(waranya_photo / Shutterstock.com)

De gemeente Pattaya gaat 160 miljoen baht uitgeven om de stranden van Pattaya en Jomtien aantrekkelijker te maken voor (binnenlandse) toeristen.

De herontwikkeling van het 4 kilometer lange Pattaya Beach begint in oktober en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar zijn voltooid, aldus Sonthaya Kunplome, burgemeester van de stad. “De stad Pattaya moet haar strategie veranderen om lokale toeristen naar de stad te trekken”, zei Sonthaya.

Naast de verfraaiing van het landschap, zoals het vervangen van trottoirs, omvat het nieuwe project de aanleg van parkeerplaatsen voor touringcars en auto’s van lokale bezoekers en de aanleg van ondergrondse openbare toiletten. Het landschapsproject – wat begint in Noord-Pattaya en eindigt bij Walking Street – moet zorgen voor betere looppaden, herontwikkeling van gemeentetuinen en de aanplant van bomen.

Bij het strand van Jomtien wordt een stuk kustlijn van 3,5 km herstelt wat is aangetast door erosie. Er zal zand worden aangebracht van restaurant Lung Sawai tot Jomtien Soi 11. De werkzaamheden zullen naar verwachting begin volgend jaar beginnen. Voor het project is ongeveer 680.000 kubieke meter zand nodig en kost circa 600 miljoen baht

Pattaya is zwaar getroffen door de economische gevolgen van de Covid-19 pandemie. Vóór de uitbraak ontving de stad elk jaar 10 miljoen bezoekers, waarvan ongeveer 80% uit het buitenland kwam. De grootste groepen bezoekers kwamen uit China, Rusland en India.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Pattaya krijgt facelift van 160 mln baht om toerisme te stimuleren”

 1. LUNG JOHN zegt op

  Eerst willen ze geen massa toerisme meer, en nu gaan investeren in stranden voor binnenlandse toerisme. Als er geen werk is door het toerisme die wegblijft hoe gaan ze dan toerisme hebben uit het binnenland. Ze hebben hun eigen ruiten ingegooid. Zo simpel is het.

 2. Dineke zegt op

  Hoi, wij zijn september 2019 in Pattaya geweest en op de stranden was totaal niets. Er lagen geen mensen op het strand en we zaten dichtbij de Walking street en zijn ook nog naar Jomtien geweest en daar lag ook niemand op het strand. Ze waren al wel bezig met het riool te vervangen.

 3. Octopus zegt op

  Hopelijk gaan al die boten die daar de laatste tijd in zee lagen ook weg , want dit is niet om aan bevorderlijk voor het toerisme. Dan druk ik me nog zacht uit.

 4. wannee zegt op

  Het is een hoop geld 160 miljoen bath om de boulevard op te knappen,
  volgens mij hadden ze dat nog niet zolang geleden ook al gedaan.
  Dus wel zonde van het geld kunnen ze misschien beter mensen mee helpen die
  het nu niet redden in Pattaya.

  • Octopus zegt op

   Niet als je die investering dubbel en dwars terug verdiend doordat het toerisme aantrekt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website