Gouverneur Sukhumbhand Paribatra maakt zich zorgen over de situatie in het oostelijk deel van Bangkok, dat grotendeels buiten de vloedmuren ligt.

Tegen het eind van de maand kan het er kritiek worden, omdat meer regenval wordt verwacht en het tij dan piekt. De gouverneur gaat met zijn collega van Samut Prakan praten over het inrichten van wateropslaggebieden om het probleem op de lange termijn op te lossen.

Thans zijn rijstvelden in Ayutthaya in gebruik als opslaggebied om Bangkok te sparen. De afgelopen week is water uit de Chao Praya omgeleid naar 44.000 rai boerenland in de districten Bang Ban en Phak Hai. Het water heeft ook de verbindingsweg tussen beide districten over een lengte van 10 kilometer onder water gezet.

Wanneer het blijft regenen in het Noorden, zijn de rijstvelden in Ayutthaya niet meer voldoende om het water op te slaan en zullen meer lokale wegen overstromen, zegt Maitri Pitnanon, hoofd van de provinciale afdeling Irrigatie.

Ander overstromingsnieuws:

 • Uthai Thani (foto) is de laatste provincie die getroffen wordt door de overstromende Chao Praya. De rivier vloeit in de provincie samen met de Sakae Krang. Het district Muang staat voor 80 procent onder water. Het wegverkeer ligt stil, ambtenaren hebben hun ondergelopen kantoor verlaten en zijn naar andere districten uitgeweken. Zeventigduizend gezinnen zijn getroffen, 40.000 rai boerenland heeft schade.
 • In Mukdahan hebben handelaren van de Indochina markt, die aan de oever van de Mekong ligt, het advies gekregen te verkassen naar hoger gelegen grond omdat het waterpeil in de rivier stijgt.
 • Airports of Thailand laat weten dat Suvarnabhumi voorbereid is op de overstromingen, die naar verwachting tot zondag duren. De luchthaven wordt beschermd door een 3 meter hoge aarden wal, een drainagekanaal van 23,5 kilometer om het vliegveld, zes waterbassins en acht pompstations. De bassins zijn nu voor een kwart vol. Het systeem kan 149 mm regenval per dag aan. Sinds de opening in 2006 viel er op de regenrijkste dag 105,2 mm.

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Oost-Bangkok bedreigd; wateropslag in Ayutthaya bijna vol”

 1. Jan Nagelhout zegt op

  Heftig, Mukdahan was ik in januari nog, leuke markt.

 2. GerG zegt op

  Ik kom net terug van een bezoekje aan de rivier. Het water staat aan de west zijde nog maar 15 cm van de kade rand. Op de kade heeft men zandzakken neergelegd, maar twee zakken hoog dus of dat helpt? We zijn daarna over de brug gelopen naar de oostzijde daar staat het water op sommige plaatsen al op de kade. Op de kade hebben ze zandzakken gelegd. Het water dat op de kade terecht komt wordt daar met een grote pomp weggepompt in het riool.
  Men denkt dat ze de nacht nog wel verder droog houden omdat het eb is nu. Moet het eerst nog zien of ze droge voeten houden in het oosten. Voor het westen ben ik ook nog niet zo zeker. Zal morgen weer polshoogte gaan nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website