https://coethailand.mfa.go.th/regis/step?language=en

   Indien men termijnen zet op aanvragen of afleveringen moet je dat lezen als de termijn waar je eventueel rekening mee moet houden.
   Het kan best zijn dat alles binnen die termijn die jij vooropstelt kan afgeleverd en afgehandeld worden, maar dat zal ook afhankelijk zijn van het de drukte op het moment dat je die aanvragen gaat indienen.
   En alles al op orde hebben zal daarin ook wel helpen.

   Je zegt zelf “Ik hoop dat dit niet klopt aangezien mijn visumaanvraag 2 weken voor vertrek wordt aangevraagd. ”
   Je weet het nu. Dan ook misschien nu niet meer wachten tot 2 weken voor vertrek…

   Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website