thaksin Shinawatra in 2008 – PKittiwongsakul / Shutterstock.com

De 69-jarige oud-premier en zakenman Thaksin Shinawatra heeft plannen om de Engelse voetbalclub Crystal Palace over te nemen. Al eerder was Thaksin korte tijd eigenaar van Manchester City, waarna Sheikh Mansour het stokje overnam en City uitgroeide tot een Engelse topclub. Taksin zou ruim 170 miljoen euro moeten betalen om Crystal Palace over te nemen.

Thaksin Shinawatra  geboren in Chiang Maiwas premier van Thailand tussen januari 2001 en april 2006 en is de leider van de politieke partij Thai Rak Thai. Als hoofd van de Shin Corporation, die onder andere de grootste Thaise mobiele telefoonmaatschappij Advanced Info Service beheert, is hij Thailands rijkste man. Het leger maakte aan Thaksins (waarnemend) premierschap een einde op 19 september 2006 door middel van een staatsgreep.

Crystal Palace Football Club is een Engelse voetbalclub opgericht in 1905, met het hoofdkwartier in The Crystal Palace in Sydenham.  De club sloot het seizoen zondag af met een spectaculaire 5-3 overwinning op Bournemouth. Het team van manager Roy Hodgson is op de twaalfde plek geëindigd. The Eagles speelden jaren op het tweede niveau van Engeland, maar inmiddels zijn ze nu al zes seizoenen op rij actief in de Premier League.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Oud-premier Thaksin in gesprek over koop Engelse voetbalclub Crystal Palace”

 1. TheoB zegt op

  Dat hij Thailands rijkste man zou zijn is natuurlijk onzin.
  In de lijst van Forbes staat hij met een “schamele” US$1,9 miljard op de 19e plaats.
  En dan hebben ze nog nagelaten het US$30-50 miljard vermogen van de man in lederhosenland te vermelden.

  https://www.forbes.com/thailand-billionaires/list/#tab:overall

 2. janbeute zegt op

  En zo zie je maar weer dat Thaksin altijd een man is geweest met ondernemers geest , en dat kan je van de huidige club niet zeggen.
  En dat vertaalt zich weer in de economische toestand waar het land heden ten dage in verkeerd.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website