Gisteren schreven al over het afvalprobleem in Thailand. Het eilandje voor de kust van Pattaya, Koh Larn, is daar een goed voorbeeld van. Op de Nom heuvel voor het Saem strand ligt 30.000 rottend afval en er komt steeds meer bij. Driemaal per dag wordt er gesproeid met een chemisch goedje tegen de immense stank.

De toenemende hoeveelheid afval op het eiland Koh Larn wordt geproduceerd door de vakantieparken en de 15.000 à 20.000 bezoekers per dag.

De gemeente Pattaya wil het probleem oplossen maar kampt met personeelsgebrek en geldgebrek. De stortplaats is ontstaan omdat één van de twee schepen die afval naar het vasteland vervoeren, al twee jaar buiten dienst is. Elk schip kan 24 ton vervoeren, echter het eiland produceert iedere dag 50 ton.

De stortplaats op de heuvel wordt daarom tijdelijk uitgebreid met 12 rai. De gemeente gaat op zoek naar een bedrijf dat het defecte schip kan repareren. Er is daarvoor een budget vrijgemaakt van 2,5 miljoen baht.

8 reacties op “Gemeente Pattaya gaat afvalberg op Koh Larn aanpakken”

 1. Henk zegt op

  Ja dat moet je de gemeente nageven ,het schip is pas 2 jaar stuk en ze gaan nu al op zoek naar een bedrijf die het kan repareren ,snelle actie !!
  De afvalverwerking staat hoog in het vaandel in Thailand .

 2. Eric zegt op

  Valt nog mee dat ze het niet in brand hebben gestoken. Dat doen ze hier in het dorp altijd. Meestal s morgens vroeg als de wind richting dorp staat. Feest als er een lading plastic tussen zit.

 3. T zegt op

  Wel het geld dat de toeristen opleveren incasseren, en vervolgens de rotzooi laten liggen die daar vandaan komt Amazing Thailand dus.

  • rob zegt op

   Het zou al een beetje meehelpen als elke toerist die op dat eilandje komt zijn eigen rotzooi opruimt, in de daarvoor bestemde vuilnisbakken doet en als deze er niet zijn of vol de troep meeneemt naar he vasteland en het daar in de bak gooit.

 4. adje zegt op

  Beter is het om een verbrandingsoven te bouwen. Nu wordt het afval alleen maar verplaatst en wordt er een andere plaats mee opgescheept. Echte oplossingen worden in dit land niet bedacht. kijk naar de straten met voedselstalletjes. Hoeveel afvalbakken? En hoe vaak wordt de straat schoongemaakt? Wat afval betreft is Thailand ( en meeste andere Aziatische landen) een smerig land.

  • rob zegt op

   Smerig land of niet, ieder zijn mening, maar er zijn zat mogelijkheden om wel een beetje netjes van je afval af te komen.

   Maar helaas de meeste mensen, ja…. ook de niet locals, denken zoiets van zij pleuren het op straat dus dan ik ook maar.

   En helaas beginnen sommige delen van Thailand nu te lijken op Bali en Java. Daar is het overigens nog veel erger.

 5. Tony zegt op

  Elke tourist die aanlandt op Koh Larn 20Bath afvalstoffenheffing laten betalen, gebeurt al op Phi Phi Island.

 6. wilko zegt op

  Ik loop ook wel langs al die rotzooi.. dan zeg ik tegen mijn vriendin..wat is Thailand toch een
  kleurrijk land geworden..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website