Mocht je denken dat groentes die op hydrocultuur worden verbouwd (zonder aarde), minder voor mens en dier schadelijke pesticides bevatten, dan heb je het mis. Bijna tweederde van dergelijke groentes uit de moderne landbouw, bevat te veel gif, heeft het Thailand Pesticide Alert Network (Thai-PAN) vastgesteld.

De organisatie liet 30 monsters testen van groentes die op versmarkten en in supermarkten in Bangkok worden verkocht. Slechts acht monsters waren veilig.

Thai-PAN wil de resultaten gebruiken om boeren er op te attenderen dat ze minder landbouwgif moeten gebruiken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Ook veel schadelijke pesticides gevonden op groentes van hydrocultuur”

 1. TH.NL zegt op

  Dit roept men al jaren maar er gebeurd kennelijk niets. Alleen maar de boeren attenderen dat ze dit niet moeten doen helpt niet. In Europa zou dergelijk onveilig voedsel onmiddellijk uit de schappen worden gehaald.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. cruda zegt op

  Er zijn twee soorten (hydroculturen) een waarin je als boer zelf de chemo moet toevoegen en de ander heet aquaponics deze is safe daar het water gebruikt wordt van vis culturen, zonder chemo.
  Dit verschil word niet genoemt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website