feelphoto / Shutterstock.com

‘Premier Prayut kan na de verkiezingen beter van het politieke toneel verdwijnen’, dat is de mening van een kleine meerderheid van de respondenten volgens een peiling van het National Institute for Development Administration (Nida).

Van de 1.258 ondervraagden liet 50,71 weten dat ze vinden dat hij niet goed doet als premier. Vooral op het gebied van de economie. laat hij steken vallen. Verder willen de respondenten terug naar een democratie en het is niet eerlijk dat ambtenaren nog steeds meer privileges krijgen dan anderen.

Ongeveer 48,7 procent vindt daarentegen dat hij moet doorgaan met zijn politieke werk omdat hij het land goed heeft bestuurd en diverse problemen heeft opgelost.

Ruim 59,2 procent van de respondenten wil dat hij lid wordt van een politieke partij en als kandidaat voor die partij mee doet met de verkiezingen zodat hij kan terugkeren als premier. Genoemd worden de Palang Pracharath partij (geleid door een van zijn ministers), de People’s Reform Party en de Action Coalition for Thailand Party (mede opgericht door Suthep Thaugsuban).

Echter 31,1 procent vindt dat niet nodig; hij kan ook premier worden zonder banden met een politieke partij.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website