De Covid-19 restricties in de provincie Chon Buri en Pattaya zijn versoepeld. De provincie is veranderd van rode naar oranje zone, waardoor bedrijven vanaf morgen hun normale werkzaamheden kunnen hervatten.

De hotelsector in Pattaya heeft besloten om voorlopig gesloten te blijven. De autoriteiten hebben het verzoek van de hotels ingestemd, waardoor de hoteleigenaren en het personeel nu in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering van drie maanden uit het Social Security Fund.

De opening is gerechtvaardigd want de provincie is al sinds 21 januari virusvrij, telt slechts 1 dode en in totaal 648 besmettingen met vier patiënten die nog behandeld worden. De commissie heeft betrokkenen wel gewaarschuwd zich te houden aan de instructies en richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

Restaurants, pubs, bars en karaokebars in Pattaya mogen open blijven tot 23:00 uur. Scholen en andere onderwijsinstellingen mogen ook weer open  met de nodige voorzorgsmaatregelen en klassen blijven beperkt tot 25 leerlingen.

Uitgaansgelegenheden worden elke veertien dagen gecontroleerd. Activiteiten met meer dan driehonderd personen blijven verboden.

Ook in andere provincies versoepelingen

In een aantal andere provincies zijn de maatregelen tevens afgeschaald. In Samut Sakhon, het epicentrum van de tweede uitbraak, mogen markten, vlooienmarkten en eetgelegenheden weer open. Maar het CCSA wil dat andere bedrijven en ondernemingen nog dichtblijven.

In de red zone provincies, waaronder Bangkok en buurprovincies, blijven de restricties van kracht.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Pattaya weer terug naar normaal, maar hotels blijven gesloten”

 1. john zegt op

  misschien nuttig om te weten dat ook de provincies chantaburi en trat en rayong van rood oranje zijn gekleurd . Daardoor kun je nu weer naar koh chang of langs de zuidkant naar cambodia

  • PEER zegt op

   Beste John,
   Je mag wél touren langs de Zuid Chinese Zee en de Golf of Thailand, maar je mag nog stééds níét de grens met Cambodia oversteken.
   Zelfs bordercrossings voor visum-verlenging.

 2. Willem zegt op

  De order om hotels verplicht te sluiten is meer een ‘symbolische’ sluiting en stelt zowel het personeel als het hotel in staat socialezekerheidsuitkeringen te innen voor de periode die wordt beïnvloed door het coronavirus Covid-19, waardoor in wezen de nodige fondsen worden verstrekt voor naar schatting 30.000 hotel medewerkers die hun baan dreigen te verliezen of verloren hebben sinds eind vorig jaar binnenlandse reisbeperkingen zijn opgelegd.

  Dus: alle hotels die open willen blijven, kunnen open blijven. ALQ / ASQ’s blijven ook open.

  Kijk maar op b.v. Agoda of Booking.com.

 3. PeterK zegt op

  Niet alle hotels zijn gesloten, maar ze hebben niet de optie gekregen om te sluiten. Hier vragen de hotels al lange tijd naar, zodat ze geld van de overheid kunnen krijgen. Zoals gezegd: een aantal maakt daar geen gebruik van.

 4. janbeute zegt op

  Volgens mij is de hoofdreden dat sommige hotels gesloten blijven is dat er geen klandizie is.
  Om een hotel open te houden met weinig of bijna helemaal geen kamer bezetting kost meer aan vaste en variabele kosten dan het gehele hotel te sluiten.
  Een simpel rekensommetje.

  Jan Beute.

  • FrankyR zegt op

   Een hotel helemaal sluiten kan ook voor achterstallig onderhoud zorgen.

   Dat is onder de streep nog duurder, dan een paar man de boel in de gaten te houden.

   Een hotel eigenaar kan met een klein groepje mensen veel ellende voorkomen.

 5. Ronald zegt op

  Dus als ik het goed begrijp mag er met openbaar vervoer weer van de ene naar de andere provincie gereisd worden door de plaatselijke bevolking en farrang.
  Maat van mij wil namelijk van Korat naar Pattaya en goede bekende van mij van Pattaya terug naar de isaan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website