De Tourism Authority of Thailand (TAT) laat weten dat het Phuket Sandbox-programma groen licht heeft gekregen van het Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) voor de upgrade: “Phuket Sandbox 7+ 7 Extension”. Deze variant biedt volledig gevaccineerde internationale reizigers ruime mogelijkheden om meerdere Thaise bestemmingen te bezoeken zonder in quarantaine te hoeven gaan.

Vanaf 16 augustus 2021 kunnen volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen kiezen voor het “Phuket Sandbox 7+7 Extension” programma. Daarmee kan je het verplichte verblijf op Phuket verminderen van 14 naar 7 dagen. Je kan dan voor nog eens 7 nachten naar Krabi (Koh Phi Phi, Ko Ngai, of Railay), Phang-Nga (Khao Lak of Koh Yao), of Surat Thani (Samui Plus – Koh Samui, Koh Pha-ngan of Koh Tao).

De bestaande eisen voor het Phuket Sandbox-programma blijven ongewijzigd voor de 7+7-extensie. Maar reizigers die van plan zijn om nog eens 7 nachten buiten Phuket door te brengen, moeten een ‘Transfer Form’ hebben dat is afgegeven door hun hotel in Phuket waarin staat dat ze 7 dagen in Phuket hebben overnacht en de negatieve resultaten van hun twee COVID-19-testen (uitgevoerd op dag 0 en dag 6-7 in Phuket) kunnen overleggen.

Reizen van Phuket naar de geselecteerde gebieden in Krabi, Phang-Nga of Surat Thai is alleen mogelijk via goedgekeurde routes.

 • Surat Thani (Samui Plus – Koh Samui, Koh Pha-ngan of Koh Tao) kan worden bereikt via de rechtstreekse binnenlandse vlucht van Bangkok Airways op de route Phuket-Koh Samui.
 • Krabi (Koh Phi Phi, Koh Ngai of Railay) kan worden bereikt met SHA Plus-gecertificeerde boot- en veerdiensten vanaf goedgekeurde pieren.
 • Phang-Nga (Khao Lak) kan worden bereikt met SHA Plus-gecertificeerde autotransferdiensten van Phuket rechtstreeks naar de SHA Plus-gecertificeerde hotels.
 • Phang-Nga (Koh Yao Noi of Koh Yao Yai) is te bereiken via SHA Plus-gecertificeerde boot- en veerdiensten vanaf goedgekeurde pieren.

Zodra reizigers de verlenging van 7 nachten in Krabi, Phang-Nga en Surat Thani (Samui Plus) hebben voltooid en negatief zijn getest in hun derde COVID-19-test (uitgevoerd op dag 12-13), ontvangen ze een ‘vrijgaveformulier’ van hun hotel en kunnen hun reis voortzetten naar andere bestemmingen in Thailand.

Bron: TAT news

7 reacties op “Phuket Sandbox 7+7 Extension goedgekeurd: Meer Thaise bestemmingen zonder quarantaine”

 1. wibar zegt op

  Het blijft schipperen en klungelig. Je bent als toerist volledig gevaccineerd. Je komt in Thailand aan en ik begrijp dat ze de zekerheid willen dat je niet tijdens je reis het virus hebt opgepikt. Dus test bij aankomst en in afwachting van die uitslag in quarantaine. Na uitslag voor de zekerheid nog 1 na 4 dagen (incubatie tijd van het virus) Maar als die ook negatief is moet het gedaan zijn met al die beperkingen. Het alsnog in quarantaine moeten als je naar een andere plaats of regio reist afhankelijk van de willekeur van een gouverneur of anderszins maakt het chaotisch en rommelig. Je weet gewoon niet waar je aan toe bent tot het laatste moment. Met een schaarse hoeveelheid beschikbare vakantiedagen wordt het dan wel bijzonder onaantrekkelijk om naar het mooie Thailand te reizen. Ik wacht wel tot het meer normaal wordt. En als dat binnen 4 maanden nog niet zo is dan zoek ik mijn vakantieplezier wel elders.

  • Cor zegt op

   Beste wibar
   Dat is een zeer goed en wellicht voor iedereen verdedigbaar en aanvaardbaar voorstel.
   Zoals ik eerder al schrijf moeten wij nu eenmaal met deze nieuwe realiteit leren leven en aanvaarden dat reizen als voorheen wellicht nooit meer mogelijk wordt. Dat dit bovendien alles duurder maakt is jammer, maar onvermijdelijk.
   Cor

 2. Gerard zegt op

  Let wel, er zijn op dit moment geen binnenlandse vluchten meer in Thailand.
  Reizen in Thaialnd kan alleen nog met een taxi of zelfgehuurde auto na je quarantaine.

  • Er is wel een binnenlandse vlucht van Phuket naar Koh Samui.

  • Hendrik zegt op

   Phuket naar U-Patao is ook mogelijk. 3 Dagen geleden mijn Engelse buurman daar aangekomen.

 3. Mike zegt op

  Wat een lekker nutteloos verhaal weer

  Een gemiddelde vakantie is 3 weken bij de meeste mensen dus niemand gaat 14 dagen zonder vrijheid naar een bestemming… laat die quarantaine gewoon los bij gevaccineerde touristen..

  Zoveel Thaise mensen snakken naar een goed uitzicht op hun financiën een goed lopend tourisme kan zoveel leed verzachten

  Hopelijk komt er snel weer licht aan het einde van de tunnel voor al mijn geliefde in Thailand die afhankelijk zijn van touristen

 4. Marion zegt op

  Laten we wel wezen: als je 2 tot 3 weken vakantie kunt opnemen ga je n i e t naar Thailand. Chiangmai was altijd mijn favoriete bestemming om het oude naar het nieuwe jaar te vieren. Afgelopen jaar niet dus, en dit jaar ook nog niet. Verleden jaar de zomervakantie in Nederland gevierd en dit jaar in Spanje geweest. Was helemaal prima. Wat heb ik aan een Sandboxprogramma inclusief hotelopsluitingen en vrijheidsbeperkingen, plus een downgrade avondvertier? Zoals @Cor al zegt: het is een nieuwe realiteit en dat hoeft niet per se Thgailand te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website