De gemeente Pattaya wil vijf grote evenementen organiseren om zo het toerisme te stimuleren, nu volledig gevaccineerde bezoekers uit landen met een laag risico vanaf 1 november zonder quarantaine worden toegelaten.

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplome, wil de toeristenindustrie in zijn stad snel nieuw leven inblazen, nu de covid- pandemie al 1,5 jaar het toerisme heeft verlamd.

Pattaya City is volledig voorbereid om zijn deuren te openen voor toeristen, aangezien de Covid-19 vaccinaties zijn versneld voor alle inwoners, inclusief de arbeiders (zowel Thais als migranten) en buitenlandse expats. Meer dan 70% van de mensen in Pattaya heeft al een tweede dosis Covid-19 vaccin gekregen, terwijl een derde injectie is toegediend aan 100% van de bevolking op Koh Lan, een populair eiland voor de kust van Pattaya, aldus de burgemeester. De gemeente gaat daarnaast de vaccinaties versnellen voor 4.000 studenten.

Naast deze maatregelen is de gemeente Pattaya City ook van plan om vanaf de eerste week van november vijf grote evenementen te organiseren. De evenementen zijn:

 1. Het Pattaya Music Festival
 2. Loy Krathong
 3. International Fireworks show
 4. de Na Klua Walking Street-markt
 5. en de Countdown voor het nieuwe jaar

Damrongkiat Pinitkarn, secretaris van de Entertainment Venues and Tourism Association in Pattaya, laat weten dat de aankondiging van de premier dat het verbod op alcoholische dranken in restaurants op 1 december zou kan worden opgeheven, goed nieuws voor bedrijfsexploitanten en werknemers. Volgens hem zijn de horecaondernemers klaar om de toeristen weer te ontvangen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Pattaya komt met 5 grote evenementen nu Thailand weer open gaat voor toeristen”

 1. HenryN zegt op

  Toerisme stimuleren. Het is gewoon een lachertje ! De overheid zegt dat wel maar de vraag is of ze dat wel echt willen? Kreeg vandaag een telefoontje van een advocaat uit Amsterdam die ook weer naar zijn huis in Thailand wil met zijn partner. Hij zelf heeft al een jaarvisum en vraagt nu ook een visum voor zijn partner aan,
  Reactie van de ambassade: U kunt een afspraak maken voor 7 december, ja U leest het goed 7 December
  daarna moet hij nog rekening houden met ong 30 dagen voor alles geregeld is. Zijn vraag aan de man bij de ambassade : waarom duurt het zo lang. Antwoord : we hebben het druk!!
  Mijn vraag; is dat wel zo? Hoeveel Nederlanders willen(en kunnen) er in november naar Thailand op vakantie?? Ik weet het niet maar mijn gevoel zegt dat dat er toch echt niet zo veel zullen zijn.
  Het is in ieder geval geen stimulans!

  • Marc zegt op

   Inderdaad, als dat klopt dan is dit absoluut belachelijk. Drukte kan nauwelijks aan de orde zijn, althans niet voor het uitgeven van een visum. Is er iemand (bijv. van Thailandblog) die direct met de ambassadeur contact kan opnemen? Relaties geven vaak een betere toegang tot informatie. Met dit soort berichten peinzen we er niet over om zelfs maar een poging te wagen.

 2. Giani zegt op

  Nieuws gevolgd op oriental travel Thailand:

  10 landen zullen kunnen binnenkomen op 01/11: Duitsland, Engeland, Austalie, China, US, en Singapore , de 4 overige moeten nog bepaald worden, rest volgt mogelijks op 1 jan.(staat ook nog niet in de Royal Gazette)

  Als je toeristen geen perspectief geeft dan zal er dit jaar opnieuw geen “klein” hoogseizoen zijn.
  Ze zijn de ruiten niet aan het ingooien, maar ze zetten er tralis voor.

  Ambassades zijn ook niet bereikbaar(althans in Belgie) enkel via e-mail (heel langzaam).
  Volgens het consulaat zijn bijna alle medewerkers op tijdelijke werkloosheid geplaatst,
  Echt stimulerend is het niet.

  Blijkbaar is het een sport geworden om mensen hoop te geven en in dezelfde zin ontnomen worden.

  • Rens zegt op

   Het is helaas waar wat er gezegd is afspraak maken en pas ergens in December langskomen. Ohja ik vroeg of ik een tweede afspraak moest maken om documenten of visa weer op te halen was niet nodig. Ik belde later terug ja je moet wel afspraak hebben of retour envelop?? Begrijp even niet waarom er zoveel onjuiste of onvolledige informatie op hun website (of ik moet het allemaal verkeerd gelezen/begrepen hebben).

   Mocht er iemand zijn die juiste volledige informatie heeft graag delen.

 3. Chris S zegt op

  Het klopt helaas wat Hendry schreef, ikzelf had alles al geregeld vlucht, verzekering en ASQ hotel in Pattaya voor december met de gedachte dat ik ruim op tijd was, niet dus.
  Via Internet een visa service bureau ingeschakeld en die regelen nu mijn visum aanvraag kost wel wat maar nu hopen dat de ambassade mijn visum afgeeft

  • Theo Meijer zegt op

   Beste Chris, welk service bureau?
   B.v.d Theo

 4. koen zegt op

  Moderator: Uw reactie heeft niets met het onderwerp van de posting te maken.

 5. Chris zegt op

  Beste Theo, ik heb dit bureau ingeschakeld en elke maandag gaan zij met diverse aanvragen naar de ambassade. Tot op heden ben ik perfect geholpen, ik had ook de controle vooraf genomen en hieruit bleek dat er 2 documenten niet aanwezig was en deze alsnog opgestuurd.
  https://visaservicedesk.com/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website