Phuket kreeg vrijdag te maken met enorme hoosbuien die zorgde voor de onvermijdelijke overstromingen. Verder was er sprake van gevaarlijke modderstromen, grondverschuivingen en kreeg het vliegverkeer te maken met flinke vertragingen. Er is nog meer onheil op komst, het Meteorological Department heeft een weerswaarschuwing afgegeven voor heel Thailand de komende 24 uur kan het flink tekeer gaan.

Op Phuket hebben de overstromingen op verschillende plaatsen grote schade aangericht. De autoriteiten hebben waterpompen ingezet in Ra Wai, Pa Tong, Si Sunthon en Pa Khlok. De directeur van de luchthaven laat weten dat gisterochtend tien vluchten zijn vertraagd door slecht zicht.

Een deel van de Phra Metta Road en Ratuthit Songroipi Road was onbegaanbaar. ’s Avonds verbeterde de situatie enigszins.

Weersvooruitzichten rest van Thailand

De tyfoon Doksuri die grote schade heeft aangericht in Vietnam en Laos verplaatst zich naar het Noordoosten van Thailand wel zwakt ze af  tot een tropische storm. Vanaf morgen tot maandag wordt er veel regen verwacht in het Noorden en Noordoosten. De storm komt bij Nakhon Pathom, Bung Kan, Nong Khai en Nan het land binnen.

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation zegt dat de autoriteiten in 52 provincies rekening houden met zware regen, mogelijk overstromingen en grondverschuivingen. Op hoger gelegen plaatsen worden noodhulp centra ingericht en voorraden aangelegd mocht evacuatie nodig zijn.

Het Royal Irrigation Department houdt het waterpeil in reservoirs in de gaten. Wanneer extra water moet worden geloosd, wordt daarvoor gewaarschuwd. De vier grote reservoirs langs de Chao Phraya zitten op 64 procent van hun capaciteit. Ze kunnen nog ongeveer 9 miljard kubieke meter water opvangen. Dit weekend loost de Ubonrat dam in Khon Kaen dagelijks 25 miljoen kubieke meter water. Geprobeerd wordt dit te vergroten naar 34 miljoen. Het reservoir staat nu voor 75 procent vol.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website