Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) waarschuwt het publiek voor frauduleuze websites die de naam Thai Chana gebruiken om zo te proberen persoonlijke informatie van gebruikers te stelen.

Er zijn diverse websites zijn gevonden, waaronder thaichana.pro, thai-chana.asia en thaichaia-asia die proberen om je  te misleiden. Ze vragen gebruikers hun apps te downloaden. Sommige mensen hebben een sms-je ontvangen met de vraag naar hun website te gaan en de app te laden.

De regering benadrukt alleen de app op www.thaichana.com te downloaden. De app wordt gebruikt bij binnenkomst en vertrek in winkels en winkelcentra. Zo kan worden bijgehouden hoeveel personen er binnen zijn in een winkel en kunnen gebruikers gewaarschuwd worden wanneer bij besmettingen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Pas op voor fraude met Thai Chana app”

  1. Francois Nang Lae zegt op

    Ik weet niet hoe het elders zit, maar hier in Lampang kan je met elke willekeurige QR-scanner inchecken. Via de scan kom je op de website, daar klik je op inchecken, klaar. Sinds vandaag kan je zelfs kiezen voor Engels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website