De tropische storm Nock-Ten heeft aan zes personen het leven gekost. Drie, waaronder twee jongens, werden bedolven onder een aardverschuiving, één werd geëlectrocuteerd en twee stierven in de waterstroom. Zes personen worden vermist. Op maandag maakte de storm al één slachtoffer.

De storm heeft grote delen van het Noorden en Noordoosten onder water gezet. Water uit de noordelijke provincies overstroomde lager gelegen gebieden in de Central Plains. In het dorp Ban Phoota (Mae Hong Son) zijn soldaten met zwaar materieel bezig om onder modder bedolven huizen vrij te maken op zoek naar eventuele slachtoffers die bekneld zitten.

In Sukothai is de Yom rivier gisteren buiten haar oevers getreden. De Nan rivier in Phitsanulok wordt scherp in de gaten gehouden, want die dreigt ook te overstromen. Het water is afkomstig van Uttaradit. De Sirikit en Kwai Noi zijn gesloten. In Ayutthaya zijn vier van de zes sluizen van de Rama VI dam geopend om water uit het stuwmeer af te voeren naar de Pa Sak rivier.

Demissonair minister Jurin Laksanavit (Volksgezondheid) zegt dat tien noordelijke en vijf noordoostelijke provincies met 197.035 personen zijn getroffen. Meer dan 29.000 rai landbouwgrond staat onder water.

www.dickvanderlugt.nl

2 reacties op “Overstromingen en aardverschuivingen eisen 6 levens; 6 personen vermist”

  1. Johan zegt op

    Ik was afgelopen dinsdag (3 augustus 2011) in Phitsanulok en het water in de Nan rivier stroomde behoorlijk hard…. geen idee hoe het er nu voorstaat.

  2. dick van der lugt zegt op

    Correctie: De Sirikit en Kwai Noi dammen zijn gesloten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website